Ο Μαδούρο κατηγορεί την Ουάσινγκτον για προσπάθεια αποσταθεροποίησης


Στη Βενεζουέλα ο θρήνος για τον Τσάβες είναι ακόμα μεγάλος. Χιλιάδες συρρέουν καθημερινά στο μνήμα του “Kομαντάντε” στο Στρατιωτικό Μουσείο της χώρας.

Μετά το θάνατο του Τσάβες, πτέρυγα του Μουσείου αναμορφώθηκε για να τοποθετηθεί εκεί το μνήμα του που φρουρείται διαρκώς από τέσσερις στρατιώτες.
Στο μεταξύ, ο Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε αμερικανούς αξιωματούχους για σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.
«Απευθύνομαι στον πρόεδρο Ομπάμα: οι Ρότζερ Νοριέγκα και Ότο Ράιχ, πρώην αξιωματούχοι της διακυβέρνησης Μπους, αξιωματούχοι του Πεντάγωνου και της CIA κρύβονται πίσω από σχέδιο δολοφονίας του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, για να δημιουργηθεί χάος στη Βενεζουέλα».
Ο Μαδούρο υποστήριξε ακόμα ότι στόχος είναι να κατηγορηθεί για τη δολοφονία η κυβέρνηση προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Ο Ενρίκε Καπρίλες που θα προσπαθήσει για δεύτερη φορά να κερδίσει την προεδρία στις εκλογές, δήλωσε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ότι για «ό,τι συμβαίνει είναι υπεύθυνος ο Μαδούρο».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...