H Nότια Κορέα έχει νέο πρόεδρο, αλλά όλοι έχουν μάτια μόνο για τον σωματοφύλακά του

Ο φιλελεύθερος ηγέτης της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν θα ορκιστεί πρόεδρος σήμερα, Τετάρτη επιφορτισμένος να καθοδηγήσει τη χώρα μέσα από τα δύσκολα ύδατα των γεωπολιτικών εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα και τον κίνδυνο ρήξης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο νέος πρόεδρος μάλιστα δήλωσε σήμερα ότι θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ, εάν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
χώρες.
Ο Μουν, 64, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργικό του συμβούλιο και το προεδρικό προσωπικό την ίδια ημέρα, ώστε να κλείσει γρήγορα ένα κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε όταν τον Μάρτιο εκδιώχθηκε από τη θέση της η προκάτοχός του, Παρκ Γκουν-χιέ, λόγω ενός σκανδάλου διαφθοράς. Ο Μουν αναμένεται να ορκιστεί σε μια λιτή τελετή.
Ο Μουν κέρδισε το 41,1% των ψήφων. Δεύτερος με 24% ήρθε ο συντηρητικός υποψήφιος και 21,4% ο κεντρώος, σύμφωνα με τα πιό πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Εκλογών (12:06 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).
"Θα φτιάξω ένα δίκαιο, ενωμένο κράτος", είπε σε ψηφοφόρους του, προσθέτοντας ότι "θα είμαι ένας πρόεδρος που επίσης υπηρετεί όλους εκείνους που δεν με ψήφισαν".
Ο Μουν αντιμετωπίζει μια διχασμένη Βουλή, όπου το Δημοκρατικό Κόμμα του δεν διατηρεί πλειοψηφία. Για να επιτευχθούν οι σημαντικοί στόχοι που έχει, όπως η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας ετησίως και η μεταρρύθμιση των ισχυρών επιχειρησιακών ομίλων, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με μερικά από τα κόμματα και τους πολιτικούς με τους οποίους ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση κατά την προεκλογική του περίοδο.
Η άνετη εκλογική του νίκη υποκρύπτει έναν βαθύ ιδεολογικό και ηλικιακό διχασμό στη χώρα αυτή των 51 εκατομμυρίων ανθρώπων.
H αντίδραση της Κϊνας
Η Κίνα ενδιαφέρεται να χειριστεί τις διαφωνίες της με τη Νότια Κορέα επί τη βάσει της αμοιβαίας κατανόησης και της εμπιστοσύνης, τόνισε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, προς το νέο πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν.
Παράλληλα, ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε ότι πάντοτε έδινε αξία στις διμερείς σχέσεις με τη Νότια Κορέα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Ο πρόεδρος Σι, στο μήνυμά του δεν έκανε άμεση αναφορά στη Βόρεια Κορέα ή στην εγκατάσταση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας.             H Nότια Κορέα έχει νέο πρόεδρο

 

 

Μετά από έναν χρόνο γεμάτο σκάνδαλα που αφορούσαν τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, η χώρα έχει επιτέλους έναν νέο ηγέτη, τον 64χρονο Μουν Τζέι-ιν.
Αν και πρόκειται για μια είδηση που γεμίζει αισιοδοξία τους πολίτες της Νότιας Κορέας, υπήρχε ένα άλλο συμβάν που τράβηξε τα βλέμματα στις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του νέου προέδρου.

Αναφερόμαστε στην παρουσία του Τσόι Γιανγκ-γιε, ο οποίος είναι ο σωματοφύλακας του Τζέι-ιν. Ή μάλλον, για να το πούμε σωστά, ο απίστευτα όμορφος σωματοφύλακας του Τζέι-ιν.
Δείτε και μόνοι σας.
Σύμφωνα με τις Korea Times, ο Τσόι ανήκει στην «γοητευτική ταξιαρχία» του νέου προέδρου. Πρόκεται στην ουσία για έναν όρο που σκαρφίστηκαν τα μέσα της χώρας για την ομάδα των εμφανίσιμων ατόμων που επιλέχθηκαν να είναι «το θελκτικό δημόσιο πρόσωπο της νέας διοίκησης».
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ο Τσόι ξεχωρίζει, ανάμεσα σε όσους άνδρες και εάν τον βάλεις. Και φυσικά το Ίντερνετ δεν έμεινε ασυγκίνητο.
Σε περίπτωση βέβαια που αναρωτιέστε -και ξέρουμε πως το κάνετε- ο Τσόι δεν είναι ελεύθερος, αλλά παντρεμένος με δύο παιδιά.
Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε το Twitter να αντιδράσει κάπως έτσι στις φωτογραφίες του.
Και απολύτως δικαιολογημένα!


Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...