Σαμαράς: Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες κινδυνεύουν από τη μετανάστευση

Ο «μέσος δρόμος» για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός για την ακροδεξιά, την αριστερά και την κεντροαριστερά, ποιους αποκάλεσε τζαμπατζήδες της δημοκρατίας. Τι δήλωσε για τις προτάσεις Μακρόν για την Ευρώπη
Adtech Ad
Με τη φράση «οι Ευρωπαϊκές δημοκρατίες στη Μεσόγειο,
κινδυνεύουν να σαρωθούν από ένα "τσουνάμι" ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό» ο Αντώνης Σαμαράς τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής πλήρους διαχωρισμού των προσφύγων από τους μετανάστες ζητώντας πιο «ασφαλή σύνορα» για τον Ευρωπαϊκό Νότο.
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου του European Ideas Network (ENI) επίσημου think tank των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Ρώμη δήλωσε «ανακουφισμένος» από τις προτάσεις Μακρόν για «Κοινή Στρατιωτική Δύναμη Επέμβασης».
Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα ότι άνοιξε τα «σφραγισμένα» το 2014 σύνορα της Ελλάδας υποστήριξε ότι από τις συνολικές ροές αλλοδαπών μόνο το 20% είναι «αληθινοί πρόσφυγες».
Σε ότι αφορά στους πρόσφυγες ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη! Και ασφαλώς δεν μπορούμε να τους γυρίσουμε πίσω, απ' όπου μας ήλθαν!Μια τέτοια απάνθρωπη στάση εκ μέρους μας θα ήταν μοιραία για τους ίδιους, αλλά και ντροπιαστική για την Ευρώπη».
Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στους «παράνομους μετανάστες»  λέγοντας ότι «έρχονται στην Ευρώπη αναζητώντας "ευκαιρίες", αλλά δεν δέχονται καμιά από τις ευθύνες μιας ανοικτής δημοκρατίας. Συνήθως ασκούν κάθε είδους λαθρεμπόριο: Ναρκωτικά, σωματεμπορία, ακόμα και και "τζιχάντ"» και τους χαρακτήρισε «"τζαμπατζήδες" του δημοκρατικού μας συστήματος, μπορούν να το καταστρέψουν».
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την ακροδεξιά ξενοφοβική επειδή δεν δέχεται τους πρόσφυγες ενώ πρόσθεσε ότι «η Αριστερά από την άλλη πλευρά, ενίοτε και η Κεντροαριστερά, δεν μπορεί να δει το δεύτερο σημείο. Δεν αποθαρρύνει τους παράνομους μετανάστες. Κι αυτό είναι επίσης λάθος. Και πολύ αποσταθεροποιητικό» προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να βαδίσουμε το "μέσο δρόμο"».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...