Με 25 ευρωπαϊκές πόλεις συνδέεται η Καλαμάτα

Τον τρέχοντα Ιούνιο η Καλαμάτα συνδέεται αεροπορικώς με 25 πόλεις της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, όπως προκύπτει από το σχετικό προγραμματισμό τον οποίο κοινοποίησε ο Δημήτρης Μανδηλάρης, αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Ξεκίνησαν ήδη οι πτήσεις από την Πολωνία, τη Ρωσία και τη Σλοβακία, καθώς και συνδέσεις με Ρώμη και Μιλάνο.



Ειδικότερα, η Καλαμάτα συνδέεται αεροπορικώς με τις εξής πόλεις του εξωτερικού: Κοπεγχάγη, Μπρατισλάβα Σλοβακίας, Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Πράγα, Μπίλουντ Δανίας, Λυών Γαλλίας, Τελ Αβίβ, Λονδίνο, Παρίσι, Κατοβίτσε Πολωνίας, Βιέννη, Μόναχο, Βαρσοβία, Στοκχόλμη, Ρώμη, Ντίσελντορφ, Ναντ Γαλλίας, Λιουμπλιάνα, Όσλο, Μιλάνο, Χάβρη Γαλλίας, Μόσχα, Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ.

«Το αεροδρόμιο και τα μάτια σας. Από εκεί θα έλθει η αλματώδης ανάπτυξη της περιοχής…». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε ένα μοναδικό γνώστη των αεροπορικών δεδομένων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, που είναι στέλεχος του «Εurocontrol» και, μάλιστα, έχει επισκεφθεί δύο φορές την Καλαμάτα τελευταία με την οικογένειά του.

Γνωρίζει τα πάντα για το αεροδρόμιό μας, γνωρίζει τι γίνεται με τα αεροδρόμια που πέρασαν στη Fraport και, κυρίως, με την εμπειρία του «βλέπει μπροστά», ενώ ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικός για το μέλλον του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Είναι εξαιρετικό ευτύχημα που το αεροδρόμιο Καλαμάτας δε συμπεριελήφθη (ακόμη) μεταξύ των 14 που ιδιωτικοποιήθηκαν και παραμένει με το χαρακτηρισμό του εθνικού αεροδρομίου. Κι αυτό, γιατί θα είναι ένα «αντίπαλο» αεροδρόμιο για τη Fraport, αλλά ιδιαίτερα ελκυστικό για τις αεροπορικές εταιρείες. Οι τελευταίες ήδη το έθεσαν σαν αεροδρόμιο που πρέπει να χρησιμοποιούν για τις πτήσεις τους προκειμένου να έχουν χαμηλές τιμές στα εισιτήριά τους, αλλά και ελάχιστα κόστη για τα τέλη αεροδρομίου των αεροσκαφών τους.












ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...