Αυτά είναι τα όπλα που παρέδωσε η Ρωσία στον συριακό Στρατό (Φωτό+Βίντεο)

Η Ρωσία παραδέχθηκε  ότι μεταφέρει στη Δαμασκό όχι μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και τον ήδη συμπεφωνημένο στρατιωτικό εξοπλισμό, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι ενισχύει επιπλέον τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία.

«Τα αεροπλάνα που στέλνει η Ρωσία στη Συρία μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τα υπάρχοντα συμβόλαια (που έχουν υπογραφεί με τη Δαμασκό)
και ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα.

Πηγές από το ρωσικό ναυτικό αναφέρουν ότι μοίρα 5 πολεμικών σκαφών θα εκτελέσει βολές κατευθυνομένων όπλων στα συριακά χωρικά ύδατα μετξύ 8 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου εξασφαλίζοντας έτσι το δυτικό πλευρό της χώρας έναντι κάθε πιθανής δυτικής απειλής.

Πτήσεις ΑΝ-124 έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν γίνει στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας μεταφέροντας ελαφρύ οπλισμό και εφόδια όπως νέας γενιάς φορητό οπλισμό και UAV όπως τα orlan-10.

Στον στρατιωτικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται φορητά όπλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, προηγμένα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A και στρατιωτικά φορτηγά Kamaz, αναφέρει η εφημερίδα Kommersant.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες πληροφορίες για την ρωσική αλλά και ιρανική στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία στον αγώνα κατά των ισλαμιστών.
Το αποβατικό "Saratov" μετέφερε KamAZ-4350, BTR-82A και ρουκετοβόλα BM-21 "Grad" στη Συρία.

BTR-82A

Το BTR-82A έχει δυνατότητα βολής εν κινήσει και καταστροφή ποικίλων στόχων σε αποστάσεις μέχρι 2,5 χιλιόμετρα, με τη βοήθεια του προηγμένου συστήματος ελέγχου πυρός TKN-4GA, σταθεροποιούμενου σκοπευτικού ημέρας – νύκτας και αποστασιόμετρου λέιζερ.
Ο οπλισμός του BTR-82A περιλαμβάνει ένα αυτόματο πυροβόλο 2A72 διαμετρήματος 30 χλστ. υψηλής ταχυβολίας και ένα πολυβόλο γενικής χρήσης διαμετρήματος 7,62 χλστ. Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με εκτοξευτή του αντιαρματικού κατευθυνόμενου βλήματος Kornet.
..

Kamaz

Kamaz-63968 Typhoon-K και Ural-63095 Typhoon-U. Εξοπλισμένα με υδροπνευματική ανεξάρτητη ανάρτηση, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κινητήρα 450 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα σε οδόστρωμα είναι 80 χιλιόμετρα ανά ώρα και το πλήρωμα είναι 2 συν 16 επιβαίνοντες. Τηλεχειριζόμενα πολυβόλα μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή του οχήματος.
Ο έλεγχος πυρός παρέχεται με την χρήση καμερών. Πέντε κάμερες είναι τοποθετημένες στο όχημα με σκοπό να παρέχουν ολόπλευρη παρατήρηση στο πλήρωμα και τον οδηγό στην περιπτώσει που καταστραφεί ο ανεμοθώρακας (παρμπρίζ).
..
Tigr
Επίσης τεθωρακισμένα τύπου Tigr παραδόθηκαν για την μεταφορά επιτελικών στοιχείων και δυνάμεων ταχείας επέμβασης
..
Pantsir-S1
Ρωσία: Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική «ασπίδα» Pantsir-S1
Το υπερσύγχρονο πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1, γνωστό στο ΝΑΤΟ ως SA-22, στέλνει στην Συρία η Μόσχα, προκειμένου να προστατέψει το αεροδρόμιο της Λαττάκειας, προπυργίου των δυνάμεων του Ασαντ.
Την είδηση επιβεβαίωσαν δύο δυτικοί αξιωματούχοι αλλά και πηγή από την Ρωσία, την οποία επικαλείται το Reuters. «Πρόκειται για την εξελιγμένη εκδοχή που χρησιμοποιεί η Ρωσία», όπως είπε Αμερικανός αξιωματούχους στο πρακτορείο.
..

Mi-28
Η λιβανέζικη asSafir επικαλούμενη συριακή πηγή αναφέρει ότι οι ρώσοι έχουν την πρόθεση να πουλήσουν στη Δαμασκό 20 ελικόπτερα μάχης του τύπου Mi 28 
Τα Mi 28 είναι ελικόπτερα επανδρωμένα με 16 αντιαρματικούς πυραύλους βεληνεκούς 8 νυχτερινών χιλιομέτρων. Τρία ελικόπτερα τέτοια έχουν την ικανότητα να σταματήσουν ένα τάγμα τεθωρακισμένων.
..

Smerch BM-30
Οι ρώσοι πρόσφατα πρόσφεραν στο συριακό στρατό εκτοξευτήρες νεάς γενιάς τύπου Smerch BM-30, ικανούς να παράσχουν κάλυψη  στις χερσαίες δυνάμεις.Τα συστήματα αυτά πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων έχουν την ικανότητα να ρίξουν 12 πυραύλους σε απόσταση 90 km και είναι επανδρωμένοι με κεφαλές με γόμωση εκρηκτικών  900 kg και δύνανται να καλύψουν μια έκταση 640 χιλιάδες τ.χλμ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...