Χάρη στο ασυνήθιστο σερβίρισμα, αποδεικνύεται όχι μόνο νόστιμο, αλλά και θεαματικό. Μοιραζόμαστε μια συνταγή βήμα προς βήμα για σνακ για όλη την οικογένεια.
Συστατικά
Φιλέτο κοτόπουλου - 500 g
Ρόδι - 1 τεμ.
Σκληρά βραστά αυγά - 3 τεμ.
Πατάτες - 3 τεμ.
Παντζάρια - 3 τεμ.
Καρότα - 2 τεμ.
Κρεμμύδι - 1 τεμ.
Καρύδια χωρίς κέλυφος - μια χούφτα
Μαγιονέζα - 250 g
Φύλλο δάφνης - 2 τεμ.
Αλάτι - μια πρέζα
Λάδι - για τηγάνισμα
Μέθοδος μαγειρέματος
Βράζουμε το φιλέτο σε αλατισμένο νερό με τα φύλλα δάφνης για μισή ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε στον χοντρό τρίφτη. Επίσης τρίβουμε τα αυγά χοντροκομμένα. Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν χοντρά ψίχουλα.
Πάρτε ένα φαρδύ, επίπεδο πιάτο και τοποθετήστε ένα ποτήρι στο κέντρο. Χάρη στο ποτήρι, μπορείτε να σχηματίσετε έναν κύκλο - το "βραχιόλι μας". Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα δαχτυλίδι γύρω από το ποτήρι. Τα τοποθετούμε στρώση στρώση, φτιάχνοντας ενδιάμεσα στρώσεις μαγιονέζας. Η σειρά έχει ως εξής:
Πατάτα.
Καρότο.
Κοτόπουλο.
Αυγά.
Παντζάρι.
Πασπαλίζουμε τα παντζάρια με ξηρούς καρπούς, βάζουμε από πάνω μαγιονέζα και λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι. Χωρίζουμε το ρόδι σε κόκκους και σκεπάζουμε με αυτούς την επιφάνεια του «βραχιολιού». Απλώνουμε τους κόκκους σε ομοιόμορφη στρώση και τους πιέζουμε ελαφρά για να μην πέσουν
алат «Гранатовый браслет» с курицей готов!
Ранее мы поделились рецептом слоеного салата «Курица под кайфом».
Читайте также:
Салат «Ночь с курицей» за 15 минут: просто, быстро и празднично
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου