Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σαρρής

Την παραίτηση του ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του.
Η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου έγινε γνωστή αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για τη δανειακή σύμβαση.


Ο κ. Σαρρής βρέθηκε στο στόχαστρο των συμβούλων του προέδρου αμέσως μετά την πρώτη συμφωνία του Eurogroup και φέρεται να έθεσε την παραίτηση του ενώπιον του προέδρου πριν την αναχώρηση του για τη Μόσχα, όπου ζήτησε ανεπιτυχώς ρωσική βοήθεια.

Τις τελευταίες μέρες σύμβουλοι του προέδρου καθιστούσαν τον κ. Σαρρή υπεύθυνο για τη συμφωνία του με την Κεντρική Τράπεζα στην έκδοση διαταγμάτων, που το προεδρικό θεωρεί εξοντωτικά για την οικονομία

Παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής - Νέος ΥΠΟΙΚ ο Χ. Γεωργιάδης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Ο υπουργός δήλωσε ότι θεώρησε πρέπον να παραιτηθεί εφόσον δρομολογείται δικαστική έρευνα σε σχέση με τις ευθύνες για την κατάρρευση των τραπεζών που αγγίζει και τον ίδιο. Την θέση του στο υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, Χάρης Γεωργιάδης.

Παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής - Νέος ΥΠΟΙΚ ο Χ. Γεωργιάδης
Η συμφωνία με την τρόικα ήταν ο πρωταρχικός στόχος και έχει επιτευχθεί, εξήγησε ο Σαρρής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για το μνημόνιο.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι το θεώρησε πρέπον να παραιτηθεί καθώς δρομολογείται δικαστική έρευνα για τις πιθανές ευθύνες προσώπων για την κατάρρευση των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.

«Νομίζω ότι για να διευκολυνθεί το έργο των εισαγγελέων, το ορθό θα ήταν να θέσω στη διάθεση του Προέδρου την παραίτησή μου, το οποίο και έκανα», δήλωσε ο Σαρρής. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη που ευχαρίστησε τον υπουργό για τις υπηρεσίες του.

Τη θέση του παραιτηθέντος υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή ανέλαβε ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί την Τετάρτη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» τη θέση του Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η Ζέτα Αιμιλιανίδου, μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη μετά τη ρήξη που επήλθε στις σχέσεις τους στη διάρκεια του Eurogroup.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μιχάλης Σαρρής πραγματοποίησε το ταξίδι στη Μόσχα υπό καθεστώς εκδίωξης, ενώ του είχε δοθεί παράταση μέχρις ότου κλείσει το μνημόνιο.

Διαβάστε ακόμη:
Κυπριακό μνημόνιο: 10 δισ. με επιτόκιο 2,5% και εξόφληση σε 22 χρόνια

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Να καταργηθεί το χαράτσι επιμένει η ΔΗΜΑΡ


Το θέμα απασχόλησε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την καθιερωμένη κάθε Τρίτη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, όπου επιβεβαιώθηκε η ανωτέρω θέσ 

Σενάρια ανασχηματισμού για την Κύπρο -στην έξοδο ο Σαρρής;


Σύμφωνα με πληροφορίες o κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, προσανατολίζεται στην αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, με τον νυν υπουργό Εργασίας, Χάρη Γεωργιάδη 

Σύσκεψη Σαμαρά - Στουρνάρα ενόψει της άφιξης της τρόικας


Ο κ. Κεδίκογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει τρόικας είναι πολύ προχωρημένη και εκτίμησε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται «πολύ κοντά σε θετική κατάληξη» "Η" Online 2/4 13:54

Κεδίκογλου: Αισθητά μικρότερο το χαράτσι για τα ακίνητα


Αισθητά μικρότερο θα είναι το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες για το φόρο ακινήτων, σύμφωνα με τον Σίμο Κεδίκογλου. 

Κασιδιάρης: Θέλουν να εκφυλίσουν την Προανακριτική


«Η έλευση της λίστας Λαγκάρντ στην Ελλάδα μέσω της ΕΥΠ και η άμεση εμπλοκή Παπανδρέου στην απόκρυψή της έχουν πλέον αποδειχθεί περίτρανα» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ηλίας Κασιδιάρης

Καμμένος: Να μην μπει η Κύπρος στη διαδικασία του εκβιασμού


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στη Λευκωσία. 

Τσίπρας: Το ΤΑΙΠΕΔ παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους


Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ότι «το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί φορέα υλοποίησης του πιο ακραίου προγράμματος ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας» και ότι «λειτουργεί με αδιαφανείς διαδικασίες παρακάμπτοντας ακόμη και τον ιδρυτικό νόμο και.. 


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ

Κλιμακώνει την ένταση η πολεμική ρητορική της Βόρειας Κορέας

Ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε ακόμη τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας

Προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας στις νέες συνομιλίες Σερβίας - Κοσόβου


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κ. Άστον, ο όγδοος γύρος του διαλόγου άρχισε με διμερείς συνομιλίες της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας με την αντιπροσωπεία του Βελιγραδίου και στη συνέχεια με την αντιπροσωπεία της Πρίστινας 
ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ

Ρωσία: Μάχη κατά της διαφθοράς στο δημόσιο ξεκινά το Κρεμλίνο


Σήμερα, ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε διατάγματα που καθορίζουν τον τρόπο που θα δηλώνονται οι δαπάνες των δημοσίων λειτουργών και των μελών των οικογενειών τους σύμφωνα με τα βεβαιωμένα έσοδά τους "Η"
ΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κοντά στις ακτές της Β. Κορέας


Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν κοντά στις ακτές της Νότιας Κορέας ένα αντιτορπιλικό ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους, έγινε γνωστό από την Ουάσινγκτον, η οποία θέλει έτσι να υπογραμμίσει την υποστήριξή της προς τη Σεούλ έναντι των απειλών της Πιονγκγιάνγκ... 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Παλαιστίνη: Σάλος για το θάνατο Παλαιστίνιου καρκινοπαθούς σε ισραηλινή φυλακή


Ο Αμπού Χαμντίγια, που έπασχε από καρκίνο του λάρυγγα, εξέπνευσε σήμερα τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο Σορόκα στην Μπιρσίμπα του νοτίου Ισραήλ σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...