Telegraph: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει σχέδιο μεταφοράς στρατευμάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιουνίου – RIA Novosti. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ετοιμάζει σχέδιο μεταφοράς στρατευμάτων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη πηγές. «Το ΝΑΤΟ εργάζεται σε πολλούς «χερσαίους διαδρόμους» για να μετακινήσει γρήγορα Αμερικανούς στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση μεγάλου χερσαίου πολέμου με τη Ρωσία στην Ευρώπη», ανέφερε η δημοσίευση.

Υποτίθεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ θα προσγειωθούν σε ένα από τα πέντε προκαθορισμένα λιμάνια και στη συνέχεια θα μεταφερθούν κατά μήκος προετοιμασμένων διαδρομών επιμελητείας, διευκρίνισαν οι συνομιλητές της δημοσίευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να αποβιβάσει αμερικανικές δυνάμεις στην Ολλανδία, από όπου θα μεταφερθούν σιδηροδρομικώς μέσω Γερμανίας στην Πολωνία. Η συμμαχία θέλει επίσης να εμπλέξει τα λιμάνια της Νορβηγίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και των χωρών της Βαλτικής.

Μέσα στους δημιουργημένους διαδρόμους μεταφοράς, τα στρατεύματα θα μπορούν να κινούνται χωρίς «συνήθως επιβαλλόμενους περιορισμούς», αναφέρει το υλικό. Όπως είπε στην εφημερίδα ο αντιστράτηγος Alexander Sollfrank, επικεφαλής της Κοινής Διοίκησης Υποστήριξης και Επιμελητείας του ΝΑΤΟ (JSEC), η εμπειρία των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία έχει δείξει ότι μεγάλες βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δεν είναι πλέον σχετικές, επειδή σε περίπτωση σύγκρουσης θα καταστραφούν γρήγορα.

Κατά τη γνώμη του, το νέο σχέδιο έχει εκπονηθεί λαμβάνοντας υπόψη τέτοιους κινδύνους και περιλαμβάνει τη δημιουργία «βιώσιμων» αλυσίδων μεταφοράς. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, δεν έχει νόημα αυτό. 

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι οι δυτικοί πολιτικοί εκφοβίζουν τακτικά τους πληθυσμούς τους με μια φανταστική ρωσική απειλή προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από εσωτερικά προβλήματα.

Επιθετική ρητορική δυτικών πολιτικών Στη Δύση, πρόσφατα γίνεται όλο και περισσότερος λόγος για άμεση επέμβαση στην ουκρανική σύγκρουση. Έτσι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι το Παρίσι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στη ζώνη μάχης εάν η Ρωσία διαρρήξει την πρώτη γραμμή και το Κίεβο ζητήσει βοήθεια. 

Υποστήριξε επίσης ότι «πολλές χώρες» συμφώνησαν με την προσέγγισή του σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατού. Την ίδια ώρα, στις αρχές Μαΐου, τα λόγια του διέψευσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμαχία δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και το Κίεβο δεν το ζήτησε αυτό. Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι δεν βλέπει «άμεσο κίνδυνο» μιας ρωσικής επίθεσης σε συμμάχους στο μπλοκ.

.

Президент Франции Эммануэль Макрон во время встречи с военными НАТО - РИА Новости, 1920, 31.05.2024
"Последняя попытка все изменить": Макрон придумал, как победить Москву

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...