Ρουμανία - Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά σε night club...Μια τραγωδία με 27 νεκρούς και περισσότερους από 160 τραυματίες

Είναι η στιγμή που τα πυροτεχνήματα ανάβουν και κανείς δεν φαντάζεται πως δευτερόλεπτα μετά θα προκληθεί μια τραγωδία, μια από τις χειρότερες που έχουν συμβεί ποτέ στην ιστορία της Ρουμανίας. Μια τραγωδία με 27 νεκρούς και περισσότερους από 160 τραυματίες.

Τα μέλη του συγκροτήματος Goodbye to Gravity βρίσκονται στη σκηνή του νυχτερινού κλαμπ Colectiv στο Βουκουρέστι.
Ένα από τα πιο δημοφιλή club της ρουμανικής πρωτεύουσας, ένα πρώην εργοστάσιο που έγινε χώρος διασκέδασης. Και από τα ξημερώματα του Σαββάτου (31.10.2015) χώρος τραγωδίας.



Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους 14χρονα παιδιά, βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στο Colectiv για να δουν τη συναυλία των Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου τους άλμπουμ. Όλα ήταν έτοιμα, η συναυλία ξεκίνησε και δεν ήταν δυνατόν να λείπουν τα πυροτεχνήματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε καθώς ξεκινούσε το σόου με τα πυροτεχνήματα. Αυτή τη στιγμή έχει "αιχμαλωτίσει" ο φωτογραφικός φακός.





















Λίγα δευτερόλεπτα μετά, επικράτησε πανικός! Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα και άμεσα επικράτησε πανικός. Στο κέντρο, που κάποτε ήταν εργοστάσιο, υπήρχε ΜΙΑ έξοδος. Η δεύτερη ήταν κλειδωμένη! Επικράτησε συνωστισμός.

Άλλοι ποδοπατήθηκαν, άλλοι δηλητηριάστηκαν από τους καπνούς ή κάηκαν ζωντανοί. Την ώρα της τραγωδίας στο Colectiv βρίσκονταν περίπου 200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά 14 ετών. Είχαν πάει για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

Υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί, αφού 25 από τους τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής, νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στην ιστορία της Ρουμανίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...