Γιώργος Παπαδάκης: 20 χρόνια στην τηλεόραση, 30άρια στην τηλεθέαση

Όταν στις αρχές τις φετινής τηλεοπτικής σεζόν έγινε γνωστό ότι η εκπομπή Πάνω στην Ωρα του Alpha δεν θα συνεχιστεί, κανείς δεν χάρηκε. Οι περικοπές στην τηλεόραση δεν είναι κάτι ευχάριστο..

Όμως, όλοι θεώρησαν βέβαιο ότι η Πρωινή Μελέτη, η οποία θα «έπαιζε» ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο λόγω lifestyle περιεχομένου, θα έσκιζε, ιδίως στα νεανικά κοινά, που πέρυσι ήταν το φόρτε της και πάντα ήταν πρώτη. Mega, Ant1, NET και ΣΚΑΙ έχουν αποκλειστικά και μόνο ενημέρωση. Αρα, αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Ελεονώρας να αφήσει όλους τους άλλους πίσω της και δη στις ηλικίες 15-44.
Η μεγάλη έκπληξη όμως δεν άργησε να έλθει. Και ήλθε από έναν άνθρωπο, ο οποίος, μετά από 20 χρόνια στην τηλεόραση, όχι μόνο έχει αποκτήσει πια το δικό του κοινό, αλλά καταφέρνει κάθε μέρα να είναι πρώτος στους νέους, τις περισσότερες φορές και στο σύνολο τηλεθέασης και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Πρωινό Ant1 είναι η λύση του μυστηρίου, όπου τα 30άρια φέτος πέφτουν «βροχή». Βεβαίως, σε αυτό σίγουρα έχει συμβάλλει το γεγονός της απουσίας του Γιώργου Αυτιά, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε κανείς να το δικαιολογήσει άνετα για το σύνολο της τηλεθέασης και όχι για τα νεανικά κοινά, όπου (και εκεί) ο Παπαδάκης είναι συνεχώς μπροστά. 
Ο Γιώργος Παπαδάκης έκανε μια τεράστια αλλαγή φέτος στην ζωή του. Μια αλλαγή, που αν και τις πρώτες ημέρες, φάνηκε ότι του έχει στοιχίσει πολύ, τελικά σιγά σιγά άρχισε να την συνηθίζει. Σταμάτησε να λέει «καλημέρα Ελλάδα», μπήκε σε ένα concept πολύ διαφορετικό από αυτό που έκανε μέχρι σήμερα, πασάροντας στην ουσία την ψυχαγωγική ζώνη με το τελείωμα της εκπομπής του, ενώ κατά την διάρκεια του πρωινού του Ant1 και εν μέσω ενημέρωσης, πολλές φορές χαλαρώνει, κάνει σχόλια για την Ελένη Μενεγάκη (και όχι μόνο) και φυσικά λανσάρει ένα άλλο look πολύ πιο άνετο, με πουκάμισο και σακάκι, που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το επίσημο κοστούμι και την γραβάτα των προηγουμένων εποχών.
Η αρχή της εκπομπής είναι φουλ στα χρηστικά θέματα. Τον παλμό της ημέρας, τις ειδήσεις που «τρέχουν» και ό,τι μπορεί να ενδιαφέρει αυτόν που θα ανοίξει την τηλεόρασή του λίγο πριν φύγει για την δουλειά του. Η συνέχεια περιλαμβάνει συζητήσεις και συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον πολιτικό ή τον οικονομικό χώρο, δεδομένου φυσικά ότι αυτός είναι ο τομέας που «καίει» περισσότερο πλέον τον τηλεθεατή-καταναλωτή.
Ο Παπαδάκης απαντά σε εκατοντάδες μηνύματα τηλεθεατών, τα περισσότερα από τα οποία έρχονται εκείνη την ώρα στα χέρια του. Δεν αφήνει την κουβέντα να «κρεμάσει» και να «πλατειάσει», αλλά κάνει ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την ουσία, την καθημερινότητα εκείνου που παρακολουθεί την συζήτηση, ενώ πολλές φορές αναφέρεται σε προσωπικά του βιώματα προκειμένου να δώσει απτά και κατανοητά παραδείγματα. Όχι ότι χρειάζεται συστάσεις, βέβαια. Όμως, το γεγονός ότι παραμένει τόσο μάχιμος και τόσο up to the point μετά από 20 χρόνια στην τηλεόραση, δεν μπορεί και δεν γίνεται να περάσει ασχολίαστο και απαρατήρητο.
Πολύ σημαντικό για το όνομα και το βεληνεκές του Γιώργου Παπαδάκη: Εχει δώσει ευκαιρίες σε νέους συναδέλφους του που πραγματικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, να αναδειχθούν και να κάνουν καριέρα δίπλα σε ένα πρόσωπο, που αν μη τι άλλο αποτελεί μορφή πλέον της ελληνικής τηλεόρασης.
Ο Γιώργος Παπαδάκης βρήκε τα «πατήματά» του στην νέα εποχή της tv, την εποχή της κρίσης, των περικοπών, των δυσκολιών και της οικονομικής ανέχειας και δίνει, ίσως όσο λίγο άτομα της τηλεοπτικής μας πραγματικότητας, το στίγμα των καιρών: Λέει τα πράγματα όπως είναι, χωρίς να λαϊκίζει και χωρίς να το παίζει μελό. Και κυρίως, δεν βασίστηκε, ούτε στα προσωπικά του, ούτε στις σχέσεις του, ούτε το παίζει δήθεν, την στιγμή που από μέσα του «βράζει», όπως πολλοί άλλοι.
Και αυτό, αν μη το άλλο, ο τηλεθεατής είναι ο πρώτος που το καταλαβαίνει. Γιατί όσο και εάν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, η τηλεοπτική κάμερα είναι ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας για όλα. Απλά τις περισσότερες φορές, αυτό μεταφράζεται και σε νούμερα. Για το οποία άλλοι γελάνε και άλλοι κλαίνε.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...