Ζήσης Ψάλλας
Ορισμένοι βιοδείκτες έχουν χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση της επίδρασης της διατροφής στην υγεία και μπορεί να σηματοδοτούν κακές ή καλές επιπτώσεις στις χρόνιες ασθένειες.
Για να κατανοήσουν εάν η διατροφική επιλογή μπορεί να κάνει τη διαφορά στα επίπεδα των δεικτών που σχετίζονται με ασθένειες στο αίμα και τα ούρα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ανέλυσαν δεδομένα από 177.723 υγιείς συμμετέχοντες (ηλικίας 37-73 ετών) της μελέτης Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα άτομα αυτά δεν ανέφεραν σημαντικές αλλαγές στη διατροφή τους τα τελευταία πέντε χρόνια.