Πρωταθλητές NBA οι Κλίβελαντ Καβαλίερς ( picture+video )

Ο Λεμπρόν Τζέιμς τους πήρε από το χέρι και αφού έγιναν η πρώτη ομάδα που γυρνάει από το 3-1 στέφθηκαν πρωταθλητές NBA.
Με τον Ίρβινγκ να πετυχαίνει το καθοριστικό σουτ κέρδισαν μέσα στο Όκλαντ τους 93-89
και τους εκθρόνισαν από το θρόνο, πανηγυρίζοντας το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.
 

Και ο Ομπάμα υποκλίθηκε στον «βασιλιά»

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε πάει οικογενειακώς στην Καλιφόρνια και κατά την επιστροφή του στην πρωτεύουσα παρακολουθούσε τον 7ο τελικό μέσα στο Air Force One. To αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ουάσιγκτον και ο τελικός δεν είχε τελειώσει ακόμα, ήθελε άλλα δύο λεπτά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήθελε να χάσει το τέλος. Και δεν το έχασε. Έμεινε μέσα ώσπου να δει τον Λεμπρόν να πανηγυρίζει και μετά κατέβηκε γρήγορα τις σκάλες μαζί με τη σύζυγο και τις κόρες του για να επιστρέψουν όλοι μαζί στο Λευκό Οίκο. Στέλνοντας το μήνυμα του στους πρωταθλητές.


Η υπόσχεση του Λεμπρόν στο Κλίβελαντ

Ο τελευταίος ήταν το 1964 στο NFL από τους Browns και βλέποντας τον Λεμπρόν Τζέιμς να τα καταφέρνει στο Μαϊάμι, η αγανάκτηση μεγάλωνε. Το 2014, σε μια κίνηση που εξέπληξε τους πάντες, ο «βασιλιάς» γυρνά στην πόλη του και τους δίνει μια υπόσχεση. Τον τίτλο. Πέρυσι έφτασε στην πηγή αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στους Γουόριορς. Κάποιοι βιάστηκαν να τον πουν looser. Περίμενε ένα χρόνο. Και έδωσε την απάντηση του. «Για το Κλίβελαντ».


Είναι η πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια που ομάδα από το Κλίβελαντ κερδίζει τίτλο σε ομαδικό σπορ. Ο Λεμπρόν ήταν συγκλονιστικός καθώς πέτυχε 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα καταγράφοντας το μόλις τρίτο τριπλ-νταμπλ στην ιστορία των έβδομων τελικών.
Από την άλλη, ο Στεφ Κάρι ήταν ο μοιραίος καθώς είχε μεν 17 πόντους, αλλά ήταν πολύ άστοχος, ειδικά στο τέλος.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα επιστρέφοντας από το 1-3 στους τελικούς, μετά από 32 περιπτώσεις που δεν είχε γίνει η ανατροπή.

 
 
 







πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...