Αποκάλυψη ΜΜΕ Ισραήλ: Αυτά τα όπλα καταγράψαμε από την επίθεση του Ιράν - Η Τεχεράνη δεν αξιοποίησε τα «βαριά χαρτιά» της

 Ο ισραηλινός στρατός απέκρυψε ηθελημένα λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τη φύση της επίθεσης που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο 13/4 από το Ιράν

Ο Ori Vialkov, ένας ερευνητής που εξειδικεύεται στην πολεμική ιστορία του Ισραήλ, αποκάλυψε την Τετάρτη 17/4 ότι ο ισραηλινός στρατός υπέκρυψε ηθελημένα λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τη στρατιωτική φύση της επίθεσης που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο 13/4 από το Ιράν.

Στην αιχμή της επίθεσης τα Shaded 136 και Shaded 238 - 110 βαλλιστικοί πύραυλοι στόχευσαν το Ισραήλ



Ειδικότερα, ο Vialkov τόνισε στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv ότι η Επιχείρηση True Promise του Ιράν σήμανε την εκτόξευσης περίπου 185 μη επανδρωμένων αεροσκαφών "Shahed 136" και της εκδοχής τους με τζετ, δηλαδή του "Shahed 238", που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 500 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο ερευνητής έκανε επίσης γνωστό ότι οι

Advertisement

ιρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους κρουζ και περίπου 110 βαλλιστικούς πυραύλους, σημειώνοντας ότι ο αμερικανικός στρατός αναχαίτισε τουλάχιστον έξι πυραύλους χρησιμοποιώντας αμερικανικά αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis.

Επεσήμανε, δε, ότι το Ιράν εκτόξευσε αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς προς το Ισραήλ από διάφορες θέσεις εκτόξευσης στο ιρανικό έδαφος, αλλά δεν χρησιμοποίησε όλους τους τύπους των πυραύλων του κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τον Vialkov, το Ιράν διαθέτει περίπου 3.000 βαλλιστικούς πυραύλους και περίπου 800 με 1.000 έχουν βεληνεκές που μπορούν να φτάσουν σε κατεχόμενα εδάφη.

Μερικοί από τους πυραύλους που χρησιμοποίησε το Ιράν στα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ περιλαμβάνουν:

-Το Kheibar, το οποίο εντάχθηκε στο οπλοστάσιο του Ιράν το 2022 με εμβέλεια 1450 km και κεφαλή 500 kg.
-το Emad, το οποίο εντάχθηκε στο οπλοστάσιο το 2016 με εμβέλεια περίπου 2.500 km και κεφαλή 750 kg.
-το Ghadr-110, μια βελτιωμένη έκδοση του "Shahab 3" με εμβέλεια μεταξύ 1.800-2.000 km και κεφαλή που κυμαίνεται από 650 kg έως 1.000 kg.
και πιθανώς
-το Shahab 3B με βεληνεκές 2.000 km και κεφαλή 700 kg.

Οι Ιρανοί άφησαν στα ... pits τα πιο εξελιγμένα οπλικά τους συστήματα

Ο ερευνητής επεσήμανε ότι οι Ιρανοί δεν χρησιμοποίησαν πιο προηγμένους πυραύλους όπως τον "Sejil", με βεληνεκές 2.500 km και κεφαλή 1.500 kg, ή τον "Khorramshahr", έναν πύραυλο με βεληνεκές 2.000 km και κεφαλή των 1.800 κιλών, και την αναβαθμισμένη εκδοχή του, το «Khorramshahr 4», τα οποία πιθανότατα διατηρούν εν είδει «έκπληξης» εν όψει μελλοντικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...