Καταδίκη για τον εκβιαστή της οικογένειας Σουμάχερ

Ανακοινώθηκαν οι ποινές για τον άνδρα, που εκβίαζε την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ και ζητούσε ένα μεγάλο ποσό, για να μην πάθουν κάποιο «ατύχημα» τα δύο παιδιά του.
Η ανακοίνωση της απόφασης ενός γερμανικού δικαστηρίου αποκάλυψε ένα περιστατικό, που είχε μείνει κρυφό. Πρόκειται για μία απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 από ένα άτομο, προφανώς με ψυχολογικά προβλήματα.

Ο επίδοξος εκβιαστής είχε ζητήσει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος 900.000 ευρώ από τους οικείους του Σούμι, αλλιώς είχε απειλήσει ότι τα δύο παιδιά του «θα πάθαιναν με κάποιον τρόπο ατύχημα». Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία παραμένουν ακόμη μυστικά, είχε συμπληρώσει, ότι «στη Formula 4 συμβαίνουν πάρα πολλά ατυχήματα», αναφερόμενος προφανώς στον γιο του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Μικ, που συμμετέχει εφέτος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με τον Γερμανό δικαστή Εμπερχαρντ Χάους, ο δράστης συνελήφθη, καθώς είχε στείλει στην οικογένεια του Σουμάχερ τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του, για να του καταθέσουν εκεί τα χρήματα, που απαιτούσε.
Τώρα καταδικάστηκε σε ένα χρόνο και εννέα μήνες φυλάκιση με αναστολή, σε χρηματικό πρόστιμο 4.500 ευρώ και σε 50 ώρες προσφορά κοινωνικής εργασίας, ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει ειδική θεραπεία υπό την επίβλεψη ψυχιάτρου.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...