Απαντήσεις για όσα τον κατηγορούν θα δώσει διά τηλεοράσεως ο πρόεδρος της Γερμανίας

Απαντήσεις στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ευνοϊκά δάνεια πρόκειται να δώσει το απόγευμα σε τηλεοπτική συνέντευξη ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος θεωρείται ευνοούμενος της Ανγκελα Μέρκελ. Ο Βουλφ, πάντως, εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη των περισσότερων..
Γερμανών.
Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Stern έδειξε πως 63% των Γερμανών είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά του Βουλφ ως προέδρου, έναντι 30% που δηλώνει το αντίθετο.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας του οποίου η θητεία έχει κυρίως θεσμικό χαρακτήρα, αντιμετωπίζει κατηγορίες από τα μέσα Δεκεμβρίου μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου για ένα δάνειο με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο που έλαβε ο Βουλφ από ένα ζευγάρι πλούσιων επιχειρηματιών.
Η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά το δημοσίευμα της Bild, η οποία θεωρείται η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή εφημερίδα με 12 εκατομμύρια αναγνώστες, ότι δέχθηκε εκφοβισμό για να «πνίξει» το σκάνδαλο.
Ο Βουλφ επέστρεψε σήμερα στα καθήκοντά του μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Τον περασμένο μήνα ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν αποκάλυψε ένα δάνειο που είχε πάρει από εύπορους φίλους του.
Ο Βουλφ πρόκειται να δώσει κοινή συνέντευξη στα τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, δήλωσαν πηγές προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον Βουλφ, το ARD μετέδωσε πως ο πρόεδρος προτίθεται να παραμείνει στη θέση του και απορρίπτει τις πιέσεις που δέχεται από πολιτικούς αντιπάλους και μέσα ενημέρωσης για να παραιτηθεί.
Ο Βουλφ είχε προταθεί για τη θέση του προέδρου από την Άνγκελα Μέρκελ. Μέχρι πρότινος η καγκελάριος δεν είχε αναφερθεί στο θέμα, όμως, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η «καγκελάριος είναι πλήρως πεπεισμένη ότι ο πρόεδρος θα απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις που απομένουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...