Πώς θα κορυφωθεί η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ

Από τη σύγκριση πεπραγμένων με υποσχέσεις, στην παρουσίαση του προγράμματος. Πανστρατιά και ομαδικό παιχνίδι Μεϊμαράκη, ο οποίος από σήμερα ξεκινά τις περιοδείες με ορισμένες “εκπλήξεις”

Από την περασμένη Πέμπτη οπότε ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε το διάγγελμα ανακοινώνοντας την παραίτηση του, μέχρι χθες που με την ολοκλήρωση των διερευνητικών και την ορκωμοσία της Βασιλικής Θάνου
ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού, η Νέα Δημοκρατία είχε εστιάσει στην καταγγελία της πρωθυπουργικής απόφασης να οδηγήσει άρον άρον τη χώρα σε εκλογές.
Ο καταγγελτικός λόγος κατά του κ.Τσίπρα θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκρίνει τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τις προεκλογικές εξαγγελίες των δύο κομμάτων και -σε μικρότερο όμως βαθμό, ώστε να αποφεύγεται η σύνδεση με το παρελθόν- με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης. Ταυτόχρονα η ΝΔ θα αρχίσει να παρουσιάζει προτάσεις σε ειδικά θέματα, πέραν των μνημονιακών υποχρεώσεων, όπως η παιδεία και το μεταναστευτικό.
Παρουσίαση μίας συνολικής πρότασης-προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου και την τελευταία εβδομάδα η καμπάνια της ΝΔ θα επικεντρώσει στο πρόγραμμα, δηλαδή στο θετικό μήνυμα.
Θα έχει μεσολαβήσει και αρνητική διαφήμιση, αν και στη Συγγρού αποφεύγουν να την αποκαλούν έτσι, υποστηρίζοντας ότι η σύγκριση των όσων υποσχέθηκε με όσα έπραξε ο κ.Τσίπρας δεν αποτελεί παρά την αλήθεια.
Ήδη στο διαδίκτυο ξεκίνησε η καμπάνια με σύνθημα “Μας πήγαν πίσω- Τώρα πάμε μπροστά”, ενώ από σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκινά τις περιοδείες από τη Βοιωτία, εγκαινιάζοντας και την πρακτική παραχώρησης συνεντεύξεων τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, σε πλήρη αντίθεση με την “κλειστή” επικοινωνιακή στρατηγική της προηγούμενης ηγεσίας, ενώ ανοιχτές ομιλίες θα πραγματοποιούνται μόνο σε επιλεγμένες περιοχές- “κλειδιά”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ στις εννέα και μισή θα επισκεφθεί το δημαρχείο Θήβας, στις 11:20 το επιμελητήριο Λιβαδειάς και στις 12 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Επόμενος σταθμός στις 14:15 το δημαρχείο Ορχομενού, ενώ στις οκτώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στη Χαλκίδα, στο Στρογγυλό.
Αύριο θα βρεθεί στο Περιστέρι όπου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και την Κυριακή στην Κόρινθο για επαφές με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς.
Πιθανότατα το Σαββατοκύριακο που ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη ΔΕΘ, ο κ.Μεϊμαράκης να επισκεφθεί τη Λάρισα. Ο θεσσαλικός κάμπος βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της ΝΔ, καθώς η γαλάζια παράταξη τον Ιανουάριο υπέστη σημαντικές απώλειες αγροτών ψηφοφόρων και τώρα καλείται να διαχωρίσει τη θέση της από τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό θα προτείνει ισοδύναμα, την επεξεργασία των οποίων έχει αναλάβει ο Αλέκος Κοντός.
Τα μέλη της εκλογικής επιτροπής έχουν μοιράσει τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας: Την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη έχει αναλάβει η Ντόρα Μπακογιάννη, την Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τη Στερεά Ελλάδα ο Νίκος Δένδιας, την Ήπειρο ο Σταύρος Καλαφάτης, το Ιόνιο ο Γιώργος Βλάχος, την Κρήτη η Όλγα Κεφαλογιάννη, την Πελοποννησο ο Μάκης Βορίδης, τη Δυτική Μακεδονία ο Κώστας Τασούλας, τη Θεσσαλία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, το λεκανοπέδιο Αττικής ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και οι Γιώργος Βλάχος, Κώστας Γκιουλέκας, Θανάσης Μπούρας και Κώστας Τασούλας, θα πραγματοποιήσουν την επεξεργασία των γαλάζιων ψηφοδελτίων και θα κάνουν εισήγηση στην επιτροπή εκλογικού αγώνα. Ο κ.Μεϊμαράκης χθες δήλωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι δε θα πειραχθούν οι εκλογιμες θέσεις στις λίστες, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο συμβολικών αλλαγών στις τελευταίες τιμητικές θέσεις σε ορισμένες περιφέρειες, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με το Επικρατείας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...