Ο Σαβιάνο αποκαλύπτει ποιο είναι το πιο διεφθαρμένο κράτος στον κόσμο

Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας του best seller "Γόμορρα" μετά τη μαφία, φαίνεται πως θα μπει στο στόχαστρο και άλλων. Ποια χώρα χαρακτήρισε ως την πιο διεφθαρμένη στον κόσμο
Adtech Ad
Η Βρετανία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ρομπέρτο Σαβιάνο, που πέρασε περισσότερο από μία δεκαετία, αποκαλύπτοντας την εγκληματική δράση της ιταλικής μαφίας.

AdTech Ad
Ο 36χρονος Σαβιάνο, συγγραφέας των βιβλίων "Γόμορρα" και "ZeroZeroZero" από το 2006, οπότε και δημοσιοποίησε όσα είδε, έχοντας ζήσει για δέκα χρόνια τα μέλη της Camorra, ζει υπό αστυνομική προστασία.
"Αν σας ρωτούσα, ποια είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου, μπορεί να μου λέγατε ότι είναι το Αφγανιστάν, ίσως η Ελλάδα, η Νιγηρία, η Νότια Ιταλία... Εγώ λέω όμως ότι είναι η Βρετανία", είπε.
"Δεν είναι η οικονομία της, δεν είναι η Αστυνομία, δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά είναι το κεφάλαιο. Το 90% των κατεχόντων κεφάλαιο στο Λονδίνο έχει τα κεντρικά του σε offshore εταιρείες".
"Το Τζέρσει και τα νησιά Κέυμαν είναι οι πύλες από τις οποίες το κεφάλαιο που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες στην Ευρώπη και η Βρετανία είναι η χώρα που το επιτρέπει. Γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, να βρίσκομαι εδώ σήμερα και να σας μιλάω, γιατί θέλω να σας πω, ότι αυτό αφορά εσάς, τη ζωή σας και την κυβέρνησή σας".Ο Σαβιάνο αναφέρθηκε ακόμη στο επικείμενο δημοψήφισμα, για το Brexit.
"Με το να φύγετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέπετε να συμβεί αυτό ακριβώς. Σημαίνει, ότι θα αφήσετε τα καρτέλ του Μεξικού και τη ρωσική μαφία, να αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, ενώ η HSBC έχει πληρώσει 2 δισ. ευρώ πρόστιμο στην αμερικανική κυβέρνηση, γιατί ομολόγησε ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα καρτέλ και το Ιράν. Έχουμε αποδείξεις, έχουμε στοιχεία", είπε.
Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...