Αυτό είναι το υβριδικό Toyota Yaris

Το νέο Yaris κάνει ήδη τα πρώτα του πετυχημένα βήματα στην Ελληνική αγορά, τη στιγμή που η Toyota..
ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, την υβριδική έκδοση του μοντέλου.

Το νέο Yaris είναι 3ης γενιάς, το προηγούμενο μοντέλο σημείωσε τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων ανάμεσα στα υπάρχοντα μοντέλα, του μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο. Για πρώτη φορά το Yaris θα αποκτήσει υβριδική έκδοση.


O κινητήραw του θα είναι ένα 1.5lt, δηλαδή μικρότερου κυβισμού από τα 1.8lt που χρησιμοποιούν σήμερα τα Auris και Prius. Ίδιου κυβισμού κινητήρα χρησιμοποιούσε το Prius προηγούμενης γενιάς.

Εκτός από μικρότερο κινητήρα το υβριδικό Yaris θα φέρει και μικρότερο ηλεκτροκινητήρα, μετάδοση και συστοιχία μπαταριών. Η συνολική ισχύς του συστήματος βενζινοκινητήρα – ηλεκτροκινητήρα θα φτάνει τα 100PS.

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν θα διατηρηθούν οι μπαταρίες νικελίου – μαγνησίου ή για πρώτη φορά, στην Toyota θα παρουσιάσουν υβριδική έκδοση παραγωγής με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Πάντως το νέο υβριδικό σύστημα θα είναι κατά 20% ελαφρύτερο απ’ αυτό του Auris.


Η δουλειά που έχει γίνει στην μείωση του όγκου των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος επέτρεψε την διατήρηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ στα ίδια επίπεδα με τα συμβατικά μοντέλα (286lt).

Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω μοντέλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...