ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Πρωτο Θεμα το ΕΘΝΟΣ την Ημερησια.




  EIΔΗΣΕΙΣ

         +-- Superleague

....

Κυπριακό «τσουνάμι» πλήττει τις αγορές

Επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αγορών και τις προβλέψεις των αναλυτών, οι χρηματαγορές σε όλο τον κόσμο πλήττονται από την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, ως αντάλλαγμα για τη σύναψη δανειακής σύμβασης.

Με απώλειες 2% περίπου άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο CAC 40 στο Παρίσι εμφανίζει απώλειες 2,2%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο 2,7% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 2,7%. Πτώση 1,8% καταγράφει ο DAX στη Φρανκφούρτη και 1,6% ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Ο δείκτης των τραπεζών Stoxx 600 Banks υποχωρεί 2,4% .

Στη Μόσχα, η πτώση αγγίζει το 3,6%.

Αισθητή πτώση στις αγορές της Ασίας, υποχωρεί το ευρώ

το ιαπωνικό γεν ανατιμήθηκε σημαντικά έναντι του ευρώ και οι μετοχές στις ασιατικές αγορές υποχώρησαν αισθητά με την έναρξη των συνεδριάσεων, τη Δευτέρα, έπειτα από την πρωτοφανή πρόταση διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, που «κλόνισε» τα νεύρα των επενδυτών.

Το ιαπωνικό νόμισμα ανατιμήθηκε κατά πολύ νωρίς τη Δευτέρα στην Ασία έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο βυθίστηκε σε χαμηλό 121,585 ανά ευρώ, από τα 124,93 γεν ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.

Το ευρώ άγγιξε και τα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων έναντι του δολαρίου -1,2895 δολάρια ανά ευρώ- νωρίς τη Δευτέρα, πολύ κάτω από το επίπεδο των περίπου 1,30 δολαρίων ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.

«Θα έχουμε μια διόρθωση σήμερα... Το γεν είναι κοντά στα 95 σε σχέση με το δολάριο. Αυτά είναι άσχημα νέα για την ιαπωνική αγορά» δήλωσε ο Τακάσι Χιρόκι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Monex Inc.

Στις χρηματιστηριακές μετοχές, ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού, εκτός των μετοχών του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, άνοιξε μειωμένος κατά 0,8%, με το χρηματιστήριο της Αυστραλίας να βυθίζεται κατά 1,7% και της Νότιας Κορέας να υποχωρεί κατά 0,6%.

«Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια σαφή αύξηση του επιπέδου κινδύνου μετά την απόφαση-έκπληξη στις Βρυξέλλες... με την καταβολή φόρου καταθέσεων στην Κύπρο, για να εγκριθεί το δάνειο των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε ο Σιν Κάλοου στρατηγικός αναλυτής της Westpac.

Κατά τους αναλυτές, το προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο προκαλεί αύξηση της αβεβαιότητας και δυνητικά δημιουργεί τάσεις αναζωπύρωσης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Τελικά, το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με σημαντικές απώλειες 2,71%, που αποδίδονται, χωρίς περιστροφές, στην αναζωπύρωση των ανησυχιών για την κρίση στην ευρωζώνη, μετά την ανακοίνωση της δασμολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, έναντι της σύναψης δανειακής σύμβασης από την ευρωζώνη.

Ο δείκτης Nikkei 225 των κύριων διαπραγματεύσιμων μετοχών έκλεισε με απώλειες 340,32 μονάδων, στις 12.220,63 μονάδες.

Ταυτόχρονα, το ευρώ υποχωρεί στην ιαπωνική αγορά συναλλάγματος, φθάνοντας στα 121,75 γεν στις 15.00 τοπική ώρα (08.00, ώρα Ελλάδος), έναντι 124,61 στο κλείσιμό του την Παρασκευή.

Ακόμη, στο χαμηλότερο επίπεδό τους το τελευταίο τρίμηνο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ο γενικός δείκτης Hang Seng έκλεισε με απώλειες 2% στις 22.083,4 μονάδες. Ο δείκτης China Enterprises για τις μεγάλες κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε από την πλευρά του κατά 2,1%.

Αμφότεροι οι δείκτες έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον περασμένο Δεκέμβριο.


Σημαντική άνοδος στην αγορά 10ετών κρατικών ομολόγων

Ταυτόχρονα, σημαντική άνοδος καταγράφηκε στην αγορά ιαπωνικών κρατικών ομολόγων, φέρνοντας τα πρότυπα συγκριτικής αξιολόγησης για τα 10ετή ομόλογα κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταίας δεκαετίας, καθώς η απόφαση της ευρωζώνης να «κουρέψει» τις καταθέσεις στην Κύπρο, στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης για την έξοδο από τη χρηματοοικονομική κρίση, έσπρωξε τους επενδυτές σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

Οι αποδώσεις των 10ετών κυπριακών ομολόγων υποχώρησαν κατά 2,5 βασικές μονάδες στο 0,590%, μόλις λίγο πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας του 0,585%, που είχε καταγραφεί στις 4 Μαρτίου.

Οι επενδυτές αντέδρασαν στις εξελίξεις στην Κύπρο, πουλώντας πιο ριψοκίνδυνες μετοχές και στράφηκαν σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως το δολάριο και τα κρατικά ομόλογα.

«Όσοι χαράσσουν την πολιτική της ευρωζώνης είχαν διαβεβαιώσει πως η Ελλάδα ήταν μία εξαίρεση, όταν οι επενδυτές υπέστησαν απώλειες από τα διακρατούμενα κρατικά ομόλογα. Όμως, τώρα έχουμε ‘κούρεμα’ στις καταθέσεις. Εάν έχεις δύο εξαιρέσεις, τότε αυτό μοιάζει περισσότερο με προηγούμενο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της στρατηγικής ομολόγων της Daiwa Securities, Τόχρου Γιαμαμότο.

«Τα χρήματα των επενδυτών είναι πιθανότερο ότι θα επιστρέψουν στη Γερμανία και πάλι μέσα στην ευρωζώνη. Θα είναι δύσκολο να πωλήσει κανείς ιαπωνικά κρατικά ομόλογα, αν και κανείς δεν θέλει να αποκτήσει ιαπωνικά ομόλογα με τόσο μικρές αποδόσεις» πρόσθεσε.

Τα 10ετή ομόλογα του ιαπωνικού δημοσίου κέρδισαν επίσης 0,24 μονάδες στο 145,43, φθάνοντας μάλιστα κατά τη διάρκεια της συναλλαγής να καταγράφουν ρεκόρ τιμής στο 145,46.

ΕΚΤ: Σχέδιο ενεργοποίησης ρευστότητας πέντε δισ. ευρώ για την Κύπρο

 Έτοιμο είναι σχέδιο ενεργοποίησης χρηματοδότησης πέντε δισ. ευρώ από την ΕΚΤ προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, για να ενισχυθούν οι τράπεζες, αλλά και να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση ρευστότητας για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και η εκροή καταθέσεων προς το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο θα υλοποιηθεί άμεσα μετά την ψήφιση του νόμου από την κυπριακή Βουλή για την εισφορά στις καταθέσεις.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η «Κ» της Κύπρου, δεν έχει ακόμη κηρυχτεί ως τραπεζική αργία η Τρίτη.

Για να έχει ισχύει μια τέτοια απόφαση πρέπει να εκδοθεί διάταγμα από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς επίσης και να ενημερωθεί η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Μέχρις στιγμής, τέτοιο διάταγμα δεν έχει εκδοθεί.

Σόιμπλε: Κύπρος, Κομισιόν και ΕΚΤ ζήτησαν «κούρεμα» και για τις καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ

Την κυπριακή πλευρά “καρφώνει” ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το “κούρεμα” των καταθέσεων κάτω από τα 100.000 ευρώ στις τράπεζες της Κύπρου.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Σόιμπλε τόνισε: «Ήταν η θέση της γερμανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ ότι πρέπει να λάβουμε ένα εύλογο μέρος των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τους μετόχους και τους πιστωτές των τραπεζών -και εννοώ τους επενδυτές». 
Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική αφήγηση όσων συνέβησαν στη μαραθώνια, ολονύχτια συνεδρίαση του Eurogroup μέχρι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε: «Θα είχαμε, προφανώς, σεβαστεί την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ». 
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία ARD, αυτοί που δεν ήθελαν να προστατευθούν οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ ήταν η κυπριακή κυβέρνηση και, επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αποφάσισαν αυτή τη λύση και θα πρέπει τώρα να εξηγήσουν αυτή τους την επιλογή στον κυπριακό λαό».

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Κύπρο σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καθορίσει τη στάση του έναντι των δραματικών εξελίξεων στη μεγαλόνησο, αλλα και γενικότερα στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προεδρός του Αλέξης Τσιπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, καθώς περιμένει τις τελικές προτάσεις του αριστερού κόμματος στην Κύπρο, για να προχωρήσει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Σε μεγάλο βαθμό η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφωθεί με βάση τις θέσεις του ΑΚΕΛ και το ενδιαφέρον έγκειται στο τι θα πράξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση, που το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου ζητήσει δημοψήφισμα, ακόμη και για έξοδο της χώρας από το ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση πάντως πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν αναγκαία την πρακτική εκδήλωση της αλληλεγγύης προς τον κυπριακό λαό, με διοργάνωση κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων την Τρίτη στην Αθήνα.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει έντονα στην πρόταση για ευρωπαϊκη διάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα του χρέους και να  προωθηθεί μια συνολική λύση, στα πρότυπα εκείνης του 1953, που έδωσε τη δυνατότητα στην Γερμανία, να προχωρήσει στην μεταπολεμική ανορθωσή της.

Ο κ. Τσίπρας επανέφερε την Κυριακή αυτή την πρόταση, ενώ την Τρίτη το πρωί η πολιτική γραμματεία του κόμματος θα εξετάσει και    πρωτοβουλίες για την προβολή της, καθώς εκτιμάται ότι κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, μετά τη φοβερή αβεβαιότητα, που ενέσκεψε για το ευρώ διεθνώς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πάντως ότι η απόφαση των ευρωπαίων για την Κύπρο υποκρύπτει ένα σαφές σκληρό μήνυμα της Μέρκελ προς όσους θεωρεί ότι μπορεί να διαταράξουν την πορεία της προς τις εκλογές του φθινοπώρου, αλλά και παράλληλα διαψεύδει τις αυταπάτες όσων θεωρούν περίπου δεδομένη την ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, όπως για παράδειγμα ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, μετά τις εκλογές αυτές.

 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70%

Άνοδος στις αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων

Οι αποδόσεις στα κυπριακά κρατικά ομόλογα με ωρίμανση τον Ιούνιο του 2013 υπερδιπλασιάσθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Ρόιτερες, πάνω από 70%, και η τιμή τους έπεσε κατά 6 λεπτά του ευρώ στα 88 λεπτά, ενώ αυτά με λήξη το 2020 αυξήθηκαν... 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

ΕΚΤ: Υπόθεση της Λευκωσίας η εισφορά στις καταθέσεις, αρκεί να είναι 5,8 δισ. ευρώ

«Είναι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυπριακής κυβέρνησης, Εναπόκειται στην κυβέρνηση και μόνον να αποφασίσει εάν θέλει να τροποποιήσει τη δομή της συνεισφοράς από τον τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο Άσμουσεν στους δημοσιογράφους, στα περιθώρια μίας διάσκεψης.  ...
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Προσωπικότητες της Γερμανίας επικρίνουν τη συμφωνία για την Κύπρο

Προσωπικότητες της αντιπολίτευσης στη Γερμανία επέκριναν σήμερα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την παροχή δανειακής βοήθειας στην Κύπρο με αντάλλαγμα τη δασμολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

Έκτακτη συνάντηση Αναστασιάδη με στελέχη του ΑΚΕΛ

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και ενώ ο Πρόεδρος θα αναχωρούσε για τη Βουλή, προκειμένου να ενημερώσει ατύπως τους βουλευτές, έφτασαν στο Προεδρικό τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ. 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Αναμονή στην Αθήνα έως την ψηφοφορία στην Κύπρο, φρένο στην απορρόφηση κυπριακών τραπεζών

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ανάλογα πάντα με τις εξελίξεις την Κύπρο, στόχος είναι να έχουν μεταβιβαστεί οι δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών σε υφιστάμενο χρηματοπιστωτικό όμιλο έως αύριο, Τρίτη, το πρωί. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα. 

Η Μόσχα δεν βλέπει μεταβολή στη ροή κεφαλαίων από τη συμφωνία για τις κυπριακές τράπεζες

Οι ρωσικές τράπεζες έχουν τοποθετήσει έως τα τέλη του 2012 περίπου 12 δισεκ. δολάρια στις αντίστοιχες κυπριακές, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται για μία αύξηση περίπου 3 δισεκ. δολαρίων...
ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Σε χαμηλό 3μήνου το κλείσιμο λόγω Κύπρου

Ο γενικός δείκτης Hang Seng έκλεισε με απώλειες 2% στις 22.083,4 μονάδες. Ο δείκτης China Enterprises για τις μεγάλες κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε από την πλευρά του κατά 2,1%. 
ΠΟΥΤΙΝ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Εκτακτη σύσκεψη στη Ρωσία γαι την επιβολή δασμού στις καταθέσεις στην Κύπρο

Ο Πεσκόφ ενημέρωσε πως ο Πούτιν συνεκάλεσε έκτακτη σήμερα το πρωΐ, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τη δανειακή σύμβαση που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της Κύπρου. 
ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Διαβεβαίωση Στουρνάρα ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες

Ο κ. Στουρνάρας, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και εξέτασαν τις ευρύτερες εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα αυτό. "Οι εξελίξεις για την Κύπρο θα προέλθουν από την Κύπρο. Εγώ ανέλυσα στον Πρόεδρο το τι έγινε στο Eurogroup. Περιμένουμε τις... 
ΛΥΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ

Σε εξέλιξη οι διεργασίες για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η απόρροφηση τους θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα το βράδυ. Ωστόσο μετά την μετάθεση χρονικά της ψηφοφορίας από την Κυπριακή Βουλή του Σχεδίου Απόφασης της Ε.Ε τη Δευτέρα, η κατάσταση περιπλέκεται.  ...
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

Ανοικτές οι τράπεζες την Τρίτη στη Μεγαλόνησο

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, η Κεντρική Τράπεζα έχει λάβει όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ομαλότητα και σταθερότητα 
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Η Κύπρος αμφισβητεί τον Σόιμπλε για την εγγύηση των καταθέσεων

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ, «ήταν διατεθειμένοι να σεβαστούν η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο η πρότασή τους απορρίφθηκε τόσο από την κυπριακή κυβέρνηση, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή... 
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ταξιδιωτική οδηγία από το Λονδίνο για την Κύπρο

Οι Βρετανοί υπήκοοι πρέπει να επικοινωνούν με τις τράπεζες γιατί η κυπριακή κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα για προστασία του τραπεζικού της συστήματος. Καλεί όλους που ταξιδεύουν προς τη Μεγαλόνησο να έχουν μαζί τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, όπως πιστωτικές και χρεωστικές χάρτες...
ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΚΥΠΡΟΣ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ & ΕΚΤ

Σόιμπλε: Γερμανία και ΔΝΤ ήθελαν την εγγύηση των 100.000 ευρώ για την Κύπρο

Σε συνέντευξή του στο πρώτο κρατικό κανάλι ARD, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ στο Eurogroup ήταν, ότι θα πρέπει ένα σημαντικό μέρος από το ποσό που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών να ληφθεί από τους επενδυτές και τους...
"ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ"

Σαμαράς: Η Ελλάδα στο πλευρό της Κύπρου

«Αρκεί να μην χάσουμε την πίστη στον εαυτό μας και να παραμείνουμε όρθιοι. Από την κρίση θα βγούμε πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι», καταλήγει ο Πρωθυπουργός.
ΩΣ ΤΙΣ 25.000 ΕΥΡΩ

Προστασία των μικροκαταθετών των κυπριακών τραπεζών προτείνει ο Σουλτς

Δεν ευθύνονται οι μικροκαταθέτες για την κακή διαχείριση. «Η λύση πρέπει να ανταποκρίνεται σε κοινωνικά κριτήρια» δηλώνει ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης 
"

Αντιδράσεις στην Ευρώπη λόγω του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου "βλέπει" ο Kρούγκμαν

Σε σχόλιο του στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times επισημαίνει ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το κούρεμα δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ξένες καταθέσεις. Το κούρεμα των μικρών εγχώριων καταθέσεων είναι λίγο μικρότερο, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό». 
ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Διαδοχικές συναντήσεις Σαμαρά με Μανιτάκη και Στουρνάρα

Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντ.Μανιτάκη θα συναντηθεί σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, στις 17:30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς. Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα 
ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΟΥΣ

Ν. Μαδούρο: Συνωμοσία των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Ενρίκε Καπρίλες

Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Televen, ο Μαδούρο κατονόμασε δυο αμερικανούς αξιωματούχους, τον Ρότζερ Νοριέγκα και τον Ότο Ρέιτς (αξιωματούχους του Πενταγώνου και της CIA, όπως είπε) ότι ήταν πίσω από ένα μυστικό σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης. 
ΕΚΤΑΚΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

Τη Δευτέρα το απόγευμα η ψηφοφορία της κυπριακής Βουλής για τη συμφωνία με την τρόικα

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το πρωί στις 9:30 τοπική ώρα (0730 GMT) και κατόπιν θα συνομιλήσει με τους βουλευτές του κόμματός του. Η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00 τοπική ώρα (1400 GMT).  ... 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΟΟΣΑ: Καλύτερα φορολόγηση καταθέσεων παρά κατάρρευση τραπεζών

"Μας διαβεβαιώνουν ότι (η λύση που δόθηκε στην Κύπρο) δεν θα αποτελέσει προηγούμενο" για άλλες χώρες της ευρωζώνης, σημείωσε ο Γκουρία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό FRI και το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV5 Monde.
ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΕΚΒΑΣΗ

Μπλόφαρε ο Ριζάι: Αίσιο τέλος στο θρίλερ του Μαλανδρίνου

Καταλυτικό ρόλο στο αίσιο τέλος του θρίλερ, που έληξε στις 8.20 το βράδυ, με την παράδοση των τριών κρατουμένων και την απελευθέρωση σώων των ομήρων, έπαιξε η Ειδική Ομαδα Διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και ένας αξιωματικός της ΕΚΑΜ, ο οποίος έχει συλλάβει άλλες δύο φορές στο παρελθόν τον Αλκέτ... 
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

"Ζούμε τις πιο τραγικές στιγμές από το 1974"

Το σύνολο των πολιτών και ο καθένας ξεχωριστά γνωρίζουν πως η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζούμε τις πιο τραγικές στιγμές από το 1974. Γνωρίζετε ότι έχουμε παραλάβει ένα κράτος υπό χρεοκοπία.
ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΥΡΩ, ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Κραδασμοί στις αγορές της Ασίας από τη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου

Με σημαντικές απώλειες 2,71% έκλεισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας το Χρηματιστήριο στο Τόκιο εξαιτίας της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την κρίση στην ευρωζώνη, μετά την ανακοίνωση της δασμολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, έναντι της σύναψης δανειακής σύμβασης από την ευρωζώνη...
"

Βουλγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν φθηνό ρεύμα

Στην πρωτεύουσα Σόφια και σε πολλές άλλες πόλεις οι διαδηλωτές ζήτησαν την κρατικοποίηση των τοπικών παραρτημάτων της αυστριακής εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EVN καθώς και των τσέχικων CEZ και Energo-Pro

Κατίδης: Καμία ευθύνη η ΑΕΚ για την ηλίθια ενέργειά μου

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ

To Πειθαρχικό έστειλε στο ...σκαμνί τον κατήγορο

Το κομφούζιο με τους επίορκους υπαλλήλους στο Δημόσιο καλά κρατεί, αφού ακόμα και μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί από την αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» με τα ονόματα των

ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

Στέλνουν στη φυλακή τον μισθό του Κορκονέα

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» για τις λίστες ντροπής των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, που συνεχίζουν να μισθοδοτούνται παρά τα διαπιστωμένα...[

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕ

Στη σέντρα οι γιατροί που έπαιξαν με τις ζωές βρεφών στο ‘Αγία Σοφία’

Καταπέλτης είναι το πόρισμα για τους γιατρούς του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», καθώς από την έρευνα επιβεβαιώθηκαν τόσο η καταγγελθείσα έλλειψη συνεργασίας..

ΒΑΣΩ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Γενετικό άλμα με σύμμαχο το «γονίδιο της κίνησης» θέλει να την αναπηρία

Ελπιδες σε εκατομμύρια ασθενείς που πάσχουν από εκφυλιστική παράλυση των άκρων, ή έχουν υποστεί τραυματισμό των νεύρων της σπονδυλικής τους στήλης, αναμένεται να δώσει η ανακάλυψη ενός νέου...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ισόβιος αποκλεισμός για το ναζιστικό χαιρετισμό

Τον ισόβιο αποκλεισμό του Γ. Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες αποφάσισε η ΕΠΟ αντιδρώντας στον ναζιστικό χαιρετισμό με τον οποίο ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε στον..

ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ

Νεκρή 47χρονη από πτώση ΙΧ στη θάλασσα

Νεκρή ανασύρθηκε τα ξημερώματα 47χρονη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Ωρωπού, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στη...
 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗ

«Μία ανάσα» από τα κατεχόμενα του Ισραήλ οι Σύροι ισλαμιστές αντάρτες

Οι σύροι αντάρτες κατέλαβαν σήμερα εγκαταστάσεις της συριακής στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας κοντά στα υπό ισραηλινή κατοχή Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι διοικητές των ανταρτών.

ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΦΕΡΕΙΡ

Η Βραζιλιάνα που σέρνει τον Σόρος στα δικαστήρια

Mπορεί ο 82χρονος μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος να κερδίζει αρκετά χρήματα από τις δραστηριότητές του στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, όμως, όπως καταδεικνύεται από τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει..

ΖΗΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

Να φύγουμε από την Ευρωζώνη το συντομότερο, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Eurogroup, έκανε λόγο «για προστυχιά των Ευρωπαίων».

ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Πάπας: «Ο Φραγκίσκος των φτωχών ήταν η έμπνευση για το όνομά μου»

Μια Εκκλησία των φτωχών που θα εστιάσει στο να υπηρετεί τους πιο αδύναμους, ζήτησε σήμερα ο Πάπας Φραγκσίσκος κατά την πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, στους οποίους εξήγησε γιατί...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΥΠΟΙΚ

Αποζημιώνει 3.000 στρατιώτες για το «κούρεμα» η Βρετανία

Το προσωπικό των βρετανικών μονάδων στη Μεγαλόνησο και άλλοι αξιωματούχοι θα αποζημιωθούν για όσες καταθέσεις «κουρέψει» το κυπριακό Μνημόνιο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της...

ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Δύο νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους στην Ιντιάνα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν στην Ιντιάνα στις κεντρικές ΗΠΑ, όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε τουλάχιστον δύο σπίτια.

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ

Λογαριασμό στο Twitter άνοιξε ο Μαδούρο

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο εγκαινίασε την Κυριακή τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, βαδίζοντας στα χνάρια του μέντορά του Ούγκο Τσάβες.[

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...