Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου, με την Νικόλ Κυριακοπούλου να κατακτά την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για διάκριση στην κορυφαία διοργάνωση της κινεζικής πρωτεύουσας και με άλμα στα 5.80μ κατετάγη τρίτη και φόρεσε στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο.

Η πρωταθλήτριά μας πέρασε με την πρώτη τον πήχυ στα 4.80μ, ωστόσο, απέτυχε στα 4.85μ και στις δύο προσπάθειες που έκανε στα 4.90μ. Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Κουβανή Γιαρισλέϊ Σίλβα, που πέρασε τα 4.90 και το αργυρό η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ που υπερέβη τα 4.85μ.
Για την Ελλάδα ήταν το πρώτο μετάλλιο σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά το 2007, όταν τότε είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου η Χρυσοπηγή Δεβετζή.
Φωτογραφίες: ΑΜΠΕ

Κυριακοπούλου: “Δεν υπάρχει ταβάνι για μένα”

Κυριακοπούλου: “Δεν υπάρχει ταβάνι για μένα”
Αναμενόμενη χαρακτήρισε την επιτυχία και το μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο η Νικόλ Κυριακοπούλου σε δηλώσεις που έκανε στη μικτή ζώνη αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
Όσο για το που μπορεί να φτάσει, η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη είπε:
«Δεν υπάρχει ταβάνι για μένα, θέλω να φτάσω μέχρι τον ουρανό, μέχρι τα αστέρια».
«Είμαι υπερήφανη και ελπίζω να χαρίσω και άλλα μετάλλια στη χώρα μου. Ελπίζω αυτό να μην είναι το μοναδικό», πρόσθεσε η Νικόλ Κυριακοπούλου στην κάμερα της IAAF. «Νιώθω πολύ καλά, είμαι χαρούμενη, ήταν αναμενόμενο (σ.σ. η κατάκτηση ενός μεταλλίου)», εξήγησε η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ.
Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έχει εξασφαλίσει ήδη την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αναφερόμενη στους στόχους της και ενόψει του Diamond League της Ζυρίχης επισήμανε: «Περιμένω να βρίσκομαι στα μετάλλια, να έχω πηδήξει ακόμη καλύτερα, είναι όμως σημαντική η σταθερότητα (σ.σ. στα μεγάλα άλματα)».
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαρισλέι Σίλβα με 4.90μ. από την πλευρά της δήλωσε ενθουσιασμένη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ευχαρίστησε τον Θεό γιατί τη βοήθησε να περάσει τα ψυχολογικά προβλήματα που είχε, ενώ εξέφρασε και τη χαρά της για το γεγονός πως μοιράστηκε το βάθρο με τη Φαμπιάνα Μούρερ και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημήτρης Γιαχανατζής

Καραγιάννης: «Τώρα πάμε για το διαμάντι»

Καραγιάννης: «Τώρα πάμε για το διαμάντι»
Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την μεγάλη επιτυχία της Νικόλ Κυριακοπούλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο ο προπονητής της Μανώλης Καραγιάννης τόνισε ότι ο αγώνας ήταν δύσκολος και ότι χρειαζόταν η Νικόλ αυτό το μετάλλιο για να «ξεκολλήσει» μιας και υπήρχαν πολλές ατυχίες στο παρελθόν.
Για την μεγάλη διάκριση της Κυριακοπούλου μίλησαν επίσης στην εκπομπή της ΕΡΑσπορ «Ελλάδα των σπορ» ο ομοσπονδιακός τεχνικός του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, καθώς και ο παππούς της Πάρις Οικονόμου (παλιός τερματοφύλακας της Προοδευτικής και του Πανηλειακού, που διαμένει στο χωριό Εμμανουήλ Παππάς των Σερρών).
Μ. Καραγιάννης: «Γνωρίζαμε ότι το μετάλλιο θα κριθεί στα 4μ.80. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, αφού για πρώτη φορά τόσες πολλές αθλήτριες πέρασαν τα 4μ.70. Ήξερε τι να κάνει, είχε αυτοπεποίθηση, ήταν ήρεμη, τη βοήθησε και η εμπειρία των πολλών αγώνων στο Ντάιαμοντ Λιγκ και τελικά τα κατάφερε. Δεν επηρεάστηκε από τίποτα και μπήκε στα μετάλλια. Μετά πάλεψε για κάτι καλύτερο, αλλά δεν της βγήκε. Στα πιο μεγάλα ύψη, όπως τα 4μ.85 και τα 4μ.90 χρειαζόταν και λίγο τύχη. Υπήρξαν πολλές ατυχίες παλαιότερα και χρειαζόμασταν αυτό το μετάλλιο για να ξεκολλήσουμε. Τώρα, πάμε για να πάρουμε και το διαμάντι, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα».
Δ. Ευαγγελόπουλος: «Ζήσαμε πολύ έντονα αυτό το μετάλλιο. Είδαμε και μερικές ελληνικές σημαίες, οπότε συγκινηθήκαμε. Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αντέδρασε πολύ θετικά και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό σ’ ένα πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα».
Π. Οικονόμου: «Μας έκανε εθνικά υπερήφανους. Χάρηκα πάρα πολύ. Υπήρξαν πολλά κεράσματα εδώ στο χωριό. Όταν πηγαίνει σε αγώνες της λέω να έχει την υγεία της και όλα θα πάνε καλά. Την περιμένουμε να έρθει στο χωριό για να την τιμήσουν».
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΣΠΟΡ
...