Αρχιπέλαγος Mergui: Ο επίγειος παράδεισος που δεν υπάρχει στα google maps (pics)

Υπάρχουν λίγα μέρη στη Γη που μπορούν να ανταγωνιστούν την αδάμαστη αγριότητα και την απομόνωση του Αρχιπελάγους Mergui.

Ο Αυστριακός καπετάνιος Thomas Bruning, το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.
Από την στιγμή που εγκατέλειψε την εργασία του ως μηχανικός, εδώ και είκοσι χρόνια κάνει το γύρου του κόσμου.

Έχοντας κάνει περισσότερα από 500.000 ναυτικά μίλια, θεωρεί τη θάλασσα και τον άνεμο ως ότι το πιο «μαγικό υπάρχει».

«Το Mergui με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι αν και ο κόσμος αλλάζει τόσο γρήγορα, εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία που παραμένουν ανέγγιχτα και παρθένα», είπε στο CNNi.
«Το να κάνεις ιστιοπλοΐα γύρω από το Mergui είναι σα να έχετε βρει κάτι που είχε χαθεί. Θα έλεγα ότι είναι ένας από τους τελευταίους παραδείσους στη Γη».
Το Mergui εξακολουθεί να στερείται κάθε είδους τουριστικών υποδομών- ακόμα και τα βασικά μέσα μεταφοράς- τα 800 νησιά παραμένουν προσβάσιμα μόνο με ναυλωμένα γιοτ.

170113124652 mergui myanmar 2 exlarge 169

 

Δεν θα βρείτε αυτά τα νησιά στα Google Maps


Μέχρι πριν λίγα χρόνια, λίγα σκάφη αναψυχής εκμεταλλεύονταν το Mergui. Όταν όμως η Κυβέρνηση της Μιανμάρ έδωσε άδειες σε σκάφη να ανοίξουν τα πανιά τους με ιδιωτικά δρομολόγια, όλο και περισσότερος κόσμος έμαθε την περιοχή. Σήμερα ως επί το πλείστον προσφέρονται ιδιωτικά δρομολόγια τσάρτερ από την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.
Ο Nikko Karki, διευθυντής της Indo Yachts, που οργανώνει ταξίδια στο Mergui αναφέρει ότι αυτά απευθύνονται σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν «ουσιαστικά να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο», για να γνωρίσουν ένα χαμένο πολιτισμό.


«Αν ψάξετε τα νησιά στο Google δεν θα εμφανιστούν. Κανένας δεν έχει γράψει τίποτα γι’ αυτά. Οι φωτογραφίες που θα τραβήξετε θα είναι μοναδικές. Αν βουτήξετε θα εξερευνήσετε έναν νέο υποβρύχιο κόσμο. Είναι απίθανο να δείτε ένα άλλο σκάφος όλο το χρονικό διάστημα που βρισκόσαστε εκεί».

170113124940 mergui myanmar 17 exlarge 169

Με λίγη τύχη οι ταξιδιώτες ίσως συναντήσουν τη φυλή των Moken, τους ημι-νομαδικούς τσιγγάνους της θάλασσας που ζουν στα νησιά εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
«Τα σκάφη αναψυχής είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς τις απομονωμένες περιοχές», αναφέρει ο Sebastien Gallard, διευθυντής της Dunia Bar και προσθέτει « Τα γιότ δε αφήνουν ίχνη ρύπανσης και δεν αλλάζουν το νησιωτικό τοπίο».

Η ζωή εν πλω


170112102323 1 dunia baru exlarge 169

Ενώ το Dunia Baru είναι κατασκευασμένο ακολουθώντας τις παραδοσιακές γραμμές της Ινδονησίας, είναι εφοδιασμένο με τις τεχνολογίες που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο σούπερ γιότ.
« Το Dunia Baru είναι σαν μια πλωτή βίλα», λέει ο Karki. « Είναι ευρύχωρο και άψογο σαν ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων».
Ο karki, προσφέρει το Dunia Baru μέσω της Indo Yachts και έχει συγκροτήσει δρομολόγια που περιλαμβάνουν ημερήσιες εκδρομές σε παρθένες παραλίες και κρυφές λιμνοθάλασσες. Οι επισκέπτες που αναζητούν περαιτέρω περιπέτεια μπορούν επίσης να δουν τα νησιά σε μια λέμβο.
Η τυπική διαδρομή διαρκεί περίπου 7 έως 10 ημέρες, και τα μεγαλύτερα γιοτ που πλέουν στο Mergui, όπως το Dunia Baru, μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 14 επισκέπτες σε επτά ξεχωριστές καμπίνες.
Όσο αφορά το θέμα της ασφάλειας οι εταιρίες παρέχουν υπηρεσίες εκκένωσης ως συμπληρωματικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Capture copy
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...