Ελλάδα- Σε δημόσια διαβούλευση ο κανονισμός πτήσεων drone

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τίθεται με απόφαση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ο κανονισμός πτήσεων των συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η διαβούλευση όλων των ενδιαφερόμενων μερών θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου.



Συγκεκριμένα, ο Διοικητής Κωνσταντίνος Λιντζεράκος έθεσε από σήμερα, 24/05/2016 και ώρα 13:00, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, την Απόφαση Διοικητή ΥΠΑ «Κανονισμός πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems – UAS)» και το Παράρτημά της και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 08/06/2016 και ώρα 14:00.

Πατήστε εδώ


Η Xiaomi παρουσίασε επίσημα το Mi Drone

Η Xiaomi παρουσίασε επίσημα το Mi DroneΌπως ήταν αναμενόμενο μετά τις ενδείξεις των προηγούμενων ημερών, η Xiaomi παρουσίασε σήμερα επίσημα το Xiaomi Mi Drone, το πρώτο drone της εταιρείας. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων της Κίνας θα λανσάρει το δικό της προϊόν στα drones. Το Mi Drone είναι ένα quadcopter με κάμερα 360 μοιρών και ανάλυση 4K.





Ένα απ' τα βασικά πλεονεκτήματα του drone της Xiaomi είναι ότι θα είναι αρθρωτο (modular), που σημαίνει ότι θα έχει αποσπώμενα μέρη. Για παράδειγμα θα μπορείτε να αλλάξετε την κάμερα, αλλά και τους ρότορες. Η συσκευή θα έχει μπαταρία 5.100mAh, η οποία επίσης αντικαθίσταται πολύ εύκολα.





Το Xiaomi Mi Drone θα έρθει σε δύο εκδόσεις: Η έκδοση θα κοστίζει περίπου $460, ενώ το 1080p μοντέλο θα βρίσκεται στα $380. H 1080p έκδοση θα ακολουθήσει το crowdfunding μοντέλο μέσω πλατφόρμας της Xiaomi, ενώ το 4K θα μπει σε open beta (δοκιμαστική φάση) στα τέλη Ιουλίου.
..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...