Αρχαιοκάπηλος από την Ουκρανία έκανε ανασκαφές στη Ρόδο

Το μόνο  που τον ενδιέφερε για την  πατρίδα του ένα νεαρό ομογενή από την Ουκρανία, ήταν ότι διαθέτει υπέδαφος πλούσιο σε… αρχαία αντικείμενα! Γι’ αυτό βάλθηκε να ψάχνει για πολύτιμα ευρήματα με έναν ανιχνευτή μετάλλων σε έναν αρχαιολογικό χώρο στη Λίνδο της Ρόδου, χωρίς φυσικά την απαιτούμενη άδεια!..

    
Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αρχαγγέλου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον 26χρονο ομογενή να έχει θέσει σε λειτουργία τη συσκευή και να αναζητά κέρματα ή κοσμήματα στην παραλία του Αγίου Παύλου, όπου σώζονται το σκαλισμένο σε βράχο Αμφιθέατρο και θεμέλια τοίχων που ανήκουν στο αρχαίο γυμνάσιο! Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ ο ανιχνευτής μετάλλων και ένα μικρό φτυάρι που είχε μαζί του κατασχέθηκαν.
   
*** Σαν… κύριος μπήκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Κω ένας 38χρονος και, μπροστά στα μάτια μιας προσκυνήτριας που παρακολουθούσε εμβρόντητη, άρπαξε ένα Ευαγγέλιο και έναν ξύλινο σταυρό! Αμέσως μετά, τράπηκε σε φυγή αλλά η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία και οι άνδρες της Ασφαλείας δεν άργησαν να εντοπίσουν τον ιερόσυλο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα κλεμμένα εκκλησιαστικά είδη και επιστράφηκαν στον εφημέριο του ναού. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...