Με κορυφαίους Σπανούλη και Πρίντεζη ο Ολυμπιακός κέρδισε την Αρμάνι στο Μιλάνο (Φωτό+Βίντεο)

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει! Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τους αρχηγούς τους, Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη να φωνάζουν «παρών», όταν η μπάλα έκαιγε, επικράτησαν με 66-71 της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και ανέβηκαν στο 2-1 στον Β' Ομιλο της Euroleague. Θηρίο ο Γιανγκ!
Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος πέρασε με επιτυχία ένα δύσκολο τεστ, καθώς απέναντι στη Μιλάνο
έπαιξε μυαλωμένα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μένοντας ψύχραιμος, όταν το παιχνίδι έδειχνε πως του ξέφευγε (60-54, 33'), έφτασε στη νίκη.
Οι ομάδες στο πρώτο μισό της περιόδου «χτύπησε» με τον Γιανγκ, τον οποίο... τάιζε ο Σπανούλης, αλλά δεν είχε λύσεις στην αντιμετώπιση του Τζεντίλε (13-14, 5'). Ο ρυθμός της αναμέτρησης στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου συνέχισε να είναι υψηλός, γεγονός που δεν βοηθούσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 10' ήταν στο -3 (23-20) εξαιτίας, όμως και κάποιον λαθών του.
Οι Χάκετ και Λοτζέσκι επανέφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (25-26, 12'), ενώ η άμυνα των Πειραιωτών βελτιώθηκε αισθητά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν ως το +7 (27-34, 16'), αλλά η Μιλάνο απάντησε ισοφαρίζοντας σε 37-37 στο 18'. Ο Ολυμπιακός, όμως, με καλάθι του Χάντερ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 37-39.
Οι «ερυθρόλευκοι» στην αρχή της τρίτης περιόδου βρήκαν και πάλι λύσεις από την άμυνά τους. Ο Παπαπέτρου, ο οποίος στο α' ημίχρονο δεν αγωνίστηκε πολύ εξαιτίας των δύο γρήγορων φάουν που χρεώθηκε, περιόρισε τον Τζεντίλε και ο Ολυμπιακός στο 25' προηγήθηκε με 41-47. Η Μιλάνο, όμως, στη συνέχεια αντέδρασε με τρίποντα των Χάμελ και Σίμον έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 54-52.
Ο Τζεντίλε οδήγησε τη Μιλάνο στο +6 (60-54, 33'), αλλά οι Σπανούλης (3π.), Γιανγκ και Πρίντεζης (3π.) έκαναν το 60-64 (4π.) στο 37'. Ο Σίμον και ο Τζεντίλε ισοφάρισαν (64-64) για τη Μιλάνο, αλλά ο Σπανούλης 55' για την λήξη έκανε το 64-66. Ο Σίμον αστόχησε, ο Πρίντεζης με έμμεσο τρίποντο στο 39.53 έγραψε το 64-69 κι εντέλει ο Ολυμπιακός επικράτησε με 66-71.
Ο MVP: Ο Πάτρικ Γιανγκ έκανε... πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια, καθώς σε 23:14 συμμετοχής σημείωσε 18 πόντους και πήρε 4 ριμπάουντ.
..


Οι Σκληροί: Οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης ανέλαβαν δράση στην τέταρτη περίοδο, καθώς έβαλαν τα μεγάλα σουτ και την υπογραφή τους στη νίκη της ομάδας τους.
Ο Αόρατος: Ο Ρόμπι Χάμελ αγωνίστηκε για 19', αλλά θα θέλει να ξεχάσει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, καθώς πέρασε απαρατήρητος.
Ο Πεσμένος: Ο Τζαμέλ ΜακΛιν είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Μιλάνο, αλλά κόντρα στον Ολυμπιακό τα βρήκε... μπαστούνια.
Η Γκέλα: Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης περιόδου, αλλά στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα δέχθηκε δύο τρίποντα που θα μπορούσε να τα είχε αποφύγει και η συμπλήρωση των 30' τον βρήκε στο -2 (54-52).
Η στιγμή: Ο Ολυμπιακός στις αρχές της τέταρτης περιόδου βρέθηκαν στο -6 (60-54), αλλά απάντησε για το 60-64. Το καλάθι του Σπανούλη (64-66) και το έμμεσο τρίποντο του Πρίντεζη (64-69) ήταν οι φάσεις που σημάδεψαν, όμως, την αναμέτρηση.
Η διαιτησία: Οι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Γιούρας (Σερβία) δεν έχασαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, καθώς με τις πιο πολλές αποφάσεις τους φρόντισαν να μοιράσουν την... πίτα στη μέση. Βέβαια, στην τελευταία περίοδο έδωσαν δύο αμφιλεγόμενα επιθετικά φάουν στον Σπανούλη.
Οι Στρατηγοί: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε με τον Παπαπέτρου στο «3», αλλά ο 21χρονος φόργουορντ αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στον Τζεντίλε και χρεώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ. Ο Ολυμπιακος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αξιοποίησε τον Γιανγκ, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του ρυθμού και η Μιλάνο έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη. Ο κόουτς του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο είδε την ομάδα της βελτιώνει την αμυντική της συμπεριφορά, αλλά εξαιτίας ενός... μπλοκ άουτ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη μόλις με 2 πόντους. Oι Πειραιώτες στην τρίτη περίοδο πήγαν το παιχνίδι εκεί πού ήθελαν, αλλά στο τέλος της η Μιλάνο εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του Ολυμπιακού και πήρε το προβάδισμα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φρόντισε η ομάδα του να μείνει ψύχραιμη, όταν βρέθηκε στο -6 (60-54) και με μυαλωμένες επιθέσεις οι «ερυθρόλευκοι» αλλά και βάζοντας τα κρίσιμα σουτ οι Πειραιώτες έφτασαν στη νίκη.
Η εξέδρα: Στο Mediolanum Forum βρέθηκαν 12.000 φίλοι των γηπεδούχων, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τους άφησε να φύγουν από το γήπεδο χαμογελαστοί. Αυτό έπραξαν, όμως, οι λίγοι Ελληνες και ο Γιώργος Αγγελόπουλος που έδωσαν το «παρών« στο γήπεδο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...