Σιώπησε ακόμα μια μεγάλη ντίβα “Έφυγε” η Etta James, η βελούδινη φωνή της τζάζ

Η Etta James δεν είναι το ίδιο γνωστή όσο η Aretha Franklin, ή η Billie Holiday και η Nina Simone..
τουλάχιστον στο ευρύ κοινό. Όσοι αγαπούν την τζαζ όμως, γνωρίζουν ότισ ήμερα έφυγε σε ηλικία 73 ετών ένας πραγματικός μουσικός θρύλος.

Το πιο γνωστό της τραγούδι και το μεγαλύτερο της σουξέ είναι το At Last , γνωστό στην Αμερική ως το «first dance song» καθώς είναι ίσως το πιο δημοφιλές κομμάτι για να χορέψουν οι νεόνυμφοι στον γάμο τους.


Η τραγουδίστρια είχε ταλαιπωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια από λευχαιμία, αλλά και άλλες ασθένειες.


Γνωστή με το ψευδώνυμο «Miss Peaches» έζησε μια πλούσια ζωή με πολλά σκαμπανεβάσματα. Μέσα στην εξηντάχρονη καριέρα της εθίστηκε στην ηρωίνη, άνοιξε συναυλίες για τους Rolling Stones, κέρδισε έξι βραβεία Grammy και είχε μπει στην λίστα με τους μουσικούς θρύλους του Rock and Roll Hall of Fame.


Ξεκίνησε το 1950 με ένα συγκρότημα που ίδρυσε η ίδια με όνομα Peaches έτσι την βρήκε ο τραγουδιστής Johnny Otis ο οποίος την οδήγησε σε συγκεκριμένο στυλ τραγουδιού που απογείωσε την καριέρα της.


Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 η καριέρα της είχε χάσει την αίγλη της αλλά κατάφερε να την σηκώσει με κομμάτια όπως το "I'd Rather Go Blind," που διασκέυασε και ο Rod Stewart.


Ήταν μαέστρος στο να συνδυάζει πολλά στυλ και να αλλάζει από το ένα στυλ στο άλλο: R&B, soul, jazz και blues, δεν υπήρχε τίποτα που να μην μπορεί να τραγουδήσει η James.


πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...