Ολοκληρώθηκε το Eurogroup. Καμία συμφωνία για την Ελλάδα

Μικρή διάρκεια είχε το Eurogroup. Καμία απόφαση για την Ελλάδα. Βάση συμφωνίας η πρόταση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους δανειστές, αλλά πρέπει να γίνουν νέα βήματα προσέγγισης. Το δίλημμα ρήξη ή συμβιβασμός είναι στο τραπέζι.

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι επενδυτές προεξόφλησαν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, μετά την θετική υποδοχή των ελληνικών προτάσεων από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, εν μέσω σημαντικής βελτίωσης και του κλίματος στην αγορά ομολόγων.
Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε άνοδο άνω του 20%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών και έκλεισε στις 749,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 9,00%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 754,99 μονάδες (+9,84%)
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 136,89 εκατ. ευρώ.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 3,7δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίασης της Παρασκευής.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 8,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 7,17%.
Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+23,79%), της Πειραιώς (+21,17%), της Εθνικής (+20,45%), της Eurobank(+18,70%), της ΕΧΑΕ(+17,33%), της Viohalco (+15,57%), των ΕΛΠΕ (+15,31%), της ΕΥΔΑΠ(+13,54%), της Folli Follie(+11,40%), της Τέρνα Ενεργειακή(+9,81%) και της Ελλάκτωρ (+18,70%).


«Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης», υποστηρίζει το Ποτάμι
Θετικό είναι σύμφωνα με το Ποτάμι το γεγονός ότι βρίσκεται κοινός τόπος με τους εταίρους.
Ωστόσο προσθέτει πως «δυστυχώς ... οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης και για τις ισορροπίες μεταξύ των συνιστωσών και των ακροδεξιών εταίρων».
«Η συνταγή θυμίζει εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το Ποτάμι και συμπληρώνει ότι ο λαός «πληρώνει τα μετεκλογικά λάθη του κ. Τσίπρα», ο οποίος -όπως λέει- «δείχνει να αποφεύγει τη μετωπική σύγκρουση που θα οδηγούσε στην καταστροφή».
17:53
Κυβερνητικές πηγές: Η ελληνική πλευρά παραμένει σταθερή στη γραμμή για υπεράσπιση σε συντάξεις, μισθούς και συλλογικές διαπραγματεύσεις. Προτείνονται τρεις συντελεστές ΦΠΑ 6%, 13% και 23%, αλλά δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον ΦΠΑ της εστίασης. Προβλέπεται κατάργηση έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά. 
Περιλαμβάνεται τέλος έκτακτη εισφορά για κέρδη επιχειρήσεων άνω των 500.000 ευρώ. 

Συνάντηση Τσίπρα Ντράγκι ΤΩΡΑ

17:33
Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες έχει ως εξής: Στις 18:30 (ώρα Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 19:00 Συνάντηση με Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ενώ στις 20:00 θα πάρει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα την Ελλάδα.
17:28
Υπενθυμίζουμε πως την ίδια μέρα με τη Σύνοδο Κορυφής, λαμβάνει χώρα στο Σύνταγμα συγκέντρωση υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, κάτι που έχει πλέον διασφαλιστεί. Σχετική ανακοίνωση αναμένουμε και από τη Σύνοδο με κείμενο διατύπωσης.
17:27

Σταθάκης στο BBC: Δεν σπάσαμε τις κόκκινες γραμμές μας, σώσαμε την Ελλάδα. Ολόκληρη η συνέντευξη του σε λίγο.

17:25

Γιούνκερ: "Βλέπω συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας" 

μοιράσου το 
 

 

Στις 19.00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.Θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης.

16:51
ADVERTISEMENT
"Τέλος του Eurogroup. Η εργασία συνεχίζεται. Οι θεσμοί μελετούν τις προτάσεις της Αθήνας", ανέφερε ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών, στον λογαριασμό του στο Twitter. Οι υπουργοί Οικονομικών θα "ξανασυναντηθούν μέσα στην εβδομάδα", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις σε ένα tweet. "Έχουμε ανάγκη για μία συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες", πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας η Αθήνα υπέβαλε νέες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό, που θεωρήθηκαν από τις Βρυξέλλες "καλή βάση για να επιτευχθεί πρόοδος κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης".
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είδε σε αυτές τις προτάσεις "μία ευκαιρία για μία συμφωνία αυτή την εβδομάδα".
"Οι ελληνικές προτάσεις είναι καλοδεχούμενες όμως θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά με τους θεσμούς", δήλωσε από την πλευρά του ο Ντομπρόφσκις.
Μία έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα. "Ο σκοπός δεν ήταν ποτέ να καταλήξουμε σε μία τεχνική συμφωνία σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, αλλά να έχουμε μία ειλικρινή συζήτηση μεταξύ των ηγετών (της ευρωζώνης)", υπογράμμισε ο Πρέμπεν Άαμαν, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ στρέφονται πλέον τα διεθνή πρακτορεία στοιχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Πιο αναλυτικά, το γραφείο στοιχημάτων Betfair Group αυξάνει την απόδοση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ στο 1 προς 5, ενώ το έτερο γραφείο William Hill στο 1 προς 4

Μοσκοβισί: Οι προτάσεις είναι μια βάση στέρεα και σφαιρική. Αλλά πρέπει να δούμε τις θέσεις προσεκτικά για να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα.

16:09

Ντάισελμπλουμ: Υπήρχε ευρωσυμβούλιο σήμερα το βράδυ αλλά έπρεπε να γίνει προετοιμασία. Οι ηγέτες μπορεί σήμερα να βγάλουν διαφορετικά συμπεράσματα από εμάς.

16:08

Ντάισελμπλουμ: Λάβαμε δύο εκδοχές αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Οι εκδοχές είναι παρόμοιες. Θα θέλαμε να τις είχαμε λίγο νωρίτερα για να τις εξετάσουμε. Οι Θεσμοί ωστόσο θα τις δουν για να κρίνουν τη συμφωνία. Το τι θα πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη ακρίβεια, είναι ο στόχος και ο κατάλογος των μέτρων που θα πρέπει να περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο. Μην προτρέχετε, πρέπει να εξετάσουμε τις δράσεις για την Ελλάδα.

16:06

Ντάισελμπλουμ: Οι προτάσεις ήταν συνεκτικές αλλά πρέπει να δούμε τα νούμερα και τις λεπτομέρειες για να δούμε αν έχουμε βάση για περαιτέρω ανάπτυξη. Τώρα έχουμε όμως τη βάση για να εκκινήσουμε μια πραγματική συζήτηση.

 

Σαν να του λέει, "Αλέξη αγόρι μου, ήρθε η ώρα να υποχωρήσεις λίγο ακόμα"
μοιράσου το 
 
Ο Σόιμπλε ίσως σκέφτεται ότι μπορεί να ρίχνει τα χρηματιστήρια με δυο κουβέντες. Μεγάλη δύναμη
15:16

Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: "Αυτή την στιγμή έχουμε την ιδια κατάσταση όπως την Παρασκευή, χωρίς βάση για απόφαση"

 
Εικόνα από την άφιξη Βαρουφάκη. Ο υπουργός Οικονομικών, αυτή τη φορά δεν έκανε δηλώσεις. Έχουν σοβαρέψει τα πράγματα
μοιράσου το 
Έτοιμη για όλα έφτασε στις Βρυξέλλες η Κριστίν Λαγκάρντ. Η στάση του ΔΝΤ, θα κρίνει πολλά στις σημερινές διαπραγματεύσεις
μοιράσου το 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...