5 απλοί ανδρικοί λόγοι για να κάνεις καρτ

Το να έχεις πάθος με τα καρτ από όταν είσαι 5 χρονών, μπορεί και να σε κάνει πιλότο της Formula 1. Κάθε μεγάλος πιλότος άλλωστε έχει ξεκινήσει από τα πρωταθλήματα των καρτ.
.
Το απλά να γουστάρεις να βρεθείς μερικές ώρες οδηγώντας ένα καρτ, θα σε κάνει σίγουρα να περάσεις καλά. Ειδικά αν στα υπόλοιπα καρτ που ρολάρουν στην πίστα, βρίσκονται οι κολλητοί σου.
Κι αν έχεις βρεθεί στη θέση οδηγού ενός καρτ, σίγουρα δεν χρειάζεσαι και πολλούς λόγους και αφορμές για να σηκωθείς από τον καναπέ, να φορέσεις κάτι αναπαυτικό και να οδηγήσεις μέχρι την κοντινότερη πίστα.
Αν όμως δεν έχεις μυηθεί ποτέ σε αυτή την τελετουργία, το MEN 24 σού παρουσιάζει εκείνους τους λόγους που θα σε κάνουν να το δοκιμάσεις και το Dealin τον τρόπο για να το κάνεις πολύ πιο οικονομικά.
Ανεβαίνει η αδρεναλίνη
Οκ, δεν είναι και πτώση με αλεξίπτωτο από τα 10 χιλιάδες πόδια αλλά η ταχύτητα είναι ικανή να ξυπνήσει τις αισθήσεις σου. Τι; Δεν πάνε πολύ γρήγορα; Αν βρεθείς στη θέση οδηγού ενός καλού καρτ, το μόνο που δεν θα σου λείπει είναι η ταχύτητα. Το γεγονός ότι είσαι τόσο κοντά στην άσφαλτο, οι μπάρες ασφαλείας, ο θόρυβος της μηχανής στα αυτιά σου και το αγωνιστικό κλίμα, μπορούν θα σε εξιτάρουν στο λεπτό.
Είναι κάτι παρεϊστικο
Μια ευκαιρία ακόμα για να βρεθείς με τους φίλους σου. Να πεις στην κοπέλα σου ότι θα βρεθείς με τα παιδιά, να μπείτε σε ένα αμάξι και να περάσετε μερικές ώρες μαζί. Χωρίς να είστε κολλημένοι σε μια οθόνη τηλεόρασης να βλέπετε μπάλα, χωρίς να πρέπει να παραγγείλετε ποτό. Το καρτ είναι μια υγιέστατη φάση στην οποία μπορείς να γίνεις και ανταγωνιστικός με τους φίλους σου και να περάσεις καλά.
Βρίσκεις τα όριά σου
Το οποίο ίσως να είναι και το πιο σημαντικό, όσον αφορά την οδήγηση. Γιατί ένας οδηγός, ειδικά όταν είναι νέος, νομίζει ότι με το τιμόνι στα χέρια μπορεί να κατακτήσει την άσφαλτο. Ότι το αυτοκίνητό του θα υπακούσει σε κάθε τι που θα το προστάξει. Δεν είναι όμως έτσι και το έχουν καταλάβει πολύ καλά όσοι έχουν νιώσει τις ρόδες τους να γλιστράνε και το αυτοκίνητο να φεύγει σε στροφές, ακόμα και σε ευθείες. Η πίστα του καρτ θα σου μάθει τα όρια της οδήγησης, μέχρι που σε παίρνει να πιέζεις το καρτ. Κι αν δεν το καταλάβεις γρήγορα, θα κάνεις συνέχεια παρέα στα λάστιχα.
Βγάζεις το οδηγικό σου απωθημένο
Δεν πειράζει που δεν γεννήθηκες Schuhmacher. Αλήθεια, μην στεναχωριέσαι. Στην πίστα των καρτ μπορείς να οδηγήσεις όσο γουστάρεις, να νιώσεις επαγγελματίας οδηγός και να βγάλεις τα οδηγικά σου απωθημένα. Να προσπαθήσεις να οδηγήσεις στα άκρα, όπως κάνουν πολλοί στους κανονικούς οδικούς άξονες, χωρίς όμως να κινδυνεύουν οι άλλοι γύρω σου. Γιατί στην πίστα του καρτ υπάρχει ασφάλεια. Και για εσένα και για τους γύρω σου.
Ξεφεύγεις από τα καθιερωμένα
Δεν είναι σαν να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, σε ένα μπαρ ή για καφέ με τον κολλητό σου. Το να κάνεις καρτ είναι μια διαδικασία που απαιτεί όλη σου την προσοχή όταν οδηγείς. Γι' αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση από τη στιγμή που θα φορέσεις το κράνος μέχρι και την ώρα που θα το βγάλεις, να σκεφτείς κάτι άλλο από τον δρόμο και τα προπορευόμενα καρτ. Το μυαλό αδειάζει από υποχρεώσεις και προβλήματα και γεμίζει με εικόνες από στροφές και λάστιχα.
Άρπαξε την ευκαιρία να οδηγήσεις καρτ στην πίστα Speed Force Kart, μόνο με 5 ευρώ ανά αγώνα. Όταν βρεθείς πίσω από το τιμόνι θα θυμηθείς του 5 λόγους που σου αναφέραμε, έναν προς έναν.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...