Τη «Ferrari» των φρεγατών είναι έτοιμο να αποκτήσει το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας

Το πρώτο πλοίο της κλάσης «σχέδιο 22350» με την επονομασία «Ναύαρχος Γκορσκόφ» θα παραδοθεί στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό τον Νοέμβριο του 2017 δήλωσε στα ΜΜΕ ο αρχιναυπηγός του ρωσικού στόλου Βλαντιμίρ Τριπιτσνίκοφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Το Ναύαρχος Γκορσκόφ», το «Ιβάν Χουρς» και το πλοίο λογιστικής υποστήριξης «Ελμπρούς» είναι έτοιμα να ενταχθούν στον στόλο τον Νοέμβριο» δήλωσε.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζον που επιβλέπει τις εργασίες στην αμυντική βιομηχανία δήλωσε πως το «Ναύαρχος Γκορσκόφ» συνεχίζει τους δοκιμαστικούς πλόες σε μια προσπάθεια να τηρηθεί το πρόγραμμα που ήταν να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Αυτό που κάνει δύσκολη την ολοκλήρωση των δοκιμών είναι ότι η συγκεκριμένη κλάση πλοίων διαθέτει διάφορα νεωτερικά συστήματα μεταξύ των οποίων ραδιοηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα βολής πυροβόλων και αντιαεροπορικά συστήματα που πρέπει να δοκιμαστούν ενδελεχώς.
Το «Ναύαρχος Γκορσκόφ» είναι το πρώτο πλοίο της κλάσης «σχέδιο 22350». Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006. Το πλοίο έπεσε στην θάλασσα το φθινόπωρο του 2010. Οι πρώτες δοκιμές ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2014. Η τελική δοκιμή ξεκίνησε τον Μάρτιο τους 2017.
Ο ρωσικός στόλος αναμένει την δεύτερη φρεγάτα της κλάσης, την «Ναύαρχος Κασατάνοφ» το 2018. Μέχρι το 2025 τέσσερις φρεγάτες του τύπου θα έχουν παραδοθεί στο ρωσικό ναυτικό.
Το εκτόπισμά είναι στις 4.500 τόνους και αναπτύσσει ταχύτητες 29 κόμβων. Είναι οπλισμένο με πυραύλους κρουζ «Καλίμπρ», πυραύλους κατά πλοίων «Όνικς» και αντιαεροπορικό-αντιπυραυλικό σύστημα «Πολιμέντ».
... Ρωσια φρεγατα
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...