Μυτιλήνη: Σύσκεψη για το προσφυγικό υπό την Β. Θάνου

Διευρυμένη σύσκεψη υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Ζώη, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο ιστορικό Αργέντικο, στον Κάμπο της Χίου.

Ο προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου αναφέρθηκε στην ευαισθησία της πρωθυπουργού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, «για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους κινητοποιήσατε τα πάντα», είπε.
Από την πλευρά της, η κ. Θάνου υποστήριξε ότι όλοι οι Έλληνες διαθέτουν αυτή την ευαισθησία. «Είναι γνωστό εξάλλου και από αρχαιοτάτων χρόνων -τόνισε- ότι η φιλοξενία των Ελλήνων ήταν πάντοτε στο DNA τους».
«Ξένιος Ζευς», πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος, για να προσθέσει η πρωθυπουργός: «Επομένως, τα φιλάνθρωπα αυτά αισθήματα και πάλι βρίσκονται». «Αλλά ως πρωθυπουργός τα εκφράζετε κατά τον καλύτερο τρόπο», παρατήρησε ο Πατριάρχης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...