EURO 2016: Ιστορική νίκη τις Αλβανίας, σε τελική φάση Euro (1-0) τη Ρουμανία. (Φωτό+Βίντεο)

Η Αλβανία παίρνοντας την πρώτη της νίκη (1-0) στα χρονικά του Euro με «θύμα» της τη Ρουμανία, τερμάτισε 3η στον Α’ όμιλο και έχει ελπίδες να προκριθεί ως μία από τις τέσσερις καλύτερες 3ες που θα προκύψουν από τα υπόλοιπα γκρουπ.
Η ομάδα του Ντε Μπιάζι πατώντας πάνω στις θετικές εμφανίσεις των προηγούμενων δύο αγώνων στη διοργάνωση, κατέστρωσε το τέλειο πλάνο «εξόντωσης» των Ρουμάνων
και αφού βρήκε το γκολ με την κεφαλιά του Σαντίκου στο 43’ δεν είχε –όπως αποδείχθηκε- κανένα πρόβλημα να επικρατήσει των Ρουμάνων.






Η Ρουμανία το μόνο που κατάφερε ήταν στο 76’ να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Αντόνε «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπερίσα, με το 1-0 να παραμένει και την ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου να τερματίζει στην τελευταία θέση, εικόνα που μάλλον της άρμοζε με βάση τα όσα έδειξε στη διοργάνωση.
Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο:
1. Γαλλία 7 (4-1)
2. Ελβετία 5 (2-1)
3. Αλβανία 3 (1-3)
4. Ρουμανία 1 (2-3)
Στον άλλο αγώνα του ομίλου, Γαλλία και Ελβετία έμειναν στο απόλυτα βολικό και για τις δύο, 0-0.
Το ματς
Η Ρουμανία ήταν αυτή που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στην Αλβανία για να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης από τον Α’ όμιλο, ωστόσο οι Αλβανοί ήταν εκείνοι που είχαν διαμορφώσει έτσι το παιχνίδι τους, ώστε να πάρουν τη νίκη και να περιμένουν αν θα μπορέσουν να περάσουν ως μία από τις καλύτερες τρίτες.
Είχε φανεί, άλλωστε, από τους προηγούμενους αγώνες ότι η Αλβανία είχε όλα τα φόντα, όχι μόνο να πετύχει το πρώτο της γκολ, αλλά και να διεκδικήσει τη νίκη, κόντρα στη Ρουμανία, που δεν είχε… τρομάξει κόντρα σε Γαλλία και Ελβετία.
Πέραν, λοιπόν, δύο σουτ των Στάνκιου και Αλιμπέκ στο 8’ και το 14’ η Ρουμανία όχι μόνο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά είδε την Αλβανία να επιβάλλει το δικό της ρυθμό και μάλιστα να ψάχνουν με πολύ ορθολογικό τρόπο το γκολ. Αυτό συνέβη στο 23’, αλλά ο Λενγιάνι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και στο 35’ με τον Μεμουσάι να νικιέται από τον Ταταρουσάνου στο σουτ που επιχείρησε από τη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής.
Το γκολ που επιβράβευσε τις προσπάθειες των Αλβανών επιτεύχθηκε στο 43’, με τον Σαντίκου να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της χώρας στα χρονικά του Euro. Ο Μεμουσάι έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Ταταρουσάνου έχασε εντελώς τη φάση και με ωραία κεφαλιά ο σέντερ φορ της Αλβανίας άνοιξε το σκορ.
Η αλλαγή δεδομένων που έφερε το γκολ του Σαντίκου, όπως ήταν αναμενόμενο έφερε και αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο ημίχρονο, με την Αλβανία να περιμένει λίγο μέτρα πιο πίσω τους Ρουμάνους, αλλά χωρίς να πιέζονται και ιδιαίτερο λόγω της εξαιρετικής τους πίεσης στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, στο 63’ και στο 70’ αν ο Μεμουσάι είχε καλύτερες τελικές προσπάθειες στα σουτ που επιχείρησε, η Αλβανία μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τη νίκη αρκετά νωρίς στο ματς. Από την άλλη μεριά, οι Ρουμάνοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των αντιπάλων τους, ο Άνχελ Ιορναντέσκου πέρασε στο ματς και παίκτες που μπορούσαν να φέρουν δημιουργία στην ομάδα του (Σανμαρτεάν, Τόρζε), χωρίς όμως να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.
Την πραγματικά κλασική της ευκαιρία τη δημιούργησε στο 76’, όταν ο Αντόνε μπήκε μέσα στην περιοχή και παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα, σούταρε πολύ δυνατά με το δεξί, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπερίσα. Έτσι, η Αλβανία πολύ άνετα και απόλυτα δίκαια πήρε τη νίκη που της χαρίζει την 3η θέση και ελπίδες να προκριθεί ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες από τους άλλους ομίλους.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ρουμανία (4-4-1-1): Ταταρουσάνου – Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Μάτελ – Πόπα (68’ Αντόνε), Πρεπελιτσά (46’ Σανμαρτεάν), Χόμπαν, Στάνκου – Στάνκιου – Αλιμπέκ (57’ Τόρζε)
Αλβανία (4-5-1): Μπερίσα – Χισάι, Αγέτι, Μαβράι, Αγκόλι – Λενγιάνι (77’ Ρόσι), Μεμουσάι, Μπάσα (83’ Τσάνα), Αμπράσι, Λίλα – Σαντίκου (58’ Μπαλάι)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...