Demy: Το καλλιτεχνικό της άστρο και η πορεία της μέχρι τη σκηνή της Eurovision (pics)

Σαν νεράιδα που έχει βγει από παραμύθι, με μάτια που σαγηνεύουν και βγάζουν μια σπάνια αθωότητα, αλλά κυρίως με φωνή που ταξιδεύει, η Demy έλαμψε στη σκηνή του Α’ Ημιτελικού της Eurovision, στο Κίεβο της Ουκρανίας, με το «This is love» (τη σύνθεση και την παραγωγή του οποίου υπογράφει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ τους στοίχους υπογράφουν οι Romy Papadea και John Ballard), καταφέρνοντας να διεκδικήσει μία θέση στο Μεγάλο Τελικό της 13ης Μαΐου.

Ποια είναι, όμως, στην πραγματικότητα η γλυκιά Δήμητρα Παπαδέα και η πορεία της μέχρι το φετινό stage  του μουσικού διαγωνισμού; Η αγάπη της για τη μουσική φάνηκε ήδη από πολύ νωρίς, αφού ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο στα 5 της χρόνια, πριν ακόμα ξεκινήσει το σχολείο. Παράλληλα, γράφτηκε στη χορωδία του ωδείου και, επίσης, παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας και αρμονίας, ενώ σήμερα συνεχίζει να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και πιάνου. Τελειώνοντας το σχολείο, πέρασε στη Νομική Αθηνών, όπου και φοιτά ακόμα. Έχοντας ακούσματα από πολλά είδη μουσικής, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει την jazz, τη soul, το  rock ‘n’ roll και τη r’n’b, επιδιώκει να πειραματίζεται σε κάθε της τραγούδι και ερμηνεία και δύσκολα εντάσσει τον εαυτό της σε ένα είδος μουσικής.
Η συνέχεια οδήγησε την Demy στην Panik Records, όπου με το Breakthrough single «Μια ζωγραφιά»  γνώρισε τεράστια επιτυχία με πάνω από 10.000.000 YouΤube views και παραμονή στην κορυφή του airplay chart για μήνες. Επόμενη  συμμετοχή της είναι στο τραγούδι «Fallin’» των κορυφαίων Ελλήνων DJs και μουσικών παραγωγών, Playmen. Με τη γλυκιά και τόσο χαρακτηριστική, πλέον, χροιά της φωνής της δίνει το δικό της μελωδικό χαρακτήρα σε ένα τόσο δυνατό dance hit, φτάνοντας ακόμα μία φορά στην κορυφή των charts.

Το «Fallin’» κυκλοφόρησε παγκόσμια από τη διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρία Ultra και στην Αν. Ευρώπη από την αντίστοιχα δυναμικά ανερχόμενη Broma16, όπου και εκεί κατέκτησε το Νο1 στα charts! Την άνοιξη του 2012, την περίμεναν πάνω από 50.000 fans στο Europa Plus Festival στη Ρωσία για να την αποθεώσουν σε μια live εμφάνιση μετά την τεράστια αυτή ραδιοφωνική επιτυχία.
Ο πρώτος της δίσκος & οι χρυσές επιτυχίες
Η κυκλοφορία του πρώτου της CD single με τις δύο μεγάλες επιτυχίες «Μια ζωγραφιά (Ο κόσμος μας)» και «Μόνο μπροστά» και το νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι με τίτλο «Κράτησέ με» έγινε σε μία μόλις εβδομάδα χρυσό σε πωλήσεις. Το καλοκαιρινό της single «Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ελληνικής παραγωγής μένοντας κολλημένο στο Νο1 του official airplay chart του Media Inspector για πάνω από 10 εβδομάδες χαρίζοντας στην Demy μια ακόμη πρωτιά.
Ένα τραγούδι με δύο σημαντικές υπογραφές. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος (σύνθεση και παραγωγή) και ο Νίκος Μωραΐτης (στίχοι), δύο από τους πιο καταξιωμένους δημιουργούς στην Ελλάδα, χάρισαν στην καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη της χρονιάς ένα τραγούδι μαγικό. To 2011, η Demy παρουσίασε  τη version του «Μόνο μπροστά». Τους στίχους έγραψαν ο OGE και η Romy Papadea, ενώ την παραγωγή του τραγουδιού επιμελήθηκε η ομάδα παραγωγών Lemonplay. Το «Μόνο μπροστά» ανέβηκε στη Νο1 θέση του national airplay chart, στο ελληνικό ρεπερτόριο και συνεχίζει να είναι στο top 5 μεταξύ διεθνών καλλιτεχνών.
Η Demy, μεταξύ άλλων, κέρδισε στο διαγωνισμό «Γυναίκες της Χρονιάς» για το 2011 στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενη της Χρονιάς και σχεδόν μονοπώλησε τις υποψηφιότητες σε 6 κατηγορίες στα Mad Video Music Awards 2012 και κέρδισε το πολύ σημαντικό βραβείο της Πρωτοεμφανιζόμενης Καλλιτέχνιδος.
Η Demy συνεχίζεται και το 2013 και πλέον τιμά άξια τον τίτλο του μουσικού φαινομένου, εφόσον κάθε της κυκλοφορία φτάνει την κορυφή. Η συναισθηματική μπαλάντα «Κι αν προσπαθώ» αγκαλιάζεται εξίσου με κάθε προηγούμενη κυκλοφορία της. Το καλοκαίρι του 2013 κλείνει επεισοδιακά με το hit single «The Sun», που κυκλοφορεί με την υπογραφή του «χρυσού» παραγωγού Alex Leon. Ενα ultimate καλοκαιρινό single που φτάνει το Νο1 των charts και μένει εκεί για μήνες, χαρίζοντάς της άλλη μία μουσική καταξίωση. Τον Σεπτέμβριο του 2013 επιστρέφει στα charts με ένα συναισθηματικό τραγούδι γεμίζοντάς μας με τη μοναδική της ενέργεια! «Μένω» είναι το επόμενο single της Demy, που εμπεριέχεται στον πλατινένιο της δίσκο «#1», μια δυναμική μελωδία του Δημήτρη Κοντόπουλου, σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη.
Οι διακρίσεις & τα μιούζικαλ
H Demy μετρά διακρίσεις, όπως η κατάκτηση 4 βραβείων στα Mad Video Music Awards, συνεργασίες-ορόσημα όπως με τον Σάκη Ρουβά και την Άννα Βίσση και μία πλατινένια απονομή για τον πρώτο της δίσκο «#1» από την Panik Records. Ο Ιανουάριος του 2014 βρίσκει την Demy με μια ακόμη πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τους Playmen για το κομμάτι «Nothing Better». Ακολουθεί το «Οσο ο κόσμος θα έχει εσένα», που κατακτά τη Νο1 θέση στα ελληνικά airplay charts σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, «Ρόδινο όνειρο».
Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία της νεαρής τραγουδίστριας είναι και τα μιούζικαλ! «Fame», «Priscilla», «Μελωδία της ευτυχίας», «Adams Family» και «Mamma Mia!» «ντύθηκαν» με τη φωνή της και τη σκηνική της παρουσία, με την Demy να δείχνει το καλλιτεχνικό της εκτόπισμα.  Από το πλούσιο βιογραφικό της δεν έλειψε και το πέρασμά της, το 2014,  από το μουσικό talent show του Mega για παιδιά «The Music School», όπου ανέλαβε χρέη music coach.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...