Η εγγονή του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας τα παρατάει όλα για να παντρευτεί έναν... κοινό θνητό (pics)

Για χάρη του έρωτα η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας απαρνιέται τον τίτλο της και την θέση της, καθώς ο γάμος με έναν κοινό θνητό της στερεί κάθε δικαίωμα που απορρέει από την αυτοκρατορική καταγωγή της, σύμφωνα με την παράδοση..
Είναι μόλις 25 ετών και εγγονή του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο. Δεν θα διαδεχόταν ποτέ τον παππού της, καθώς το σύστημα διαδοχής στην χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» επιτρέπει μόνο σε αρσενικά τέκνα να ανέλθουν στον
αυτοκρατορικό θρόνο αλλά η πριγκίπισσα Μάκο, κόρη του πρίγκιπα Ακισίνο, δευτερότοκου γιου του αυτοκράτορα, είναι αποφασισμένη να απαρνηθεί τον τίτλο της και όλα τα προνόμια που απορρέουν από αυτόν, προκειμένου να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με έναν κοινό θνητό.

Ο τυχερός άνδρας, για χάρη του οποίου η πριγκίπισσα της «χώρας των χρυσανθέμων» θα γίνει από δω και πέρα μια κοινή θνητή, όπως ορίζει η παράδοση στην Ιαπωνία, είναι ο 25χρονος Κέι Κομούρο, ο οποίος παίζει βιολί, ξέρει να κάνει σκι, μαγειρεύει καλά και εργάζεται για την προώθηση του τουρισμού στις παραλίες της επαρχίας Καναγκάουα, έχοντας μάλιστα αποκτήσει το προσωνύμιο «Πρίγκιπας της θάλασσας».
                 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν πέντε χρόνια σε ένα εστιατόριο του Τόκιο σε μια συνάντηση για φοιτητές ενώ και οι δύο φοίτησαν στο «Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο» της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Η πριγκίπισσα Μάκο έχει ήδη γνωρίσει στους γονείς της τον αγαπημένο της και εκείνοι συμφωνούν με την επιλογή της.
Όμως, μένει να πάρει την άδεια του αυτοκράτορα Ακιχίτο και της αυτοκράτειρας Μιτσίκο. Ο πρίγκιπας Ακισίνο και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Κίκο, έχουν εκτός από την 25χρονη Μάκο, άλλα δύο παιδιά. Την 22χρονη πριγκίπισσα Κάκο και τον 11χρονο πρίγκιπα Χισαχίτο.
Ο μικρός πρίγκιπας είναι τρίτος στην διαδοχή του θρόνου μετά τον θείο του, πρίγκιπα Ναρουχίτο και τον πατέρα του. Ο Ναρουχίτο και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μασάκο έχουν αποκτήσει μόνο μία κόρη, την πριγκίπισσα Άϊκο, η οποία σύμφωνα με την παράδοση στην Ιαπωνία δεν έχει δικαίωμα στον θρόνο.

Ο 83χρονος αυτοκράτορας Ακιχίτο εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί από τον θρόνο το περασμένο έτος. Η Ιαπωνία ετοιμάζει την σχετική νομοθεσία ώστε αυτό να καταστεί δυνατόν. Αν τελικά ο αυτοκράτορας παραιτηθεί θα είναι η πρώτη παραίτηση αυτοκράτορα στην Ιαπωνία μετά από 200 χρόνια.



 
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...