Ξεπλύνετε το κρέας και τα πόδια. Κόψτε το περιττό λίπος από το σφάγιο και κόψτε σε κομμάτια.
Τοποθετούμε τα πάντα σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε νερό ώστε το επίπεδο του να είναι 5-7 εκ. πάνω από το κρέας Βάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού να πάρει μια βράση και μετά ξαφρίζουμε τον αφρό μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε στη φωτιά για 3,5 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα καθαρισμένα αλλά ολόκληρα καρότα και τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για άλλα 40 λεπτά, προσθέστε μπαχαρικά και καρυκεύματα και μετά από 10 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά.
Συστατικά:
Ενα κοτόπουλου χωρίς κεφάλι και πόδια - 2 κιλά.
πόδια κοτόπουλου - 0,5 kg.
καρότα - 2 τεμ. μέσος;
κρεμμύδια - 2 τεμ. μέσος;
σκόρδο - 6 σκελίδες?
μαύρο πιπέρι, φύλλα δάφνης - 3-4 τεμ.
αλάτι, πιπέρι - για γεύση.
cranberries, βραστό αυγό, αγγουράκια τουρσί, λεμόνι, άνηθος - για διακόσμηση.
Ξεπλύνετε το κρέας και τα πόδια. Κόψτε το περιττό λίπος από το σφάγιο και κόψτε σε κομμάτια. Τοποθετούμε τα πάντα σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε νερό ώστε το επίπεδο του να είναι 5-7 εκ. πάνω από το κρέας Βάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού να πάρει μια βράση και μετά ξαφρίζουμε τον αφρό μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε στη φωτιά για 3,5 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα καθαρισμένα αλλά ολόκληρα καρότα και τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για άλλα 40 λεπτά, προσθέστε μπαχαρικά και καρυκεύματα και μετά από 10 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τον ζωμό από μια λεπτή σήτα ή τυρί και τον αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας. Αφαιρέστε τα πόδια κοτόπουλου. Ψύξτε το κρέας, κόψτε τα κόκαλα και ψιλοκόψτε το με ένα μαχαίρι. Τοποθετήστε σε δοχεία σε μερίδες, προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και φέτες βρασμένα καρότα, καθώς και διακοσμητικά από μούρα, αγγουράκια ή αυγά. Ρίχνουμε το ζωμό και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σερβίρετε κρύο με ξύδι και μουστάρδα, χρένο ή χρένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου