Η ομοβροντία που δέχθηκε ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από τη ΝΔ και από τον φιλομνημονιακό Τύπο, ευθύς μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, είναι ενδεικτική του πανικού που έχει καταλάβει ένα μέρος τουλάχιστον του συστήματος στο ενδεχόμενο κάτι να αλλάξει στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Τόσο πολύ τον πυροβολούν που τον έκαναν συμπαθή πριν καν μάθουμε ποιός είναι.
Η υποψηφιότητα για τον πρώτο Δήμο της χώρας έχει μία ευρύτερη πολιτική σημασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε σαφώς να συμβολίσει ότι αναζητά νέους, πολιτικά ταλαντούχους ανθρώπους με προηγούμενη ενασχόληση στα κοινά. Το βιογραφικό του κ. Σακελλαρίδη όσον αφορά στις σπουδές του είναι καλό αν και ακόμη κι αυτό το αμφισβήτησαν ή το υποβάθμισαν περιώνυμοι αρθρογράφοι. Άλλοι το αντιπαρήλθαν προβάλλοντας ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο οι καλές σπουδές του αλλά τό ότι δεν έχει επαγγελματική προυπηρεσία. Επίσης την συμμετοχή του στα κοινά που του προσδίδει πολιτική εμπειρία την χαρακτήρισαν ως αρνητικό γιατί έχει αποκτηθεί μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιοι βέβαια δεν βρίσκουν κανένα αρνητικό σε έναν νέο άνθρωπο από τη ΝΔ τον κ. Κώστα Μπακογιάννη που σε ηλικία 31 ετών έγινε δήμαρχος Καρπενησίου και στα 35 διεκδικεί την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η βασική του προυπηρεσία μετά τις πολύ καλές σπουδές του και το στρατιωτικό του ήταν στον γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Ούτε για τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο 34 ετών βρήκαν αρνητικά παρότι στο βιογραφικό του αναφέρει: “η πολιτική διαδρομή του ξεκίνησε από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (μέλος του συμβουλίου σχολής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλος της γραμματείας πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, μέλος της κεντρικής γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ). Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, εκλέγεται 3 φορές στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ”.
Αλλά ούτε και για τον 33 ετών Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη: “από το 1997 -δηλαδή σε ηλικία 18 ετών- συμμετέχει ενεργά στην φοιτητική παράταξη της Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης και στο προεδρείο του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών και το 1999 εκλέγεται Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ξάνθης” και έκτοτε συνεχίζει την πολιτική του πορεία.
Για τους νέους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν να επιδείξουν κυρίως την πολιτική και κομματική τους διαδρομή δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Για τον κ. Σακελλαρίδη όμως υπάρχει. Γιατί; Μα γιατί είναι ΣΥΡΙΖΑ. Αν μη τι άλλο υποκρισία και έλλειψη ήθους και fair play. Θα μπορούσαμε να πάμε και πιο πίσω, στον κ. Κώστα Καραμανλή -που δεχόταν τις ίδιες κριτικές έναντι του “καταλληλότερου” Σημίτη που είχε βάλλει την χώρα στην ΟΝΕ βεβιασμένα με χαλκευμένα στοιχεία- ή την κα Μπακογιάννη κλπ.
Πότε να προλάβουν οι νέοι άνθρωποι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να κανουν επαγγελματική καριέρα και να μπουν στην πολιτική χωρίς μάλιστα να περάσουν από τα κόμματα; Εν τέλει ή θα έχουμε νέους ανθρώπους στην πολιτική ή θα έχουμε καταξιωμένους επαγγελματίες αλλά μεγαλύρερης ηλικίας που μετά δοκιμάζονται και στην πολιτιή κονίστρα. Στοιχειώδες. Και γιατί κάποιος που είναι καλός στην δουλειά του θα είναι καλός πολιτικός; Η πολιτική έχει την δική της τεχνογνωσία και απαιτεί την δική της εμπειρία, τα κόμματα είναι σπουδαστήρια πολιτικής, οι νέοι άνθρωποι που έχουν πολιτική διαδρομή μέσα από τα κόμματα ίσως είναι ελπίδα, αρκεί να ενδιαφέρονται για τα κοινά και όχι για μπίζνες. Μόνο όσοι θέλουν την απαξίωση των κομμάτων και την πολιτική να ασκείται σαν διαχείριση σε ΑΕ, δηλαδή την πλήρη κατάλυση της δημόσιας σφαίρας έχουν τέτοια προβλήματα.
πηγη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου