Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων

Το σήμα έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων δόθηκε σήμερα το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης που παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Κεντρικό ρόλο στην τελετή είχε το καράβι – έμβλημα της διοργανώτριας πόλης, η Αργώ με τους Αργοναύτες, καθώς και οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.
Διαφορετικό τόνο στην τελετή έδωσε εξάλλου, η παρουσία τσιρλίντερς. Η εκδήλωση άρχισε με την παρέλαση των 16 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, από την Τράπεζα της Ελλάδος έως και το Ηρώο. Ακολούθησε η παραλαβή των σημαιών της Ελλάδας, της FIBA και του Δήμου Βόλου από Αργοναύτες που ήδη είχαν καταπλεύσει με την Αργώ και η παράδοσή τους σε τρεις εθελοντές για την έπαρση της σημείας. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη και του Crew Chief Commissioner κ. Reuvern Virovnik.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός αφού συνεχάρη τις 16 ομάδες που κατάφεραν να φθάσουν στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ευχήθηκε στους αθλητές να δώσουν τον δικό τους ωραίο αγώνα, με σεβασμό στον αντίπαλο και να αποδείξουν στην πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι» και ότι ο αθλητισμός αποτελεί μία παγκόσμια έκφανση πολιτισμού, μία ενιαία γλώσσα επικοινωνίας που καλλιεργεί τον ανθρωπισμό ανάμεσα στα έθνη.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στον χαιρετισμό του, στις καταστάσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός και που – όπως είπε – δεν αξίζει. «Είμαστε Έλληνες όμως. Και για αυτό θα τα καταφέρουμε. Εμπνεόμαστε από τον αθλητισμό, την συνεχή πάλη για νίκη και διάκριση» τόνισε ο δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε πως για τον Βόλο, η μεγάλη αυτή διοργάνωση που φιλοξενεί τα νιάτα της Ευρώπης αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και εξίσου μεγάλη προοπτική.
Υπενθυμίζεται πως το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ θα γίνει αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου και όλοι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο  Νέας Ιωνίας Βόλου και στο Κλειστό Γυμναστήριο Πορταριάς, με την Εθνική Ελλάδος να δίνει όλους τους αγώνες στη Νέα Ιωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...