Μνημόνιο 3 – Κωνσταντοπούλου: Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει την πολιτική του αυτοκαταστροφή

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση εκβιάζεται. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν ο εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δε θα εμποδίσει την επανάληψή του», τόνισε μεταξύ άλλων στο συγκινητικό της μήνυμα προς τους συναδέλφους της βουλευτές, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε με παρρησία τον πρωθυπουργό ως ηθικό και ανιδιοτελή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μέγεθος της ανιδιοτέλειας να αναλάβει την πολιτική του καταστροφή σήμερα για να σωθεί ο λαός». Ενώ χαρακτήρισε ωμό εκβιασμό αυτό που γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κυβέρνηση και το λαό, τονίζοντας πως η βουλή καλείται μέσα σε 2,5 ώρες να επικυρώσει τον ενταφιασμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατία και την υποθήκευση της δημοσίας περιουσίας.
«Ο λαός μίλησε, είπε ένα μεγάλο όχι στα τελεσίγραφα, στην τρομοκρατία, στον εκφοβισμό. Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε αυτό το όχι, ναι. Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία τους γιατί ή δική μας εξουσία πηγάζει από εκείνους», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.
Ξεκινώντας την ομιλία της από το βήμα της Βουλής, ευχαρίστησε τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, κ. Μποχολάβσκι που "για τρίτη φορά παρεμβαίνει με δημόσια έκκληση να προστατευθεί ο ελληνικός πληθυσμός από περαιτέρω περιστολή των δικαιωμάτων του" αλλά και τον κ. Τουσέν, ο οποίος "με δημόσια παρέμβασή του προτείνει τη λύση για την ελλάδα, μία λύση που προϋποθέτει διαγραφή του απεχθούς, παράνομου και αθέμιτου χρέους που κάποιοι επιχειρούν λυσσσαλέα να φορτώσουν στον ελληνικό λαό και τις επόμενες γενιές".

Read more: http://www.newsbomb.gr

«Δεν πρέπει να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός στη Βουλή»

 Μαύρη μέρα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και το Κοινοβούλιο χαρακτήρισε την συμφωνία, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεν έχω καμιά αμφιβολία και το λέω με τη συνείδησή μου καθαρή, ότι τόσο την κυβέρνηση όσο και τον λαό, στηρίζει πραγματικά το όχι στη σημερινή ψηφοφορία. Τον πρωθυπουργό που εκβιάζεται βοηθά το να τον θωρακίσει η κοινοβουλευτική του ομάδα. Όχι να του δώσει τη χαριστική βολή με ένα ΝΑΙ, νομίζοντας πως τον διευκολύνει ή παρακαλώντας τον να την εκβιάσει»:

 «Κύριες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι νέες γενιές δε σας χρωστούν τίποτα και τους έχετε φορτώσει με χρέος από τη στιγμή που γεννιούνται», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Από την άλλη, συμπλήρωσε, «θέλω να ευχαριστήσω τα κινήματα που συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και είπαν ότι κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού έγινε πραξικόπημα».

«Μαύρη μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη και το Κοινοβούλιο γιατί με ωμό εκβιασμό καλείται η Βουλή να επικυρώσει την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την αναδοχή του συνόλου του χρέους, την περικοπή των συντάξεων, την περαιτέρω περικοπή δημοσίων δαπανών, την παραδοχή ανέφικτων πρωτογενών πλεονασμάτων, την παραδοχή ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος είναι κλονισμός εμπιστοσύνης», είπε.

Σχολιάζοντας την συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στην βουλή δήλωσε:

«Αν το νομοσχέδιο με το τρίτο μνημόνιο το έφερναν οι μνημονιακές δυνάμεις θα προχωρούσα σε έναν έναν καταγγελτικό λόγο. Το φέρνει όμως η κυβέρνηση της αριστεράς και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που δεν πιστεύει στα μνημόνια».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εκβιάζεται με εργαλείο την επιβίωση του λαού του και αν ο εκβιασμός στη βουλή ολοκληρωθεί τίποτα δεν θα αποκλείσει την επανάληψή του».

«Οι εταίροι μας δε δικαιούνται να απειλούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή για να αρνηθεί όλα όσα έχει παλέψει. Αυτό συνιστά πραξικόπημα με καταστροφικές συνέπειες για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κατά της κοινωνίας».

«Θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να αποτρέψει τον εκβιασμό και κανείς δεν μπορεί να απομειώσει το μέγεθος της ηθικής του αξίας».

«Το κοινοβούλιο πρέπει να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης όσων θέλουν να μετατρέψουν την κυβέρνηση της Αριστεράς σε μνημονιακή δύναμη, θέλουν να μας οδηγήσουν να κάνουμε πράγματα που δεν πιστεύουμε, να μην αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...