Το πρόσωπο που θα ηγηθεί της ρυθμιστικής αρχής των Τηλεπικοινωνιών (FCC) ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για τον Μπρένταν Καρ, τον οποίο και χαρακτήρισε «μαχητή της ελευθερίας της έκφρασης».
Ο Μπρένταν Καρ αντέδρασε αμέσως μέσω X, αρχικά «ευχαριστώντας» τον πρόεδρο και κατόπιν επιμένοντας πως «πρέπει να εξαρθρώσουμε το καρτέλ της λογοκρισίας»,
που επιβάλλουν κατ’ αυτόν γίγαντες της τεχνολογίας όπως οι Facebook, Google, Apple και Microsoft. Στόχος όπως είπε είναι να «αποκαταστήσουμε το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης των απλών Αμερικανών».Με προϋπηρεσία στην FCC από το 2012
Ο κ. Καρ εργάζεται στην FCC από το 2012. Ήταν ένας από τους επιτρόπους της από το 2017, τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του. Προηγουμένως, είχε εργαστεί ως δικηγόρος ειδικευμένος στα ζητήματα του ρυθμιστικού πλαισίου.
«Θα τερματίσει την επίθεση επιβολής ρυθμίσεων που έχει παραλύσει τους Αμερικανούς δημιουργούς θέσεων εργασίας και καινοτομίας και θα φροντίσει η FCC να ικανοποιήσει τις ανάγκες της επαρχιακής Αμερικής», διαβεβαίωσε ο Τραμπ.
Οι σχέσεις με τον Μασκ και το Project 2025
Ο Μπρένταν Καρ χαίρει της υποστήριξης του Έλον Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, που ο Ντόναλντ Τραμπ ονόμασε επικεφαλής του υπουργείου Αποτελεσματικότητας.
Είχε εναντιωθεί ιδίως στην απόφαση της FCC να τερματιστεί μεγάλη δημόσια ενίσχυση στη Starlink, μια από τις εταιρείες του πολυδισεκατομμυριούχου, υπενθυμίζουν οι New York Times. Σε άρθρο του στη Wall Street Journal στις 14 Οκτωβρίου είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη απόφαση «αντίποινα κατά του Μασκ από την αριστερά».
Ο Μπρένταν Καρ είναι εξάλλου ο συγγραφέας του κεφαλαίου για τις τηλεπικοινωνίες του «Σχεδίου 2025», κειμένου έκτασης σχεδόν 900 σελίδων το οποίο καταρτίστηκε από το συντηρητικό κέντρο μελετών Heritage Foundation και πολλοί προεξοφλούν πως είναι στην πραγματικότητα ο οδικός χάρτης για την επανίδρυση του ομοσπονδιακού κράτους επί των ημερών του κ. Τραμπ στην προεδρία.
«Η FCC πρέπει να αλλάξει πορεία» και να «επιτύχει τέσσερις βασικούς στόχους: να ανακτήσει τον έλεγχο των μεγάλων εταιρειών της τεχνολογίας, να προασπίσει την εθνική ασφάλεια, να απελευθερώσει την οικονομική ευημερία και να εγγυηθεί την υπευθυνότητα και την καλή διακυβέρνησή της», ανέφερε στο κείμενο αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου