Οι Αραβες φλερτάρουν την ελληνική Ριβιέρα

 Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να κατατεθούν οι προτάσεις για το κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο το οποίο θα μετατραπεί σε σύγχρονο συνεδριακό κέντρο.
Στο πρόσφατο παρελθόν και με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χάθηκε η ευκαιρία για το άνοιγμα της Αθήνας προς τη..
θάλασσα με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Ομως, μια σειρά από επιχειρηματικές κινήσεις με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επενδυτών, ανάβει το πράσινο φως για τη δημιουργία της ελληνικής Ριβιέρας που θα φέρει τεράστια κεφάλαια για την αξιοποίηση της ακτογραμμής από τη Βουλιαγμένη μέχρι τον Πειραιά.
Οι προθέσεις που έχουν εκδηλωθεί είναι καλές, μένει μόνο η υλοποίησή τους με προμετωπίδα των σημαντικών έργων να αποτελεί η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Ωστόσο, φαίνεται ότι νωρίτερα από την εύρεση επενδυτή για το Ελληνικό προωθούνται σημαντικά έργα που έχουν και... αραβικό άρωμα αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμίρηδες του Κατάρ "φλερτάρουν" με το παράλιο μέτωπο της Αττικής.
Ο τουρισμός με την προσέλκυση πλούσιων ξένων με θαλαμηγούς και το real estate με τη δημιουργία πολυτελών κατοικιών στο Ελληνικό, κι όχι μόνο, θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια τα σημεία-κλειδιά για την ανάπτυξη της ελληνικής Ριβιέρας.
Τα βασικά σχέδια που προωθούνται είναι ο εκσυγχρονισμός της μαρίνας Βουλιαγμένης, μιας από τις καλύτερες μαρίνες υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, η αξιοποίηση του Ελληνικού και των εγκαταστάσεων του Αγίου Ανδρέα, η μετατροπή του "Τάε Κβο Ντο" σε συνεδριακό κέντρο.
Η μαρίνα διαθέτει 102 θέσεις για θαλαμηγούς και σκάφη αναψυχής
Η μαρίνα διαθέτει 102 θέσεις για θαλαμηγούς και σκάφη αναψυχής

Επίσης, το Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" προχωρά στην κατασκευή ενός πολιτιστικού πάρκου 170 στρεμμάτων που θα περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Μαρίνα Βουλιαγμένης
Εμφύλιος για το "φιλέτο"
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης από την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.
Η θέση του Αστέρα και ο συνδυασμός που μπορεί να προκύψει με τη μαρίνα καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική μια επένδυση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού υψηλών προδιαγραφών
Η θέση του Αστέρα και ο συνδυασμός που μπορεί να προκύψει με τη μαρίνα καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική μια επένδυση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού υψηλών προδιαγραφών
Οι θυγατρικές της Εθνικής και της Eurobank, κατέθεσαν τους φακέλους δεσμευτικού ενδιαφέροντος και είναι οι "μνηστήρες" για τον εκσυγχρονισμό της. Η Lamda Development, η οποία ήδη διαχειρίζεται τη μαρίνα του Φλοίσβου με μεγάλη επιτυχία και η Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης θα διεκδικήσουν έναν από τους παλαιότερους και πλέον προνομιακούς τουριστικές λιμένες της χώρας που είναι προτιμητέος κυρίως από ιδιοκτήτες σκαφών υψηλού οικονομικού επιπέδου. Η ανάληψη για 40 χρόνια της εκμετάλλευσης έχει ως σκοπό την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών. Το γεγονός ότι γειτνιάζει με πολλά ξενοδοχεία και κυρίως με τον Αστέρα είναι στα πλεονεκτήματα, ενώ το ενδιαφέρον την Εθνικής συνδέεται ακριβώς για τον λόγο ότι η μαρίνα μπορεί να αποτελέσει μια ενιαία ενότητα με το πολυτελές ξενοδοχείο.
"Αστέρας" και "ιερό" ακίνητο
Το Κατάρ ετοιμάζει κίνηση "ματ"
Η περιοχή της Βουλιαγμένης φαίνεται να αποτελεί το "μήλον της έριδος" για πολλούς επενδυτές αφού στην ίδια περιοχή η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει μοναδικά οικόπεδα ? φιλέτα 85 στρεμμάτων. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προωθεί την αξιοποίηση της "ιερής" περιουσίας με το συγκεκριμένο ακίνητο να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας.
Το πολιτιστικό πάρκο που κατασκευάζει το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα είναι έτοιμο το 2015.
Το πολιτιστικό πάρκο που κατασκευάζει το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα είναι έτοιμο το 2015.

Το ταξίδι του Αρχιεπισκόπου στο Κατάρ και η συνάντησή του με τον εμίρη Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι είχε στο "μενού" και τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης. Καθώς το "ιερό" ακίνητο γειτνιάζει με το συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, οι φήμες οργιάζουν για έντονο ενδιαφέρον των Αράβων τόσο για τα 85 στρέμματα της Εκκλησίας όσο και για το -κατά πολλούς- καλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μεσογείου, τον Αστέρα. Η πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου να εκμεταλλευτεί τα οικόπεδα στη Βουλιαγμένη ανοίγει τον δρόμο και στη διοίκηση της Εθνικής να αναζητήσει επενδυτή και για τον Αστέρα. Αλλωστε η διοίκηση της τράπεζας έχει εκφράσει την πρόθεσή της να απεμπλακεί από δραστηριότητες που δεν σχετίζονται άμεσα με τα χρηματοοικονομικά.
Ελληνικό
Τα χλιδάτα σχέδια των Εμίρηδων
Το "Ελληνικό", περιμένει εδώ και χρόνια τον επενδυτή που θα έλθει να τοποθετήσει δισ. ευρώ στο καλύτερο οικόπεδο της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός για την πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες με τις φήμες να κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον και από Αραβες.
Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι πολλές και μεταξύ αυτών η πρόταση των εμίρηδων για κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείου, καζίνο, ανάπλαση παραλιακής με σκοπό την προσέλκυση υπερπολυτελών θαλαμηγών.
Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα βρίσκονται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα. Για το ακίνητο υπάρχει ανάδοχος από το 2007, αλλά δεν έχει προχωρήσει η αξιοποίησή του με την ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων, ξενοδοχείων και άλλων υποδομών και λειτουργεί μόνο η μαρίνα. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια για την επίλυση των διαφορών μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας Σείριος.

Λυρική σκηνή
Επένδυση 566 εκατ.
Το παζλ της παραλιακής συμπληρώνει η ανάπλαση του φαληρικού μετώπου και ειδικά η ζώνη στον παλαιό Ιππόδρομο και το Φαληρικό Δέλτα. Το Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" προχωρά στην κατασκευή ενός πολιτιστικού πάρκου 170 στρεμμάτων που θα περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 566 εκατ. ευρώ.
Το έργο, έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano. Το 2015 θα ολοκληρωθεί ένας τεράστιος χώρος πολιτισμού και αναψυχής για όλους τους πολίτες.
Β.Σ. ΚΑΝΕΛΛΗ
vkanel@pegasus.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...