ΟΔΙΕ Χειροπέδες σε πρόεδρο ΔΕΚΟ

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ιπποδρομιών Ελλάδος, Αλέξανδρος Ζαχαρής (Ένθετη φωτογραφία) Ο Αλέξανδρος Ζαχαρής δεν απέδωσε..
παρακρατηθέντα φόρο κερδών, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 277.220,35 ευρώ και ποσοστό 1,5% επί του 80% των ακαθάριστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος, ποσού 741.279,95 ευρώ. Επίσης, σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 83.117.139,90 ευρώ

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ιπποδρομιών Ελλάδος, Αλέξανδρος Ζαχαρής (Ένθετη φωτογραφία)
Για 84 εκ. ευρώ χρέη προς το Δημόσιο συνελήφθη χθες ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ιπποδρομιών Ελλάδος, Αλέξανδρος Ζαχαρής. Το χρέος του διευθύνοντος τον ΟΔΙΕ αφορά μη απόδοση παρακρατηθέντος φόρου κερδών, ποσοστού επί των ακαθάριστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος και χρέη προς το Δημόσιο που φτάνουν τα 84.000.000 ευρώ.
Η σύλληψή του έγινε στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διαχειριστική περίοδο από 01-01-2011 έως 31-05-2011, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΙΕ δεν απέδωσε παρακρατηθέντα φόρο κερδών, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 277.220,35 ευρώ και ποσοστό 1,5% επί του 80% των ακαθάριστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος ποσού 741.279,95 ευρώ. Επίσης σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, που είναι 83.117.139,90 ευρώ.
Οι πράξεις αυτές συνιστούν, κατά περίπτωση, αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Σε τρεις ακόμη συλλήψεις προχώρησαν οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας σε Ζάκυνθο, Ιωάννινα και Βόλο.
Χειροπέδες σε πρόεδρο ΔΕΚΟ
  • Από αστυνομικούς του Α.Τ. Αλυκών συνελήφθη χθες το πρωί στο Σκουληκάδο Ζακύνθου, ο 56χρονος Νίκος Παπαθεόδωρος, διαχειριστής εταιρείας εμπορίας συστημάτων επικοινωνίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.
Ενταλμα
Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλές προς το Δημόσιο που ανέρχονται στις 693.783 ευρώ και αφορούν τα έτη 1999-2002. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
  • Στην Ελεούσα Ιωαννίνων συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της πόλης, ο 43χρονος Μπούσης Ευάγγελος, ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 75.878,24 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
  • Στον Βόλο, ο 40χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας σιδερικών Αγγελος Παϊτέρης συνελήφθη χθες για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 755.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος προσήλθε από μόνος του («αυθορμήτως» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ) στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές 755.404,90 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.
Σε έναν μήνα
500 συλλήψεις μεγαλοοφειλετών
Περίπου 500 συλλήψεις μεγαλοοφειλετών για βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο και μη απόδοση ΦΠΑ έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα οι αρχές. Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, κατά το χρονικό διάστημα από 12 Δεκεμβρίου του 2011 έως προχθές, 31 Ιανουαρίου 2012 έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, τα Τμήματα Ασφαλείας και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ συνολικά 492 παραγγελίες για τη σύλληψη οφειλετών χρεών προς το Δημόσιο, καθώς και υπαιτίων τελέσεως αυτόφωρων εγκλημάτων φοροδιαφυγής. Ανάμεσά τους γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και διευθύνοντες σύμβουλοι, διαχειριστές εταιρειών και celebrities.
Το πρόβλημα είσπραξης των χρημάτων βεβαίως παραμένει...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...