Ο Μπαν Κι Μουν με τους προσκόπους της Μυτιλήνης

Του μικρούς “ήρωες” του Αιγαίου, τους ανιχνευτές προσκόπους της Μυτιλήνης, οι οποίοι προσφέρουν με το δικό τους τρόπο το έργο τους στη στήριξη των προσφύγων συνάντησε ο γ. γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί.


Οι πέντε πρόσκοποι, οι οποίοι υποδέχτηκαν τον γ.γ. , χάρισαν στον Μπαν Κι Μουν το,
πολύτιμο γι’αυτούς, προσκοπικό μαντήλι, το οποίο εκείνος δέχτηκε με χαρά και έσπευσε να φορέσει, ενώ στη συνέχεια χαιρέτησε και φωτογραφήθηκε με κάθε έναν από τους προσκόπους ξεχωριστά.
Μάλιστα, οι πέντε πρόσκοποι παρακάθισαν στο γεύμα που ακολούθησε, δίπλα ακριβώς στο γενικό γραμματέα, στο οποίο παρευρίσκονταν ακόμα μη κυβερνητικές και άλλες εθελοντικές οργανώσεις, ανώτατα στελέχη των διωκτικών αρχών και της πολιτικής ζωής.
Οι πρόσκοποι στη Μυτιλήνη τα τελευταία 3 χρόνια παράλληλα με την υλοποίηση του τακτικού προσκοπικού τους προγράμματος, συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις ροές προσφύγων στην Ελλάδα.
Οι ίδιοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από τη στιγμή της άφιξής τους, και στέκονται δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους. Στήνουν σκηνές, συγκεντρώνουν τρόφιμα και μοιράζουν φαγητό, ενώ συνδράμουν και στην τοπική κοινωνία όπου μπορούν.
Διαβάστε επίσης:
Γ.Γ. Ο.Η.Ε.: Η Μυτιλήνη είναι τόπος ειρήνης και αλληλεγγύης

Το «καρφί» του Θεοδωράκη για το σωσίβιο που χάρισε ο Τσίπρας στον Μπαν Κι μουν

 

Την κίνηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να χαρίσει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν ένα σωσίβιο, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Στο ασφαλές πρωθυπουργικό γραφείο, τα σωσίβια μπορούν να μοιράζονται ως σουβενίρ και τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΛΕΛ να γελούν και να επιχαίρουν», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 

Το στιγμιότυπο με το σωσίβιο στη συνάντηση Μπαν Κι Μουν - Τσίπρα

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαν Κι μουν, ο Πρωθυπουργός ακούστηκε να λέει «θα του χαρίσω ένα εργαλείο ζωής» και αμέσως έδωσε ένα σωσίβιο στον ΓΓ του ΟΗΕ, όπως αυτά που φορούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο επικίνδυνο ταξίδι τους μέσα στα φουσκωτά.
Είναι ένα από τα χιλιάδες αντικείμενα που περισυνέλεξαν οι άνθρωποι των νησιών μας. Σας το χαρίζω με την ευχή η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία να διατηρηθεί και να μην χρειαστεί, το επόμενο διάστημα, να ξαναχρησιμοποιηθεί αυτό το εργαλείο από απροστάτευτους ανθρώπους.
Ο Μπαν Κι μουν πήρε το σωσίβιο, το φόρεσε και υπογράμμισε:
Το χρειάζομαι αυτό το δώρο. Προσωπικά δεν γνωρίζω κολύμπι και μπορεί να το χρειαστώ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...