Βελγικά ΜΜΕ έβγαλαν τα πρώτα exit polls των γαλλικών εκλογών – Συνεχής ενημέρωση

Τα πρώτα exit polls άρχισαν να εμφανίζονται, λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας
    Οι πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσουν στις 21:00 το βράδυ
    Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19.00
    Οι Γάλλοι ψηφίζουν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Συνεχίζεται κανονικά η εκλογική διαδικασία στη Γαλλία, όπου από το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες στα 66.546 εκλογικά κέντρα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.


Μία ώρα περίπου πριν κλείσουν οι κάλπες, το βελγικό RTBF έδωσε το πρώτο exit poll, στο οποίο ο Μακρόν φέρεται να εξασφαλίζει το 24% και η Λεπέν το 22%.
19.04 Η συμμετοχή σήμερα και η συμμετοχή το 2012 και το 2007
18.52 Αναξιόπιστα τα πρώτα exit polls από τα βέλγικα μέσα
Ta γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Liberation, προειδοποιούν ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι αξιόπιστα.
18.37 Το ποσοστό αποχής
Το τελικό ποσοστό της αποχής στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 20%, σύμφωνα με δύο έρευνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα.
Η έρευνα του Harris Interactive προβλέπει αποχή στο 21,5%, ενώ έρευνα του Ifop-Fiducial για το Paris Match και το CNews τοποθετούν την αποχή στο 19%.
Η αποχή που καταγράφηκε στην αντίστοιχη ψηφοφορία του 2012 ήταν 20,52%.

18.00 Η συμμετοχή φτάνει στο στο 69,42%
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία έφθασε στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος) στο 69,42%, έναντι 70,59% το 2012, 73,87% το 2007 και 58,45% το 2002 την ίδια ώρα, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών
17.40 Οι Βέλγοι έβγαλαν τα πρώτα exit polls
Το κρατικό δίκτυο του Βελγίου RTBF – που δεν δεσμεύεται από τη γαλλική νομοθεσία – έδωσε το πρώτο exit poll για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.
Σύμφωνα με το RTBF:
  • Εμανουέλ Μακρόν 24%,
  • Μαρίν Λεπέν 22%.
  • Φρανσουά Φιγιόν 20,5%
  • Ζαν Λυκ Μελανσόν 18%.

16.50 Μην πιστεύετε στα fake news λέει η γαλλική πρεσβεία
Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες για τον χρόνο αναμονής στη γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο όπου από το πρωί σπεύδουν οι Γάλλοι για να ψηφίσουν. Μάλιστα ορισμένοι χρήστες του twitter ανέφεραν ότι περίμεναν στην ουρά περισσότερο από τρεις ώρες.

Με ένα tweet η γαλλική πρεσβεία καλεί τον κόσμο να μην πιστεύει στα fake news που αποτρέπουν τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη. Μάλιστα διευκρινίζει ότι ο χρόνος αναμονής είναι περίπου 1,5 ώρα.

Ένα εκλογικό τμήμα στην πόλη Μπεσανσόν της ανατολικής Γαλλίας εκκενώθηκε μετά τον εντοπισμό ενός κλεμμένου οχήματος που είχε εγκαταλειφθεί με αναμμένη τη μηχανή, ενώ στα εκλογικά κέντρα δεν υπάρχουν αφίσες της Μαρίν Λεπέν, καθώς όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών, η υποψήφια της ακροδεξιάς δεν παρέδωσε έγκαιρα τις αφίσες για τη σημερινή ψηφοφορία ώστε να αναρτηθούν έξω από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού.

Στις 12:00 ώρα Γαλλίας, το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ανέρχετο σε 28,54% έναντι 28,29% που ήταν την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012, 31,21% την ίδια ώρα το 2007 και 21,40% την ίδια ώρα το 2002, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών
Οι υποψήφιοι για την Γαλλική προεδρία ξεκίνησαν να επισκέπτονται τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να ψηφίσουν και οι Femen έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε η Μαρίν Λεπέν.
Περί τα 47 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες για την ψηφοφορία του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εκλέγεται με καθολική και άμεση ψηφοφορία, με πλειοψηφικό σύστημα δύο γύρων για πενταετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.
Ο πρόεδρος πρέπει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία κατά τον πρώτο ή το δεύτερο γύρο των εκλογών, όποιο και αν είναι το ποσοστό συμμετοχής.

Η λευκή ψήφος που επιτρέπει την έκφραση άρνησης επιλογής δεν αναγνωρίζεται στην Γαλλία. Βάσει του νόμου του 2014, τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρώνται χωριστά από τα άκυρα και καταγράφονται στα πρακτικά κάθε εκλογικού τμήματος, αλλά δεν λαμβάνονται υπ΄όψιν στον υπολογισμό των εκφρασμένων ψήφων.
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.

Τα 66.546 εκλογικά κέντρα της Γαλλίας άνοιξαν στις 08.00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδος) και κλείνουθα κλείσουν στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος). Σε ορισμένες μεγάλες πόλεις τα εκλογικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος).
Περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, με την υποστήριξη 7.000 στρατιωτών της επιχείρησης Sentinelle (οι οποίοι βρίσκονται ανεπτυγμένοι επί μονίμου βάσεως μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015) έχουν κινητοποιηθεί.

Είναι η πρώτη φορά κατά την διάρκεια της 5ης Δημοκρατίας που προεδρικές εκλογές διεξάγονται υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015.
Ένδεκα υποψήφιοι συμμετέχουν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στις 23 Απριλίου, η έκβαση του οποίου είναι πολύ αβέβαιη εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των αναποφάσιστων.
Το who is who των υποψηφίων

Μπενουά Αμόν, 49 ετών, Σοσιαλιστικό Κόμμα

Έκπληξη της προεκλογικής εκστρατείας, το μέλος αυτό της αριστερής πτέρυγας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατάφερε να επιβάλει την κοινωνική και οικολογική γραμμή του στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών με αντίπαλο τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.
Πρώην υπουργός του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και βουλευτής, αυτός ο «αντάρτης» προσπαθεί να συνασπίσει μια αριστερά κατατεμαχισμένη σε πολλά ρεύματα ώστε να προκριθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών. Κέρδισε την υποστήριξη του οικολόγου Γιανίκ Ζαντό, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του, αλλά δεν σφράγισε μια συμμαχία με τον ταραξία της ριζοσπαστικής αριστεράς, τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Μαρίν Λεπέν, 48 ετών, Εθνικό Μέτωπο

Πρόεδρος από το 2011 του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο που ιδρύθηκε από τον πατέρα της, ευρωβουλευτής, η Μαρίν Λεπέν θέλει «να αποδώσει τη Γαλλία στη Γαλλία». Ποντάρει στο κύμα που έφερε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και οδήγησε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ του Brexit, για να κερδίσει με τις ιδέες της κατά της μετανάστευσης, κατά της Ευρώπης και κατά της παγκοσμιοποίησης.
Είχε λάβει 17,9% των ψήφων κατά την πρώτη υποψηφιότητά της σε προεδρικές εκλογές το 2012. Το κόμμα της κατήγαγε έκτοτε εκλογικές επιτυχίες. Αν και έρχεται πρώτη στις προθέσεις ψήφου στις δημοσκοπήσεις, μέχρι στιγμής φέρεται να χάνει σταθερά στον δεύτερο γύρο.
Εμμανουέλ Μακρόν, 39 ετών, Εμπρός!

Άγνωστος στο κοινό μέχρι την είσοδό του στην κυβέρνηση το 2014, αυτός ο πρώην τραπεζίτης που έγινε υπουργός Οικονομίας έθεσε στα τέλη Αυγούστου υποψηφιότητα στην κούρσα για την προεδρία με το κίνημά του, το «Εμπρός!», που τοποθετείται στο κέντρο της πολιτικής σκακιέρας.
Νέος και χαρισματικός, προσελκύει τα πλήθη στις συγκεντρώσεις του και έχει την υποστήριξη κάθε λογής προσωπικοτήτων της πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης ή της οικονομίας, όμως πρέπει ακόμη να μετατρέψει σε ψήφους τις συγκεχυμένες επιθυμίες του για πολιτική ανανέωση. Δεν έχει εκλεγεί ποτέ σε αιρετό αξίωμα και οι αντίπαλοί του επισημαίνουν την έλλειψη εμπειρίας του.
Ζαν-Λικ Μελανσόν, 65 ετών, «Η ανυπότακτη Γαλλία»

Πρώην υπουργός των σοσιαλιστών, συνιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψήφιος ήδη το 2012 (11,1%), κατεβαίνει αυτή τη φορά «εκτός κομμάτων» ως υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας», με την υποστήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θέλησε να συμμαχήσει με τον σοσιαλιστή Μπενουά Αμόν, οι θέσεις του οποίου βρίσκονται κοντά στις δικές του.
Φρανσουά Φιγιόν, 63 ετών, Οι Ρεπουμπλικάνοι

Εδώ και καιρό περιορισμένος στα παρασκήνια, ο πρώην πρωθυπουργός του Νικολά Σαρκοζί (2007-2012) έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς με το πρόγραμμά του για θεραπεία σοκ, για αποκατάσταση του κύρους των αρχών, για αγώνα κατά της εγκληματικότητας και για κινητοποίηση εναντίον του «ισλαμικού ολοκληρωτισμού».
Στρατευμένος εδώ και σχεδόν 40 χρόνια στην πολιτική, ο βουλευτής αυτός του Παρισιού, ο οποίος είχε διαξαγάγει εκστρατεία με θέματα τη λιτότητας και την εντιμότητα, έχει πληγεί πολύ από ένα σκάνδαλο για εικονική απασχόληση μελών της οικογένειάς του που οδήγησε στην απαγγελία σε βάρος του κατηγοριών για «κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων».
Ναταλί Αρτό, 47 ετών

Υποψήφια του κόμματος της αριστεράς Εργατική Πάλη, αυτή η εκπαιδευτικός με ειδίκευση την οικονομία και τη διαχείριση είχε ήδη θέσει υποψηφιότητα το 2012 (0,56% των ψήφων).
Φρανσουά Ασελινό, 59 ετών

Αυτός ο πρώην επιθεωρητής Οικονομικών, υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως τον «υποψήφιο της εθνικής απελευθέρωσης», προτείνει το «Frexit», την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ.
Ζαν Λασάλ, 61 ετών

Κεντρώος βουλευτής της νοτιοδυτικής περιφέρειας Πυρηναίων Ατλαντικού, αυτός ο πρώην βοσκός πραγματοποίησε απεργία πείνας 39 ημέρων κατά της μετεγκατάστασης ενός εργοστασίου από την περιφέρειά του και διέσχισε πεζή τη χώρα επί εννέα μήνες για να συναντήσει τους Γάλλους.
Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, 56 ετών

Πρόεδρος του κινήματος Debout la France (Όρθια Γαλλία, 1,79% το 2012), υπέρμαχου της εθνικής κυριαρχίας, καλεί τους Γάλλους σε μια «αφύπνιση» και στην έξοδο από το ευρώ
Φιλίπ Πουτού, 50 ετών

Υποψήφιος ήδη το 2012 του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA, 1,15%), αυτός ο εργάτης έγινε γνωστός από τη μάχη του για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Ford στο οποίο εργαζόταν.
Ζακ Σεμινάντ, 75 ετών

Αφού συγκέντρωσε 0,25% των ψήφων το 2012, αυτός ο πρώην δημόσιος υπάλληλος είναι και πάλι υποψήφιος «ενάντια στο πολιτικό σαράι που τα έχει συμφωνήσει με την αυτοκρατορία του χρήματος».
Όλα τα πιθανά σενάρια:
Όλες οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν» ως μεγάλο φαβορί τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.
Όμως η διαφορά που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους τρεις κύριους διεκδικητές του θώκου, τη Μαρίν Λεπέν στην άκρα δεξιά, τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν και τον ακροαριστερό Ζαν-Λικ Μελανσόν έχει μικρύνει πολύ. Οποιοσδήποτε από τους τέσσερις θα μπορούσε να περάσει στον δεύτερο γύρο.
Και αυτές είναι οι μονομαχίες –πιθανές ή λιγότερο πιθανές– που θα μπορούσαν να προκύψουν:
Μακρόν έναντι Λεπέν

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Μια τέτοια σύγκρουση θα ισοδυναμούσε με σεισμική αλλαγή στο πολιτικό τοπίο της Γαλλίας, αφού κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνούν τη χώρα επί δεκαετίες δεν θα περνούσε στον δεύτερο γύρο. Ταυτόχρονα, ένας νεαρός πολιτικός που ίδρυσε το κίνημά του, το En Marche!, μόλις πριν από έναν χρόνο, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μια έμπειρη πολιτικό που θέλει να οδηγήσει τη Γαλλία στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μολονότι οι επενδυτές και οι Γάλλοι ψηφοφόροι είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να συνηθίσουν στην ιδέα ότι η Λεπέν θα περάσει στον δεύτερο γύρο, μια τέτοια πιθανότητα είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε νευρικότητα στις αγορές.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο 39χρονος φιλοευρωπαίος, ανεξάρτητος Μακρόν θα κερδίσει εύκολα στον δεύτερο γύρο και ότι η Λεπέν θα χάσει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Γαλλίας στα 48 της. Το ερώτημα που θα τεθεί στη συνέχεια είναι αν ο Μακρόν θα καταφέρει να κερδίσει και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο. Μια νίκη της Λεπέν θα προκαλούσε σοκ αλλά για την ίδια πολλά θα κρίνονταν επίσης και στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
Φιγιόν έναντι Λεπέν

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αυτό ήταν το πιθανότερο σενάριο που έβλεπαν οι δημοσκόποι. Πλέον, ο Φιγιόν βρίσκεται στην τρίτη θέση (ενδεχομένως και στην τέταρτη), πληγωμένος από το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του. Ο 63χρονος πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι ανακάμπτει και οι αναλυτές εκτιμούν ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα λάβει τη στήριξη που χρειάζεται από τους συντηρητικούς ψηφοφόρους που επηρεάστηκαν μέν από το σκάνδαλο αλλά δεν θέλουν να δουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο αντί για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αν ο Φιγιόν βρεθεί αντιμέτωπος με την Λεπέν, θα την κερδίσει αλλά με μικρή διαφορά, ένα σενάριο που δεν φαίνεται να αρέσει στους επενδυτές.
Αν και ο Φιγιόν αρνείται ότι παρανόμησε, το σκάνδαλο πιθανότατα θα τον ακολουθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του. Εκφράζονται έτσι αμφιβολίες για το πώς θα μπορέσει να προωθήσει τα ήδη αμφισβητούμενα σχέδιά του που αφορούν μεγάλες περικοπές δαπανών. Από την άλλη, θα αποσπούσε ευκολότερα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σε σύγκριση με τον Μακρόν και την Λεπέν, χάρη στην κομματική βάση των Ρεπουμπλικάνων.
Μακρόν έναντι Φιγιόν

Η μεγαλύτερη έκπληξη σε αυτό το ντουέτο θα ήταν η απουσία της Μαρίν Λεπέν. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε επίσης «χαστούκι» για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Απόντος και του Μελανσόν από τον δεύτερο γύρο, αυτό θα σήμαινε ότι και οι δύο ευρωσκεπτικιστές υποψήφιοι θα βρίσκονταν εκτός, προς μεγάλη ανακούφιση των επενδυτών.
Ο αποκλεισμός της Λεπέν θα της προκαλούσε πιθανότατα προβλήματα στο εσωτερικό του Εθνικού Μετώπου, του κόμματός της, δεδομένης και της έντασης στις σχέσεις με την ανιψιά της, τη Μαρίον Μαρεσάλ-Λεπέν, όχι όμως τόσα που να της στερήσουν την ηγεσία. Κρίσιμης σημασίας για τη Μαρίν Λεπέν θα ήταν σε αυτήν την περίπτωση η επίδοσή της στις βουλευτικές του Ιουνίου.
Μελανσόν έναντι Λεπέν

Κρύος ιδρώτας θα έλουζε τις αγορές με τους δύο ευρωσκεπτικιστές υποψηφίους, της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς, να μάχονται για την προεδρία. Η αύξηση των ποσοστών του 65χρονου Μελανσόν στις δημοσκοπήσεις, μετά την καλή επίδοσή του στις τηλεμαχίες στα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου, είναι άλλη μια έκπληξη αυτών των εκλογών. Αν και καμία δημοσκόπηση δεν τον φέρνει στον δεύτερο γύρο, το ποσοστό που του δίνουν βρίσκεται μέσα στο περιθώριο του στατιστικού λάθους.
Σε μονομαχία Μελανσόν-Λεπέν, νικητής θα έβγαινε ο πρώτος. Και αυτός όμως έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπροσθέτως, θα έπρεπε να αγωνιστεί σκληρά για να κερδίσει και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να προωθήσει τα σχέδιά του.
Μελανσόν έναντι Μακρόν

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μακρόν θα κέρδιζε πολύ εύκολα σε μια τέτοια μονομαχία που θα έφερνε αντιμέτωπους δύο πολιτικούς με πολύ διαφορετικό όραμα για το μέλλον της Γαλλίας και τη σχέση της με την Ευρώπη.
Μελανσόν έναντι Φιγιόν

Το σενάριο αυτό είναι το πιο απίθανο απ’ όλα γιατί οι δύο πολιτικοί βρίσκονται στην 3η και την 4η θέση των δημοσκοπήσεων επί του παρόντος. Αν όμως περνούσαν στον δεύτερο γύρο, ο Μελανσόν πιθανότατα θα κέρδιζε.
Άλλα σενάρια
Το ποσοστό του Μπενουά Αμόν, του υποψηφίου των Σοσιαλιστών, έχει πέσει ακόμη και στο 8% και καμία δημοσκόπηση δεν τον φέρνει στον δεύτερο γύρο. Ακόμη πιο απίθανο θα ήταν να περάσει κάποιος από τους υπόλοιπους έξι υποψηφίους που συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά.
Δεν υπάρχει επίσης καμία πιθανότητα να συγκεντρώσει κάποιος υποψήφιος ποσοστό άνω του 50% στον πρώτο γύρο και να εκλεγεί πρόεδρος χωρίς να χρειαστεί η διεξαγωγή του δεύτερου γύρου. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανείς τους δεν συγκεντρώνει προς το παρόν ούτε καν το μισό από αυτό το ποσοστό.
Οι πρώτες ενδείξεις για την συμμετοχή στις εκλογές, εκτιμάται ότι θα υπάρξει αποχή, θα γίνουν γνωστές στις 13:00 και στις 17:00 το απόγευμα. Ας σημειωθεί ότι στην προεδρική εκλογή του 2012, η συμμετοχή ήταν στο 79,48% για τον πρώτο γύρο, έναντι 83,77% το 2007 και 71,60% το 2002 το 2002 (η πιο χαμηλή της 5ης Δημοκρατίας).
Όσο για τις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσουν στις 21:00 το βράδυ. Τότε θα εκτιμηθεί ποιοι θα είναι οι δύο υποψήφιοι που προκρίνονται για τον πρώτο γύρο. Αλλά επειδή τα ποσοστά των υποψηφίων είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, η εκτίμηση του αποτελέσματος ίσως καθυστερήσει.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο Associated Press εξέφρασε τη στήριξή του στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...