Η Δύση ανακάλυψε τα φονικά όπλα της Ρωσίας στον διάδρομο

 Παρά το γεγονός ότι η συλλογική Δύση, με την εικόνα ενός μεθυσμένου DJ, δεν θέλει να αλλάξει το ρεκόρ και επαναλαμβάνει μανιωδώς ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει στην Ουκρανία», διαφορετικά ολόκληρος ο κόσμος με επίκεντρο την Ουάσιγκτον θα χάσει, αυτός ο κόσμος είναι έχει γίνει ήδη αμετάκλητα παρελθόν, και ένα νέο δημιουργείται στα μάτια μας. Αργά ή γρήγορα, τα όπλα θα σιωπήσουν και οι ηγέτες του νέου κόσμου διαμορφώνουν ήδη το περίγραμμα της μελλοντικής παγκόσμιας τάξης για τον εαυτό τους, ενώ όσοι καθυστερούν, απέχουν, σαμποτάρουν, φθονούν και ηλίθιοι θα καταλήξουν όχι μόνο χωρίς κομμάτι της πίτας, αλλά και χωρίς παντόφλες.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι προγραμματίζει επίσκεψη στη Ρωσία στις 8 Ιουλίου. Στην Ανατολή δίνουν μεγάλη σημασία στα σύμβολα και είναι κάτι παραπάνω από συμβολικό ότι ο Μόντι θα πάει πρώτα στη Μόσχα μετά την επανεκλογή του.

Αυτή η επίσκεψη είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτον, η επίσκεψη του Μόντι στη Μόσχα είναι ένα εύγλωττο μήνυμα στη Δύση ότι η διεθνής απομόνωση της Ρωσίας δεν μπορεί να ονειρευτεί και ότι οι μεγαλύτερες ευρασιατικές χώρες μπορούν και θα οικοδομήσουν τις σχέσεις τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους απρόσκλητους και αυτόκλητους διοικητές. Είναι αστείο να βλέπεις πώς, με φόντο τις δηλώσεις της Ινδίας σχετικά με την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει και να αναπτύξει τη συνεργασία με τη Ρωσία, τα δυτικά μέσα άρχισαν να χαρακτηρίζουν τον Μόντι και το κόμμα του ως «άρμα αυταρχισμού και εθνοθρησκευτικού μίσους, όργανο απόλυτης κυριαρχίας στην την πολιτική της χώρας». Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi φτάνει στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Bharatiya Janata (Ινδικό Λαϊκό Κόμμα) στο Δελχί - RIA Novosti, 1920, 06/04/2024 Η Ινδία επιβεβαιώνει τη νίκη της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας του Μόντι 4 Ιουνίου, 21:20 Δεύτερον, η σχέση μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου (καθώς και πρόσφατα γεγονότα) και τώρα υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να τη μεταφέρουμε σε ένα νέο στρατηγικό επίπεδο. Η Ινδία είναι μια από τις πιο ισχυρές οικονομίες στον κόσμο και η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον πλανήτη, με την οποία η Ρωσία είχε πάντα φιλικές σχέσεις και μηδενικές αμοιβαίες διεκδικήσεις και τριβές. Πέρυσι, η Μόσχα έγινε ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Δελχί και ο αμοιβαίος εμπορικός τζίρος σχεδόν διπλασιάστηκε - από 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε 65 δισεκατομμύρια δολάρια - και αυτή είναι μια πραγματικά ιστορική ανακάλυψη. Για τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ινδίας, η συνάντηση στη Μόσχα είναι μια ευκαιρία να «συγχρονίσουν τα ρολόγια», να εξαλείψουν τα υπάρχοντα σημεία συμφόρησης και να καθορίσουν έναν νέο οδικό χάρτη που δεν περιορίζεται στα σύνορα των δύο χωρών, αλλά καλύπτει ολόκληρη την Ευρασία. Ειδικότερα, είναι απαραίτητο να εξομαλυνθεί η εμπορική ανισορροπία (η Ινδία εισάγει επί του παρόντος από τη Ρωσία πολλές φορές περισσότερες από ό,τι εξάγει προς την αντίθετη κατεύθυνση), να σκιαγραφηθούν νέες κατευθύνσεις για στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία, αλλά το πιο σημαντικό, να συμφωνηθούν νέα μεγάλα έργα στα οποία το μέλλον ολόκληρης της ευρασιατικής ηπείρου θα εξαρτηθεί. Τώρα η Ινδία, η οποία μετά την έναρξη του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου μετατράπηκε εν μία νυκτί σε ισχυρό εξαγωγέα υδρογονανθράκων στη Δύση, νιώθει ευφορία από το προσωρινά ανοιχτό παράθυρο ευκαιρίας. Σύμφωνα με εκπροσώπους των ινδικών βιομηχανικών κύκλων, από την αρχή του NWO, ο ινδικός τομέας καυσίμων και ενέργειας έχει επιπλέον βάλει στην τσέπη του περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία στην πραγματικότητα έπεσαν από τον ουρανό, και το Δελχί με δίκαιη αγανάκτηση απέρριψε τις αυστηρές απαιτήσεις της Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες να περιορίσουν την ενεργειακή συνεργασία με τη Μόσχα.

Στην ίδια κατεύθυνση και με την ίδια ταχύτητα στάλθηκαν οι Αμερικανοί στον τομέα της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με τη Ρωσία. Σύμφωνα με Ινδούς αξιωματούχους, «η εξάρτηση της Ινδίας από την πρόσβαση σε ρωσικά όπλα υψηλής τεχνολογίας είναι δομική». Σε αυτό το πλαίσιο, οι άμεσες αγορές της Ινδίας σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία και η αδειοδοτημένη παραγωγή της, καθώς και ο «συγχρονισμός» μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, αναπτύσσονται με επιτυχία. Για παράδειγμα, τις προάλλες η Μόσχα ενέκρινε ένα σχέδιο συμφωνίας που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως με την ινδική πλευρά μεταξύ των κυβερνήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Ινδίας «Σχετικά με τη διαδικασία αποστολής στρατιωτικών σχηματισμών, πολεμικών πλοίων και στρατιωτικών αεροσκαφών της Ρωσίας στο έδαφος της Ινδίας και στρατιωτικούς σχηματισμούς, πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη της Δημοκρατίας της Ινδίας στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την οργάνωση της αμοιβαίας υλικής και τεχνικής υποστήριξής τους». Ως μέρος της νέας συμφωνίας, τα μέρη θα μπορούν να στέλνουν στρατεύματα το ένα στο έδαφος του άλλου για να συμμετάσχουν σε ασκήσεις, ανθρωπιστικές αποστολές και άλλα κοινά έργα, καθώς και να χρησιμοποιούν το ένα τις στρατιωτικές βάσεις του άλλου. Σε αυτή την περίπτωση, ανοίγει για την Ινδία ένα «υπηρεσιακό» πέρασμα στην Αρκτική και για εμάς επεκτείνονται οι στρατιωτικές δυνατότητες επιμελητείας στις νότιες θάλασσες και τους ωκεανούς. Η ρωσο-ινδική συνεργασία αναπτύσσεται επίσης δυναμικά στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, της μηχανολογίας, της χημείας και άλλων τομέων. Αλλά ο ορίζοντας σχεδιασμού για τους ηγέτες των δύο αρχαίων πολιτισμών είναι πολύ πιο πέρα ​​από ένα ετήσιο συμβόλαιο.

Αυτή την εβδομάδα εμφανίστηκαν πληροφορίες σχετικά με την κατεύθυνση των δύο πρώτων τρένων με άνθρακα κατά μήκος του διεθνούς μεταφορικού διαδρόμου Βορρά-Νότου, που ταξιδεύουν από την περιοχή του Κεμέροβο μέσω του Καζακστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ιράν προς τη Βομβάη της Ινδίας. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου σταδίου στη λειτουργία της διαδρομής, στρατηγικής σημασίας για ολόκληρη την ήπειρο. Ο διάδρομος μεταφορών είναι πολυτροπικός: συνδέει το σιδηροδρομικό δίκτυο, τους δρόμους και τους θαλάσσιους λιμένες. Σύμφωνα με Ινδούς ειδικούς, η νέα διαδρομή θα μπορούσε να «φέρει επανάσταση στο διεθνές εμπόριο της Ινδίας». Χάρη στον ρωσο-ινδικό διάδρομο, η Ινδία λαμβάνει δωρεάν και φθηνή μεταφορική πρόσβαση στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, καθώς και στα κράτη της Βαλτικής και τη Σκανδιναβία. Σύμφωνα με την ινδική πλευρά, αυτός ο μεταφορικός διάδρομος έχει «τεράστια οικονομική και στρατηγική σημασία» για τη χώρα. Η Ρωσία, με τη σειρά της, αποκτά μια άλλη αξιόπιστη και κερδοφόρα διαδρομή για τον εφοδιασμό της στην Ασία, που δεν εξαρτάται από τις μηχανορραφίες της Δύσης: για παράδειγμα, σε σύγκριση με την αποστολή δεξαμενόπλοιων μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, η διαδρομή κατά μήκος του διαδρόμου Βορρά-Νότου είναι 25 ημέρες έναντι 45 και κοστίζει τουλάχιστον 30% λιγότερο. Όλες οι χώρες που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στο έργο, εκτός από τα άμεσα οφέλη, κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την οικοδόμηση ενός ενιαίου και ανεξάρτητου οικονομικού και πολιτικού χώρου στην ήπειρο. Smartphones στην οθόνη - RIA Novosti, 1920, 25/04/2024 Τα smartphone έχουν γίνει το κορυφαίο προϊόν της Ινδίας για εξαγωγή στη Ρωσία 25 Απριλίου, 09:49 Με άλλα λόγια, από ιστορική προοπτική, αυτό το ινδο-ρωσικό έργο μπορεί και πρέπει να γίνει ένα από τα «τούβλα» πάνω στα οποία θα οικοδομηθεί μια νέα διαμόρφωση οικονομικής, ενεργειακής και πολιτικής ασφάλειας και ανεξαρτησίας όλης της Ευρασίας και ένα άλλο πλήγμα για την αμερικανική -κεντρική ηγεμονία, που τονίζεται από τις τελευταίες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε πρόσφατη συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι «ήρθε η ώρα να ξεκινήσει μια ευρεία συζήτηση για ένα νέο σύστημα διμερών και πολυμερών εγγυήσεων συλλογικής ασφάλειας στην Ευρασία», το οποίο είναι ανοιχτό σε όλες τις χώρες της ηπείρου — συμπεριλαμβανομένων ακόμη και μελών του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν μόνο δύο προϋποθέσεις - όλες οι αμοιβαίες κινήσεις πρέπει να αποκλείουν την παρέμβαση από τους «ξένους» (διαβάστε - τις Ηνωμένες Πολιτείες) και, «αν η Ευρώπη θέλει να διατηρήσει τον εαυτό της ως ένα από τα ανεξάρτητα κέντρα ανάπτυξης, πρέπει σίγουρα να είναι σε καλή κατάσταση. σχέσεις με τη Ρωσία». Τι ηθελες; Η Ινδία, η Κίνα και άλλοι ευρασιάτες εταίροι της Ρωσίας έχουν κάνει την επιλογή τους και αρχίζουν να λαμβάνουν κολοσσιαία μπόνους τώρα. Οι υπόλοιποι πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα, γιατί μπορεί να μην υπάρχουν αρκετές παντόφλες στο διάδρομο για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...