Tό ελληνικό Δημοψήφισμα Φέρνει συνάντηση κρίση στο Elysee

Ο Νικολά Σαρκοζί κάλεσε τους υπουργούς του αργά το απόγευμα στο Παρίσι, μετά την απόφαση έκπληξη της ελληνικής κυβέρνησης να διοργανώσει δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας.Tό  ελληνικό Δημοψήφισμα Φέρνει συνάντηση κρίσης στο Elysee..


Ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε ένα σεισμό. Ο Έλληνας.. Πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα Ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε ένας σεισμός. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα την δημιουργια  ενός δημοψηφίσματος και ψήφο εμπιστοσύνης για το πακέτο βοήθειας πέρασε την περασμένη Πέμπτη , έχει οδηγήσει σε μια περαιτέρω πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών . Εγκλωβισμένοι, αγνοία Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ , ο οποίος είχε καταφέρει να συνάψει τη συμφωνία στο αρασέ, μετά μια μακρά νύχτα δύσκολων διαπραγματεύσεων , συζητήθηκαν. Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν να καλέσει την καγκελάριο την Τρίτη το μεσημέρι να προβεί σε απολογισμό. Επιπλέον, η διυπηρεσιακή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Elysée γύρω από τον αρχηγό του κράτους. Για αυτή τη συνάντηση, είχαν προσκληθεί ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, ο Υπουργός Οικονομίας, BAROIN, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ζιπέ, ο προϋπολογισμός υπουργός, Valérie Pécresse, υπουργός για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ζαν Leonetti, και ο Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Christian Noyer,

Η ελληνική απόφαση σήμερα το πρωί προκάλεσε έντονη κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική τάξη. «Είναι ένα περίεργο τρόπο δράσης," είπε ο Γερμανός Rainer Brüderle, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP (Φιλελεύθεροι), έναν συνεργάτη με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση ( CDU ) του κυβερνώντος συνασπισμού. «Μοιάζει με κάποιον που προσπαθεί να βγει από ό, τι έχει συμφωνηθεί. Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έχει ήδη καταλήξει σε σχέδιο διάσωσης που ωφελεί τη χώρα. Οι άλλες χώρες είναι πρόθυμες να σημαντικές θυσίες για δεκαετίες κακοδιαχείρισης και κακής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, "εκφράζει τη λύπη του κατά τη διάρκεια των ερτζιανών κυμάτων του Deutschlandfunk.

Φινλανδική Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Alexander Stubb, δήλωσε ότι συμφώνησε ότι το δημοψήφισμα θα είναι ισοδύναμη με μια ψηφοφορία σχετικά με την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Μια άποψη που συμμερίζεται Χριστόφορος Πισσαρίδης , κάτοχος του βραβείου Νόμπελ: «Αν δεν τη νίκη, η Ελλάδα θα αποτύχει αμέσως. Δεν βλέπω να παραμένουν στη ζώνη του ευρώ ", δήλωσε ο τελευταίος.

Στη Γαλλία, ο αντιδήμαρχος UMP Νίκαιας Κριστιάν Εστροσί επίσης περπάτησε στο παράβαση: «Η απόφαση αυτή μου φαίνεται ακατανόητη. Όταν ξέρεις το κακό που ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ έπρεπε να πάρει αυτό το θαρραλέο σχέδιο, λυπάμαι για την απόφαση αυτή μου φαίνεται ανεύθυνο εκ μέρους του Έλληνα Πρωθυπουργού », είπε στην Info Γαλλία . «Όταν είσαι σε κρίση και άλλοι θέλουν να βοηθήσουν, είναι προσβλητικό να προσπαθήσει να σώσει το δέρμα του, αντί να αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε ο Κριστιάν Εστροσί, ελπίζοντας ότι το «Έλληνας πρωθυπουργός να αναστρέψει την απόφασή του. " ενός δημοψηφίσματος και ψήφο εμπιστοσύνης για το πακέτο βοήθειας πέρασε την περασμένη Πέμπτη , έχει οδηγήσει σε μια περαιτέρω πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών . Εγκλωβισμένοι, αγνοία Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ , ο οποίος είχε καταφέρει να συνάψει τη συμφωνία στο αρασέ, μετά μια μακρά νύχτα δύσκολων διαπραγματεύσεων , συζητήθηκαν. Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν να καλέσει την καγκελάριο την Τρίτη το μεσημέρι να προβεί σε απολογισμό. Επιπλέον, η διυπηρεσιακή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Elysée γύρω από τον αρχηγό του κράτους. Για αυτή τη συνάντηση, είχαν προσκληθεί ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, ο Υπουργός Οικονομίας, BAROIN, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ζιπέ, ο προϋπολογισμός υπουργός, Valérie Pécresse, υπουργός για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ζαν Leonetti, και ο Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Christian Noyer,

Η ελληνική απόφαση σήμερα το πρωί προκάλεσε εντονη κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική τάξη. «Είναι ένα περίεργο τρόπο δράσης," είπε ο Γερμανός Rainer Brüderle, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP (Φιλελεύθεροι), έναν συνεργάτη με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση ( CDU ) του κυβερνώντος συνασπισμού. «Μοιάζει με κάποιον που προσπαθεί να βγει από ό, τι έχει συμφωνηθεί. Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έχει ήδη καταλήξει σε σχέδιο διάσωσης που ωφελεί τη χώρα. Οι άλλες χώρες είναι πρόθυμες να σημαντικές θυσίες για δεκαετίες κακοδιαχείρισης και κακής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, "εκφράζει τη λύπη του κατά τη διάρκεια των ερτζιανών κυμάτων του Deutschlandfunk.

Φινλανδική Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Alexander Stubb, δήλωσε ότι συμφώνησε ότι το δημοψήφισμα θα είναι ισοδύναμη με μια ψηφοφορία σχετικά με την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Μια άποψη που συμμερίζεται Χριστόφορος Πισσαρίδης , κάτοχος του βραβείου Νόμπελ: «Αν δεν τη νίκη, η Ελλάδα θα αποτύχει αμέσως. Δεν βλέπω να παραμένουν στη ζώνη του ευρώ ", δήλωσε ο τελευταίος.

Στη Γαλλία, ο αντιδήμαρχος UMP Νίκαιας Κριστιάν Εστροσί επίσης περπάτησε στο παράβαση: «Η απόφαση αυτή μου φαίνεται ακατανόητη. Όταν ξέρεις το κακό που ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ έπρεπε να πάρει αυτό το θαρραλέο σχέδιο, λυπάμαι για την απόφαση αυτή μου φαίνεται ανεύθυνο εκ μέρους του Έλληνα Πρωθυπουργού », είπε στην Info Γαλλία . «Όταν είσαι σε κρίση και άλλοι θέλουν να βοηθήσουν, είναι προσβλητικό να προσπαθήσει να σώσει το δέρμα του, αντί να αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε ο Κριστιάν Εστροσί, ελπίζοντας ότι το «Έλληνας πρωθυπουργός να αναστρέψει την απόφασή του. "

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...