Euronews Eιδήσεις: Ποινικές διώξεις κατά Γ. Παπαντωνίου, Γ. Βουλγαράκη και Π. Δούκα

Δίωξη εναντίον των πρώην υπουργών Γιάννου Παπαντωνίου, Γιώργου Βουλγαράκη και Πέτρου Δούκα για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες άσκησαν οι εισαγγελείς εφετών κυριά Ελένη Ραϊκου και οι κ.κ. Ιωάννης Μωραϊτακης και Ιωάννης Αγγελής.Οι διώξεις για τους κ.κ. Παπαντωνίου και Βουλγαράκη ασκήθηκαν βάσει των ευρημάτων της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπαντωνίου αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι απέκρυψε στο «πόθεν έσχες» του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Μαριάννα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων.

Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο πρώην υπουργός όταν κλήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής ήταν ότι επρόκειτο για περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Η κατηγορία που βαρύνει τον κ. Βουλγαράκη αφορά τραπεζικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα στο υποκατάστημα της στην Γενεύη της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη ύψους 117.000 ευρώ, που φέρεται να μην δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού το 2007.

Βάση της εισαγγελικής έρευνας ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη.

Ο κ. Δούκας διώκεται για κατάθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ, η οποία έγινε σε επενδυτικό λογαριασμό και αποτελεί κακούργημα, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο νόμο Περί Πόθεν Έσχες, καθώς τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το έτος 2010 σε σχέση με εκείνα του 2009.

Κατά τον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση για αυτήν την μεταβολή αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.
Τα αδικήματα των άλλων δύο αποτελούν πλημμελήμματα.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη – ανακριτή, το οποίο θα ορίσει με απόφασή της η Ολομέλεια Εφετών.
 Αθήνα, Διαφθορά, Ελλάδα, Δικαιοσύνη, Φόροι


Θρήνος και σοκ στη Βενεζουέλα για το θάνατο του Τσάβες

Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας ότι ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες είναι νεκρός.
Με δάκρυα στα μάτια, σοκαρισμένοι οι πολίτες εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους.
“Ράγισε η καρδιά μου. Ο Τσάβες πήρε ένα τμήμα της”, λέει μια γυναίκα.
“Ο θάνατος ανδρών, όπως ο ηγέτης μας, αποτελεί ανεπανόρθωτη απώλεια. Ήταν ένας ήρως που αγωνίστηκε για τη Βενεζουέλα, και ειδικά για εμάς τους φτωχούς”, δηλώνει κάτοικος στο Καράκας.
Μια μεγάλη φωτογραφία του Τσάβες κυριαρχεί σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της χώρας.
Πάντως φαίνεται πως πολλοί ήταν εκείνοι που δεν γνώριζαν ποιά ακριβώς ήταν η κατάστασή του.
Τα λόγια ενός κατοίκου του Καράκας είναι χαρακτηριστικά: “Δεν ξέρω εάν πρέπει να το θεωρήσω ψέμα, αλλά για μια στιγμή έλεγαν ότι μιλούν μαζί του, ότι έκαναν συσκέψεις μαζί του και σε 48 με 72 ώρες συνέβη κάτι τέτοιο”.
Εξάλλου, ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούν πως η παρουσία του υπήρξε καταλυτική για τη χώρα:
“Νομίζω πως το μέλλον της Βενεζουέλας θα είναι καλύτερο χωρίς τον Τσάβες. Ωστόσο αφήνει μια κληρονομιά. Δεν υιοθετώ τις ιδέες τους, αλλά έκανε και θετικά πράγματα για τη χώρα”, δηλώνει ένας πολίτης.
Στο μεταξύ, οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια της χώρας, που έχει κηρύξει επταήμερο πένθος, κυματίζουν μεσίστιες από το πρωί της Τετάρτης.










 Καρακάς, Θάνατος, Ούγκο Τσάβες, Βενεζουέλα

 

Ηγέτες της Λατινικής Αμερικής σπεύδουν στο Καράκας

Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλη πρόκριση για τη Ρεάλ Μαδρίτης επί της Γιουνάιτεντ

 Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στο Τόκιο η Δ.Ο.Ε.

 Κορίτσι το παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ, εικάζουν οι Βρετανοί

 Εικόνες που σοκάρουν σε βομβαρδισμό στο Χαλέπι

 Σε διάλογο καλεί τους αντάρτες το Συριακό καθεστώς

 Τέταρτος θάνατος Γάλλου στρατιώτη στο Μάλι

Eπιμέλεια planet stars  panos antypas

 











 Συνελήφθη χορευτής για την επίθεση με οξύ κατά του διευθυντή των Μπολσόι.

Η ρωσική αστυνομία συνέβαλε τρεις υπόπτους για την επίθεση με οξύ κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή των Μπολσόι Σεργκέι Φιλίν.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο χορευτής Παβέλ Ντιμιτρένσκο φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της συμμορίας και ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Ο 2ος συλληφθείς είναι εκείνος που έριξε το οξύ στο πρόσωπο του Φιλίν και ο 3ος είναι ο οδηγός.


Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του Ντιμιτρένσκο, ενώ λίγο μετά ανακοινώθηκε πως κρατείται ως ύποπτος. Ο χορευτής ανήκει στο δυναμικό του θιάσου από το 2002, ενώ έχει αποδώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Ιβάν τον Τρομερό» του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Ο 42χρονος Σεργκέι Φιλίν υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο όταν μασκοφόρος του επετέθη με βιτριόλι έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου.

Ο Φιλίν νοσηλεύεται στη Γερμανία για την σταδιακή απoκατάσταση της όρασής του και έχει δηλώσει πως ίσως γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, που στόχο είχε να τον απομακρύνει από την διεύθυνση των μπαλέτων και να αμαυρώσει τη φήμη τους.


υρίας

Οι αντάρτες κερδίζουν έδαφος στα βόρεια της Συρίας Η πόλη Ράκα στα βορειοανατολικά της Συρίας έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Οι αντάρτες αναφέρουν…

Κίνα: Υποσχέσεις για αλλαγές στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση

Κίνα: Υποσχέσεις για αλλαγές στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση Ενώπιον τριών χιλιάδων αντιπροσώπων ξεκίνησε η ετήσια ολομέλεια της κινεζικής Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης…

Editor’s choice

Εικόνες που σοκάρουν σε βομβαρδισμό στο Χαλέπι

Εικόνες που σοκάρουν σε βομβαρδισμό στο Χαλέπι

Θρήνος και οργή πάνω από τα ερείπια συνοικίας στο Χαλέπι που ισοπεδώθηκε από πύραυλο. Η κάμερα του Euronews βρέθηκε εκεί και κατέγραψε…

Eπιμέλεια planet stars panos antypas.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...