Μετά την «εξάρα», τους κερδίζει!

Εννιά φορές έχει τεθεί αντιμέτωπος με γερμανικούς συλλόγους ο Ολυμπιακός στο παρελθόν. Τέσσερις νίκες, πέντε ήττες και... μπόλικο θέαμα ο απολογισμός των..
Πειραιωτών. Το gazzetta.gr θυμίζει.
 Ο ΚΟΡΙΟΣ Μπορεί να μην είναι αθλητική σύνοδος κορυφής, αλλά είναι κάτι σαν ελληνογερμανικός τελικός.
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα ματς που θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό το ευρωπαϊκό μέλλον των Πειραιωτών.
 Στο πρόσφατο παρελθόν πάντως οι «ερυθρόλευκοι» μόνο μεγάλες χαρές και νίκες κόντρα σε γερμανικούς συλλόγους έχουν να θυμούνται, αφού από εκείνο το αλησμόνητο βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2002, όπου ο Ολυμπιακός είχε συντρίψει την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 6-2, έχουν μεσολαβήσει ακόμα τέσσερα παιχνίδια με τους Πειραιώτες να μετρούν τρεις νίκες και μία ήττα.
 Στην προ... «εξάρας» εποχή πάντως, ο Ολυμπιακός είχε τεθεί αντίμετωπος με τις Μπάγερν Μονάχου και Αμβούργο σε «διπλά» ματς, μετρώντας σε 4 παιχνίδια, 4 ήττες. Όπως θα δείτε και παρακάτω ωστόσο, το σίγουρο είναι πως οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού απέναντι σε Γερμανούς κρύβουν θέαμα και πολλά γκολ! Το gazzetta.gr θυμίζει...
 Να ξεχάσει τα... παλιά!
 Το πρώτο ματς του Ολυμπιακού κόντρα σε γερμανικό σύλλογο ήταν απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στις 17/9/1980 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στο πρώτο παιχνίδι οι Πειραιώτες θα ηττηθούν με 2-4, ενώ στον επαναληπτικό θα χάσουν εκτός έδρας με το βαρύ 3-0 (1/10/80).
 Δύο χρόνια μετά (20/10/82) πάλι σε ματς που διεξήχθη για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το Αμβούργο θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Το ματς λήγει 1-0 υπέρ των Γερμανών, ενώ στο ΟΑΚΑ οι Πειραιώτες θα ηττηθούν με το εξαιρετικά... δύσπεπτο 0-4.
 Στους έξι ουρανούς!
 Τα καλά για τον Ολυμπιακό απέναντι στους Γερμανούς ξεκινούν στις 18/9/02, όταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής εκείνου του Champions League οι Πειραιώτες υποδέχονται στη Ριζούπολη τη φιναλίστ του προηγούμενου χρόνου, Μπάγερ Λεβερκούζεν. Μία από τις κορυφαίες βραδιές στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (χατ τρικ) και το τελικό 6-2 κάνει πάταγο σε όλη την Ευρώπη!
 Δυστυχώς το δεύτερο ματς εκείνη τη σεζόν ανάμεσα στους δύο συλλόγους δεν θα είναι το ίδιο καλό για τους Πειραιώτες, αφού στην «BayArena» του Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός θα ηττηθεί με 2-0.
Tο πρώτο «διπλό» και η πρόκριση!
 Ιστορία όμως ο Ολυμπιακός έγραψε και κόντρα σε μια ακόμα γερμανική ομάδα. Ήταν 3/10/07 όταν στο «Βεζερστάντιον» της Βρέμης ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Βέρντερ κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος του 1-0 σε 3-1 (Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Κοβάσεβιτς) και να πετύχει έτσι την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Champions League.
 Λίγες εβδομάδες μετά (12/12/07) οι Πειραιώτες με ήρωες τους Άκη Στολτίδη (2 γκολ) και Ντάρκο Κοβάσεβιτς (1 γκολ) θα πετύχουν σπουδαία νίκη-πρόκριση στους «16» του θεσμού μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα κάνουν υπερήφανους τους οπαδούς τους με το επιβλητικό 3-0 απέναντι στη Βέρντερ.
Werder 1 - 3 Olympiakos champions lague by romarkinho
«Τεσσάρα» στον... Πάντελιτς
 Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε γερμανική ομάδα ήταν στις 18/12/08 στο πλαίσιο των ομίλων του Κυπέλλου UEFA (Εuropa League) όταν και η Χέρτα Βερολίνου με ηγέτη της τότε τον Μάρκο Πάντελιτς διασυρθηκε με 4-0.
Τα γκολ για τους Πειραιώτες (πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε) είχαν πετύχει οι Ντουντού, Γκαλέτι (πέν.), Τοροσίδης, Ντιόγκο.
olympiakos herta 4-0 by giopap17
Αναλυτικά...
 Πρωταθλητριών 17/09/80: Ολυμπιακός - Μπάγερν 2-4
 Πρωταθλητριών 01/10/80: Μπάγερν - Ολυμπιακός 3-0
 Πρωταθλητριών 20/10/82: Αμβούργο - Ολυμπιακός 1-0
 Πρωταθλητριών 03/11/82: Ολυμπιακός - Αμβούργο 0-4
 Champions League 18/09/02: Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν 6-2
 Champions League 29/10/02: Λεβερκούζεν - Ολυμπιακός 2-0
 Champions League 03/10/07: Βέρντερ Βρ. - Ολυμπιακός 1-3
 Champions League 12/12/07: Ολυμπιακός - Βέρνερ Βρ. 3-0
 UEFA cup 18/12/08: Ολυμπιακός - Χέρτα Βερολίνου 4-0




Werder 1 - 3 Olympiakos champions lague by romarkinho


olympiakos herta 4-0 by giopap17

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...