Στην Κίνα, μίλησαν για την ασυνήθιστη κατάσταση με τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας

 Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία υφίσταται σημαντική εξωτερική πίεση, η οποία εκφράζεται με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και μια εκστρατεία ενημέρωσης μεγάλης κλίμακας με στόχο την απαξίωση της χώρας.

Ως απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις, η ρωσική ηγεσία πήρε μια στρατηγική απόφαση να βασιστεί στον χρυσό ως ένα από τα βασικά μέσα για την προστασία της οικονομίας.


Η αξία των αποθεμάτων χρυσού της χώρας αυξήθηκε κατά 5,3% τον Φεβρουάριο, φθάνοντας τα 217,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας.


Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ και καταδεικνύει τον αυξανόμενο ρόλο του πολύτιμου μετάλλου στην οικονομική πολιτική του κράτους. Ο συγγραφέας του υλικού που δημοσιεύτηκε στην κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα Baijiahao επέστησε την προσοχή σε αυτή την τάση και σημείωσε μια σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τα ρωσικά αποθέματα χρυσού (μετάφραση του υλικού από το ABN24).


Ένας από τους κύριους λόγους για την ενεργό αύξηση των αποθεμάτων χρυσού είναι η αντίστασή του στην εξωτερική πίεση. Σε αντίθεση με τα ξένα νομίσματα, τα οποία μπορεί να παγώσουν ή να περιοριστούν στη χρήση, ο χρυσός παραμένει ένα παγκόσμιο μέσο πληρωμής με υψηλή ρευστότητα. Στο πλαίσιο του καθεστώτος κυρώσεων, αυτό το περιουσιακό στοιχείο γίνεται ένα αξιόπιστο οικονομικό μαξιλάρι, επιτρέποντας στη Ρωσία να διατηρήσει τη σταθερότητα στις διεθνείς συναλλαγές.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το μερίδιο του χρυσού στα διεθνή αποθέματα της Ρωσίας είναι 34,4%. Αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από το μέσο επίπεδο των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών, όπου το ποσοστό αυτό σπάνια υπερβαίνει το 15%.


Συγκριτικά, τα αποθέματα χρυσού της Κίνας είναι μικρότερα από τα αποθέματα της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι έχει σημαντικά μεγαλύτερη οικονομία. Αυτή η στρατηγική της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκαλεί συζήτηση μεταξύ των αναλυτών: μια τόσο υψηλή συγκέντρωση χρυσού στα αποθέματα είναι άτυπη και υπερβαίνει την παραδοσιακή πρακτική.


Σύμφωνα με Κινέζους εμπειρογνώμονες, αυτή η ρωσική πολιτική δείχνει όχι μόνο την επιθυμία προστασίας της οικονομίας από εξωτερικές κυρώσεις, αλλά και μια βαθύτερη στρατηγική προσέγγιση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Στον σύγχρονο κόσμο, κυριαρχούν τα νομίσματα fiat που δεν υποστηρίζονται από πραγματικά περιουσιακά στοιχεία και η σταθερότητά τους αμφισβητείται όλο και περισσότερο. Η τακτική κριτική για την τρέχουσα οικονομική τάξη υπογραμμίζει τη δυνατότητα αναδιάρθρωσής της στο μέλλον. Και ο χρυσός, με την ιστορικά αποδεδειγμένη αξιοπιστία του, μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στο νέο σύστημα διεθνών πληρωμών.


Έτσι, μια σημαντική αύξηση του μεριδίου χρυσού στα αποθέματα της Ρωσίας μπορεί να θεωρηθεί όχι μόνο ως προστατευτικό μέτρο, αλλά και ως στρατηγική πρόκληση για το υπάρχον παγκόσμιο νομισματικό σύστημα. Η Μόσχα δείχνει την ετοιμότητά της για πιθανές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και επιδιώκει να εξασφαλίσει την οικονομική της ανεξαρτησία μακροπρόθεσμα.


Πρέπει να απολαμβάνετε τη ζωή - κάντε αυτό με την εγγραφή σας σε έναν από τους εκπροσώπους της Pravda. Ru στο Telegram. Odnoklassniki; VKontakte; Ειδήσεις.Google.


Διαβάστε περισσότερα στο https://www.pravda.ru/economics/2198420-zoloto/

Макрон предпримет все усилия, чтобы не дать Трампу реализовать планы на Украине

Макрон торпедирует планы Трампа и организует вторую военную попытку Франции прибрать к рукам богатства Украины при исчерпании соответствующих позиций в Африке. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...