Βιογραφίες των τρομοκρατών του Κρόκου: καλό παιδί, βιαστής, και πατέρας πολλών παιδιών

 29 марта 2024 в 05:15

Το δικαστήριο του Basmanny συνέλαβε οκτώ από τους έντεκα κατηγορούμενους για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο Crocus. Κάθε μέρα, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται για τους συμμετέχοντες στην επίθεση: βίντεο από ανακρίσεις, ιστορίες για αυτούς από μέλη της οικογένειας. 

Πού έμεναν οι κατηγορούμενοι, τι έκαναν και τι είπαν γι' αυτούς οι συγγενείς τους; Λεπτομέρειες για τις βιογραφίες των τρομοκρατών του Κρόκου, όπου υπάρχουν ακόμα πολλά μυστήρια και παραξενιές, βρίσκονται στο υλικό NEWS.ru. 

Τι είναι γνωστό για τον αρχηγό της ομάδας, Fariduni Shamsidin Ο 25χρονος πολίτης του Τατζικιστάν Fariduni Shamsidin θεωρείται ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκε στο Δημαρχείο Crocus. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί οκτώ μηνών. 

Ο μετανάστης ήταν εγγεγραμμένος στο Krasnogorsk και εργαζόταν επίσημα σε ένα εργοστάσιο στο Podolsk. Ο Shamsidin είναι γέννημα θρέμμα του χωριού Loyobi, της επαρχίας Gissar. Πριν φύγει για δουλειά στη Ρωσική Ομοσπονδία, έψησε flat cakes. Ο πολίτης του Τατζικιστάν δεν έχει πλήρη εκπαίδευση - σπούδασε στο σχολείο μόνο μέχρι την έβδομη τάξη. 

Στο σπίτι, ο Shamsidin εξέτισε ποινή με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Αποφυλακίστηκε το 2020. Οι συγγενείς τον περιγράφουν ως ήρεμο άτομο. Σύμφωνα με αυτούς, ο Σαμσιντίν «δεν προσευχόταν και δεν νήστευε». Δεν παρατήρησαν τίποτα ύποπτο στη συμπεριφορά του και δεν πιστεύουν τις κατηγορίες για τρομοκρατία. «Ήταν ένας συνηθισμένος μετανάστης και κανείς δεν μπορούσε να τον υποψιαστεί για τίποτα. 

Συγκλονιστήκαμε όταν μάθαμε στις ειδήσεις για τη συμμετοχή του Fariduni στην τρομοκρατική επίθεση. Δεν μπορούσε να σκοτώσει ούτε ένα σπουργίτι, ήταν δειλός», σημείωσε ένας από την οικογένεια του συλληφθέντος. Σύμφωνα με συγγενή, μετά από όσα συνέβησαν στην περιοχή της Μόσχας, η σύζυγος, οι γονείς και η πεθερά του Fariduni οδηγήθηκαν στο Ντουσάνμπε για ανάκριση. «Ήταν εγγεγραμμένος στο διαμέρισμα της αδερφής του Makhbuba Zagarova, οπότε ο σύζυγός της της είχε ήδη δώσει ένα «διαζύγιο» (διαζύγιο στα Τατζικιστάν - NEWS.ru) και οι ρωσικές αρχές την απέλασαν με τρία παιδιά», είπε ένας συγγενής του Shamsidin. .

Σύμφωνα με τους μουσουλμανικούς νόμους, ένας άντρας χρειάζεται να πει αυτή τη λέξη στη γυναίκα του μόνο τρεις φορές για να θεωρήσει τον εαυτό του χωρισμένο. Η σύζυγος του θείου του συλληφθέντος είπε ότι ο Fariduni τηλεφώνησε και κάλεσε τον πεθερό του να δουλέψει στη Μόσχα λίγες μέρες πριν την επίθεση. «Είχε σχέδια να συνεργαστεί μαζί του. Αλλά όταν ο πεθερός μου πήγε στη Μόσχα, δεν τον βρήκε εκεί», ανέφερε η γυναίκα σύμφωνα με το Asia-Plus. 

Σε μια καταγραφή βίντεο της ανάκρισης των συμμετεχόντων στην επίθεση στον Κρόκο, ο Φαριντούνι παραδέχτηκε ότι πέταξε στη Ρωσία στις 4 Μαρτίου από την Τουρκία, όπου πήγε «για χάρη των εγγράφων». Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος «βοηθός ιεροκήρυκα» επικοινώνησε μαζί του στο Telegram και υποσχέθηκε να πληρώσει 500 χιλιάδες ρούβλια για επίθεση σε ανθρώπους.

Υποτίθεται ότι αρκετές εβδομάδες πριν από την τρομοκρατική επίθεση επισκέφτηκε τον Κρόκους για να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει δεδομένα για τη θέση των βασικών εγκαταστάσεων του κέντρου. Σύμφωνα με το SHOT, ο Fariduni έλαβε οδηγίες από πελάτες, προετοίμασε την υπόλοιπη ομάδα πριν από την επίθεση, νοίκιασε ένα διαμέρισμα και αγόρασε ένα αυτοκίνητο. Fariduni ShamsidinPhoto: Vasily Kuzmichenok/Moscow AgencyFariduni Shamsidin Οδηγός ταξί-«χασάπης» Dalerjon Mirzoev 

Ο 32χρονος Νταλερζόν Μιρζόεφ αποκαλείται ο «χασάπης» από τον Κρόκο. Είναι πολίτης του Τατζικιστάν, έχει οικογένεια - σύζυγο και τέσσερα παιδιά που ζουν στην πατρίδα του. Ο άνδρας μεγάλωσε σε μια αγροτική περιοχή και δεν έλαβε ούτε δευτεροβάθμια ούτε ανώτερη εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...