Public Issue: Ο Αλ. Τσίπρας θα τα καταφέρει ως Πρωθυπουργός πιστεύει το 70%


Έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα θεωρεί ότι εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 67% σε αντίθεση με το 27% των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση της Public Issue, για την Αυγή της Κυριακής.
Το 70% έναντι του 23% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός ενώ το 60% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τo 52% πιστεύει ότι είναι σωστή η απόφαση για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Ακόμη, το 71% θεωρεί ότι προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει μεγάλη ευθύνη για την ήττα της Ν.Δ. στις εκλογές.
Πηγή: ΑΜΠΕ

αιρετίζει τις δηλώσεις Αλ. Τσίπρα ο Ντέισελμπλουμ




Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg χαιρετίζει με ανακοίνωσή του του ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ.
«Τώρα εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για τη στάση της σχετικά με το πώς θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής» τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Ντέισελμπλουμ το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg έστειλε από το κινητό του τηλέφωνο.
«Περαιτέρω αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup» καταλήγει.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Τσίπρας με δηλώσεις του τόνισε ότι η υποχρέωσή του να σεβαστώ, όπως είπε, την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και την επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.



Ανάπτυξη 2,2% το α’ εξάμηνο «βλέπει» το ΚΕΠΕ


Στο 0,9% εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ το 2014, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υποδείγματος παραγόντων του ΚΕΠΕ για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ΑΕΠ.
Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αναθεώρηση προς τα πάνω, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις και επιβεβαιώνει την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση, επισημαίνει σε ενημερωτικό του δελτίο το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.
Για το πρώτο εξάμηνο του 2015, το υπόδειγμα προβλέπει περαιτέρω αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ, με τον μέσο ρυθμό μεταβολής για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2015 να εκτιμάται στο 2,2%.
Οι εν λόγω προβλέψεις προκύπτουν από την εφαρμογή ενός δυναμικού υποδείγματος παραγόντων (dynamic factor model) και ενσωματώνουν στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του 2014.
Τα κύρια χαρακτηριστικά των προβλέψεων του ΚΕΠΕ είναι η σαφής επιβεβαίωση των εκτιμήσεων ότι το 2014 αποτελεί το έτος μετάβασης από τη μακροχρόνια ύφεση, η οποία είχε ξεκινήσει το 2008, σε καθεστώς ανάπτυξης καθώς και η αξιοσημείωτη βελτίωση της πρόβλεψης αναφορικά με το ύψος του ρυθμού ανάπτυξης.
Παράλληλα, οι προβλέψεις για τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2015 οδηγούν στην εκτίμηση ενός σημαντικού ρυθμού ανάπτυξης για το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως αναφέρει το Κέντρο στο ενημερωτικό του δελτίο.
Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, οι εκτιμώμενοι θετικοί ρυθμοί μεταβολής για τα αμέσως προσεχή τρίμηνα αντανακλούν ποικίλες πτυχές των πρόσφατων εξελίξεων στην ελληνική οικονομία.
Ειδικότερα, αντικατοπτρίζουν την καίρια επίτευξη της εξισορρόπησης στα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη, την αντιστροφή της σημαντικής αρνητικής δυναμικής που χαρακτήριζε κύριες μακροοικονομικές μεταβλητές μέχρι τις αρχές του 2014, αλλά και την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε όρους ανάκτησης τμήματος της χαμένης ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και σε όρους εξομάλυνσης των συνθηκών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
«Οι ευνοϊκές εκτιμήσεις ενσωματώνουν τη συνολική θετική επίδραση που ασκούν όλοι οι προαναφερθέντες παράγοντες και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών στην περαιτέρω βελτίωση του εγχώριου οικονομικού κλίματος και την ενδυνάμωση της αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρεται στο δελτίο.
Ενδεικτικά το ΚΕΠΕ αναφέρει την θετική πορεία στον κλάδο του τουρισμού, στις μεταφορές, στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, στον κλάδο των Ι.Χ., στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας, και στο πεδίο του οικονομικού κλίματος και των προσδοκιών. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η συνέχιση των τάσεων μεταστροφής του μέχρι πρόσφατα ιδιαίτερα δυσμενούς περιβάλλοντος που χαρακτήριζε ορισμένους κλάδους, όπως οι κατασκευές.
Αντίθετα, βελτίωση δεν καταγράφεται αναφορικά με τις συνθήκες στη βιομηχανία, παρά την πρόσφατη θετική πορεία μεγεθών που αφορούν στις παραγγελίες, ενώ ιδιαίτερα δυσμενείς παραμένουν οι συνθήκες που χαρακτηρίζουν την αγορά εργασίας, όπως αντανακλάται από τα βασικά μεγέθη της απασχόλησης και της ανεργίας.
ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...