Με το βλέμμα στην προεδρική εκλογή, η κυβέρνηση «κέρδισε» την
Κατερίνα Μάρκου - Το «παρών» ήρθε από τον Γρηγόρη Ψαριανό - Υπήρξαν
επίσης 134 «όχι» και ένα «παρών»
Τον προϋπολογισμό για το 2015 ενέκρινε η πλειοψηφία της Ολομέλειας με 155 «ναι» έναντι 134 «όχι» και ενός «παρών».Κέρδος για την κυβερνητική πλειοψηφία αποτελεί η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, η οποία υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός, που δήλωσε «παρών».
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο χαρακτηρίζουν θετική και την στάση του επίσης ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Νταβρή, ο οποίος ψήφισε θετικά τους προϋπολογισμούς μόνο για τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.
Να σημειωθεί ότι από τη διαδικασία έλλειπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος νοσηλεύεται λόγω προβλήματος υγείας.
Πάντως, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν μετά το πέρας της διαδικασίας κατά την πενθήμερη συζήτηση ότι η κυβέρνηση νίκησε κατά κράτος!
Στηρίζουν, δε, την άποψή τους στην εκδήλωση πρόθεσης από αρκετούς ανεξάρτητους βουλευτές να ψηφίσουν για ΠτΔ.
Πρόκειται για τους οκτώ: Σπ. Λυκούδη, Ν. Φούντα, Β. Οικονόμου, Ν. Τσούκαλη, Θ. Ψύρρα, Π. Τατσόπουλο, Χρ. Αηδόνη και Γρ. Ψαριανό, που υπέγραψαν τη σχετική επιστολή, αλλά και βουλευτές όπως οι Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κουράκος και Β. Καπερνάρος, που έθεσαν τους δικούς τους όρους για εκλογή ΠτΔ, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες περι αποστασίας.
«Ύστερα από πολλές δεκαετίες, η χώρα απέκτησε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι μια ιστορική στιγμή. Οι παλαιότεροι θα ξαφνιαστούν, οι νεότεροι εύχομαι να συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη» σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Σαμαράς: Είτε θα βγάλουμε τώρα Πρόεδρο για να σταθεροποιηθεί η χώρα είτε...
... «ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» - «Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί στη χώρα, κύριε Τσίπρα» είπε ο πρωθυπουργός - Χαρακτήρισε «επανάσταση» την ψήφιση του προϋπολογισμού, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συνταγματική αναθεώρηση
Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ασέβεια προς τους βουλευτές και είπε ότι δεν θα ανεχθούν να εκβιάζεται η συνείδησή τους.
Ο κόσμος δεν θέλει τώρα εκλογές, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ποιος πηγαίνει κόντρα στη βούληση του λαού; Εκείνος που τον ακούει ή εκείνος που τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, ζητώντας εκλογές;».
Και συνέχισε, μιλώντας για τον Νίκο Ρωμανό: «Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι ο νεαρός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για ληστεία με καλάσνικοφ».
Συνεχίζοντας την επίθεση, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε και υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Άφησε, δε, αιχμή για την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πάπα, λέγοντας ότι "μπορεί να συναντηθήκατε κρυφά με τον Πάπα, αλλά δεν έχετε το παπικό αλάθητο".
Ακολούθως, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η Τρόικα έλεγαν ότι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί δεν θα εφαρμόζονταν. Τελικά, η κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις της, αλλά ο κ. Τσίπρας, όπως και η Τρόικα, διαψεύστηκαν και πρόσθεσε ότι και για το 2015 επαναλαμβάνεται το ίδιο.
Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα
Αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, σε συνδυασμό με τον προυπολογισμό: «Συζητάμε για έναν προϋπολογισμό με πλεόνασμα 3%, που θα μηδενίζει συνολικά το έλλειμμα, ώστε να μην χρειάζεται πια να δανειζόμαστε ούτε για δαπάνες ούτε για τόκους».
Το μνημόνιο τελειώνει, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πρέπει να συμφωνήσουμε με τους δανειστές για τους υπολογισμούς της επόμενης χρονιάς. Αυτά συζητούμε τώρα με την Τρόικα. Μας ζήτησαν να πάρουμε έκτακτα συσταλτικά μέτρα, εκτεταμένα, οριζόντια και οδυνηρά. Τους απαντήσαμε ότι δεν μπορούμε να τα πάρουμε, δεν τα χρειαζόμαστε και θα κάνουν ζημιά στην οικονομία. Δεχθήκαμε κάποια από αυτά και δεχθήκαμε ότι, αν κάνουμε λάθος, θα πάρουμε κάποια μέτρα μέσα στην επόμενη χρονιά. Η διαφωνία με την Τρόικα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχει μηδενιστεί. Μπορεί να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση για τεχνικούς λόγους λόγω των Κοινοβουλίων.
»Πετύχαμε να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε στις αγορές πριν τις προβλέψεις και να βγούμε σε ανάκαμψη και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα πριν τις προβλέψεις. Σύντομα η Ελλάδα θα έχει βγει από την εποχή των μνημονίων, βγαίνουμε από τον αναγκαστικό δανεισμό με επαχθείς όρους. Αλλά βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε στην εποχή των ελλειμμάτων και των χρεών. Αν μία κυβέρνηση το κάνει, θα κλείσουν οι αγορές και θα αναγκαζόταν να γυρίσει σε αναγκαστικό δανεισμό και νέο ασφυκτικό μνημόνιο».
»Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε μία νέα εποχή που θα τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους και θα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά τώρα κάνουμε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και θα μπορούμε να πάρουμε μέτρα ανακούφισης, όπως οι φορολογικές μειώσεις. Τι θα συμβεί από την επόμενη χρονιά; Θα μας δοθεί μία πιστωτική γραμμή στήριξης που θα μας προστατεύσει από διεθνείς αναταράξεις... Δεν είναι αναγκαστικός δανεισμός, είναι θωράκιση για να δανείζεται από τις αγορές με χαμηλά επιτόκια».
»Οι όροι θα είναι εντελώς διαφορετικοί από τους όρους του μνημονίου, όπως και η επιτήρηση. Σε μας θα είναι λίγο πιο αυστηροί απ' ότι σε άλλες χώρες. Βγαίνουμε από το μνημόνιο και μπαίνουμε σε μία μεταβατική εποχή ενός έτους. Θα δανειζόμαστε όχι για να πληρώνουμε δημόσιες δαπάνες, αλλά για να πληρώνουμε παλαιότερα δάνεια που λήγουν. Το χρέος δεν θα αυξάνεται, αλλά θα μειώνεται και ως ποσοστό του ΑΕΠ, τώρα που αρχίζει η ανάπτυξη. Σας λέω καθαρά ότι η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει στο ξέφρενο πάρτι των ελλειμμάτων».
Βιώσιμο χρέος
Αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος ο πρωθυπουργός, απαντώντας ταυτόχρονα στις θέσεις του κ. Τσίπρα: «Όταν το χρέος είναι γνωστό ότι είναι βιώσιμο και εσείς λέτε ότι είναι μη βιώσιμο, το λέτε για να σας ακούσουν οι αγορές και να μην μας δανείσουν. Μεταξύ Ελλάδας και κόμματος είσαστε με το κόμμα, εμείς είμαστε με την Ελλάδα. Δεν αντιπολιτεύστε μόνο την Ελλάδα, αλλά και την πραγματικότητα. Αυτό που κάνετε είναι και έγκλημα και λάθος. Εμείς είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα που εσείς φοβάστε. Το αν είναι βιώσιμο το χρέος ή όχι το καθορίζουν μόνο οι αγορές. Όταν βγήκαμε στις αγορές, υποδέχθηκαν τα ελληνικά ομόλογα θετικά. Η κατάσταση άλλαξε, όταν εσείς αρχίσατε να μιλάτε για εκλογές και να αμφισβητείτε την πολιτική σταθερότητα. Το πρόβλημά μας είναι να απομακρύνουμε την πολιτική αβεβαιότητα, εκλέγοντας Πρόεδρο και κλείνοντας τη διαπραγμάτευση. Ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος μας έχει υποστεί το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει στην ιστορία. Ζήτησε ο κ. Τσίπρας να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα δικό μας χρέος, αυτό όμως το απαγορεύει το καταστατικό της ΕΚΤ και το απορρίπτουν οι χώρες. Εφόσον ξεπεράσουμε την πολιτική αστάθεια θα πέσουν κι άλλο τα επιτόκια».
Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς, είπε ότι η κυβέρνηση έκανε τομές και στην εξωτερική πολιτική. Έκανε την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και προώθησε την στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ ενώ τώρα συνεχίζει το διάλογο με την Τουρκία, συμβάλλοντας στην αποκλιμάκωση της έντασης. «Δεν λύνονται τα προβλήματά μας με την Τουρκία, αλλά εξομαλύνονται οι τριβές» είπε.
«Ακόμη και με τη Ρωσία πετύχαμε μείωση της τιμής αγοράς του φυσικού αερίου. Οι σχέσεις μας με την Κίνα συνεχώς βελτιώνονται. Οι Κινέζοι ετοιμάζουν νέα επένδυση στον Πειραιά και η Ελλάδα γίνεται πύλη εισόδου των προιόντων της στην Ευρώπη, κάτι που αναβαθμίζει συνολικά τη θέση της χώρας μας. Βελτιώθηκαν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ» τόνισε επίσης.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι συνεχίζονται οι αποκρατικοποιήσεις κατ' αρχήν στα αεροδρόμια και ακολούθως στην ενέργεια και στις μεταφορές, ενώ προχωρούν τα συμβόλαια για την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου.
«Προωθούμε τη συνταγματική αναθεώρηση που θα θωρακίσει την πολιτική σταθερότητα και θα ανοίξει δρόμο για σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει τώρα γιατί, αν δεν εκλέξει η Βουλή Πρόεδρο, δεν θα έχει η χώρα νέο Σύνταγμα μέχρι το 2021. Αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει τη χώρα στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής. Πρέπει όμως να παραμείνουμε σταθερή χώρα, μέσα στην ΕΕ και με σταθερές σχέσεις με τις χώρες της περιφέρειας» τόνισε.
Ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Επιστρέφοντας στην επίθεση, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και απευθύνθηκε στα συνδικάτα στα πανεπιστήμια και στα σχολεία. Δεν έχετε ούτε πρόγραμμα ούτε σχέδιο, είσαστε κόμμα ακραίας διαμαρτυρίας. Με αυτά που λέτε ο κόσμος φοβάται. Όταν λέτε ότι η εφαρμογή της πολιτικής θα φέρει κρίσιμες ώρες, ο κόσμος φοβάται ότι θα φέρεται την χώρα σε απομόνωση».
»Έχετε ευτελίσει το Σύνταγμα που προβλέπει μέγιστη συναίνεση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκβιάζετε εκλογές για να πετύχετε την μέγιστη αποσταθεροποίηση και επειδή δεν πείθετε σκορπίζετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Προσπαθείτε να προσεταιριστείτε βουλευτές άλλων κομμάτων. Είτε θα βγάλουμε Πρόεδρο και θα σταθεροποιηθεί η πατρίδα ή θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Είμαι βέβαιος ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος, γιατί ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές και οι βουλευτές καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα της εκλογής».
»Αν δεν καταφέρετε να προκαλέσετε τώρα εκλογές η κατάσταση του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερη για τον τόπο».
Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές είπε: «Σας καλώ να ψηφίσετε τον πρώτο ισοσκελισμένο προυπολογισμό της χώρας» και πρόσθεσε ότι αυτά τα τρία ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, η εκλογή Προέδρου και η συνταγματική αναθεώρηση -είναι η επανάσταση που έχει ανάγκη ο τόπος».
Τσίπρας: Αν ο προϋπολογισμός δεν πάρει 180 ελάτε να ορίσουμε ημερομηνία εκλογών
«Ακόμα και αν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές αποφάσιζαν να ψηφίσουν νέο ΠτΔ δεν βγαίνουν τα κουκιά»
«Εφόσον σήμερα δεν λάβετε ψήφο εμπιστοσύνης από τουλάχιστον 180 βουλευτές που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ελάτε αύριο το πρωί να συμφωνήσουμε σε ημερομηνία εκλογών δίνοντας τέλος στο αδιέξοδο» είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι οι βουλευτές δεν δικαιούνται σήμερα να καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό και τον Ιανουάριο να ψηφίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.«Ακόμα και αν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές αποφάσιζαν να ψηφίσουν νέο ΠτΔ δεν βγαίνουν τα κουκιά. Σας θυμίσω ότι όλα τα κόμματα της Δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν με συνεδριακές αποφάσεις καταλήξει συλλογικά ότι η Βουλή είναι απενομιμοποιημένη και δεν πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο. Άρα, τι ισχυρίζεστε όταν λέτε ότι έχουμε 180;» αναρωτήθηκε, για να συνεχίσει: «Θεωρείτε ότι έχετε άλλους βουλευτές άλλων κομμάτων που θα διαφωνήσουν την τελευταία στιγμή με την απόφαση των κομμάτων τους; Αυτό λετε;».
Απευθυνόμενος, δε, προσωπικά στον κ. Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Σας πειράζει όταν ακούτε την λέξη αποστασία, ίσως γιατί σας θυμίζει εποχές που είχατε πρωταγωνιστήσει», κάλεσε δε όσους βουλευτές προσανατολίζονται να ψηφίσουν ΠτΔ, «να βγουν και να το πουν καθαρά ντόμπρα και παστρικά. Να το πουν σήμερα».
«Με ποια λογική ένας βουλευτής που θα ζητήσει να μην εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός θα δώσει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να τον εφαρμόσει ψηφίζοντας για ΠτΔ» αναρωτήθηκε.
Και συνέχισε: «Όταν καταψηφίζεις προϋπολογισμό ουσιαστικά ζητάς την παραίτηση της κυβέρνησης. Μπορείς να ζητάς Δεκέμβρη παραίτηση κυβέρνησης και το Γενάρη να ζητάς την συνέχισή της;».
Επιπροσθέτως, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να εφαρμόσει ένα τέχνασμα: Θα ζητήσει μικρή παράταση από τρόικα και θα επιδιώξει τον Ιανουάριο να εκλεγεί ΠτΔ μεσα σε κλίμα πρωτοφανών πιέσεων και εκβιασμών σε συνεννόηση με θεσμικά κέντρα κατά τη διάρκεια των τριών εκλογικών διαδικασιών με στόχο να δοθεί το άλλοθι σε κάποιους να δικαιολογήσουν την στάση τους».
«Οποιος ψηφίζει για προϋπολογισμό, ψηφιζει για Πρόεδρο» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να συνεχίσει: «Υπερψηφίζει και τα σκληρά προαπαιτούμενα και την παράταση του Μνημονίου».
Ισχυρίστηκε, δε, ότι στόχος της τρόικας είναι να ψηφίστει ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, να λάβει παράταση ζωής ενός έτους η κυβέρνηση Σαμαρά, για να «συνεχίσει το καταστροφικό της έργο».
Ωστόσο, επισήμανε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σταματήσει την πορεία υποταγής της χώρας» και πως για τον ίδιο δεν υπάρχει «δρόμος επιστροφής».
Χρησιμοποίησε μάλιστα τη φράση της Θάτσερ «There is no alternative», για να δείξει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από όσα έχει εξαγγείλει.
Αναφερόμενος, δε, προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνουν μονομερείς ενέργειες: «Ο λαός το έχει εμπεδώσει, πρέπει και εσείς. Το μνημόνιο δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να μπαινοβγαίνει. Οποιος το υπηρετήσει δεν βρίσκει πόρτα εξόδου. Είναι καθεστώς που ορίζει από την αγορά εργασίας έως την κατάρτιση προϋπολογισμού. Η έξοδος απαιτεί ξήλωμα των μέτρων. Όχι μηνιαία ή 6μηνη παράταση. Το μνημόνιο είναι η λιτότητα και όχι η δανειακή σύμβαση και ξηλώνεται μόνο όταν τελειώνει η λιτότητα και οι απορυθμίσεις».
Αναφορικά τέλος με την πρόταση της κυβέρνησης για Συνταγματική αναθεώρηση, είπε ότι «η κυβέρνησή σας, που έχει καταγγελθεί από το σύνολο των δικαστικών για αντισυνταγματικές διατάξεις, δεν δικαιούται να μιλά για το Σύνταγμα».
Και πρόσθεσε: «Το Σύνταγμα ασφαλώς και πρέπει να αναθεωρηθεί, αλλά η διαδικασία να εκκινήσει μετά από εκλογές. Το Σύνταγμα χρειάζεται αλλαγές για εμβάθυνση της Δημοκρατίας και όχι εδραιοποίηση του Μνημονίου και εμείς συνένοχοι δεν θα γίνουμε».
«Συναίνεση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχετε»
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει «να κυβερνάται η χώρα με e-mails. Στην απαγόρευση συναθροίσεων σε ένα κράτος που κάνει το λιοντάρι σε ένα 20χρονο και σκύβει το κεφάλι στην τρόικα», σημειώνοντας πως η μη συναίνεση «δεν είναι πολιτικό είναι ζήτημα ηθικής τάξης. Σε αυτή τη χώρα θα μείνει και κάτι όρθιο. Δεν θα τα ισοπεδώσετε όλα. Δεν θα συναινέσουμε σε νέα μέτρα ούτε να βάλουμε υπογραφές σε σχέδια εξαθλίωσης του λαού».
Υποστήριξε ότι με τα μνημόνια «στη χώρα μας παίχτηκε το μεγαλύτερο κόλπο αναδιανομής του πλούτου. Η κρίση έγινε ευκαιρία για λίγους και εκλεκτούς».
Σημείωσε ότι τα πραγματικά διλήμματα είναι «ή το μνημόνιο αορίστου χρόνου ή πρόγραμμα ανόρθωσης και αντιμετώπισης των πληγών που δημιούργησε το Μνημόνιο όπως αυτό που εξαγγείλαμε στην ΔΕΘ».
Είπε πως «αν ο βίος της κυβέρνησης παραταθεί είναι δεδομένο ότι έρχεται η πιο σκληρή ισοπέδωση στο ασφαλιστικό, εργασιακά, εκποίηση δημόσιας περιουσίας» και συνέχισε: «Θα έρθουν νέα προαπαιτούμενα είτε με ΔΝΤ είτε χωρίς αυτό. Είτε με προληπτική γραμμή στήριξης είτε όχι».
Καμμένος: Μην ασχολείστε με το αν υπάρχουν 180, ασχοληθείτε με το αν θα βρείτε την ψήφο σας στις επόμενες εκλογές
Τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές - Εμείς θα είμαστε εγγυητές με κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα και την οικονομία
Το θέμα της υποτιθέμενης αποστασίας και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτέλεσε το επίκεντρο της ομιλίας και του Πάνου Καμμένου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.Αφού μίλησε για έναν προϋπολογισμό που αλλάζει με mail από την Τρόικα και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε δυστυχία και αφού κατηγόρησε τους δανειστές ότι συνθλίβουν την Ελλάδα ακολουθώντας τιμωρία τακτικής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε στον πρωθυπουργό.
Η μεγαλύτερη προσβολή για τους Έλληνες βουλευτές είναι ότι τους αντιμετωπίζουν σαν μαξιλάρια για να επεκτείνουν τον βίο της κυβέρνησης και ότι θα αρνηθούν τη λαϊκή εντολή, ανέφερε ο κ. Καμμένος.
«Ο κ. Σαμαράς με την αποστασία του 1993 ανέτρεψε την κυβέρνηση, το 2014 προσπαθεί να ανατρέψει την αντιπολίτευση» συνέχισε σε υψηλούς τόνους.
Απευθυνόμενος σε όσους ανεξάρτητους βουλευτές έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι «πρέπει να σκεφτούν σοβαρά όσοι αποφασίσουν να προδώσουν την ψήφο του λαού και να ψηφίσουν αντίθετα».
«Όλοι αυτοί που οδηγούνται με πιέσεις και εκβιασμούς ή εκβιασμούς οικονομικών συμφερόντων θα αποκαλυφθούν» συνέχισε για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ.
Μιλώντας για το ενδεχόμενο εκλογών επανέλαβε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούν να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά μετά τις εκλογές προσθέτοντας ότι «θα είμαστε εγγυητές με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές για τα εθνικά θέματα και την οικονομία».
Απευθυνόμενος σε βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης τους κάλεσε να μην απειλούν τους Έλληνες με έξοδο από την Ευρωζώνη καθώς «δεν υπάρχει καμία συνθήκη επ αυτού. Την έχουμε πληρώσει την Ευρωζώνη».
«Σταματήσε να ασχολείστε με το αν υπάρχουν 180, ασχοληθείτε με το αν θα βρείτε την ψήφο σας στις επόμενες εκλογές. Εμείς δεν γονατίζουμε, δεν απειλούμεθα, δεν εξαγοραζόμαστε» κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου