Μ. Ρόμνεϊ: «Δεν ανησυχώ για τους πολύ φτωχούς» Οι συνυποψήφιοί του τον κατηγορούν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.. και παρά το ότι κερδίζει προκριματικές εκλογές σε Πολιτείες των ΗΠΑ, δεν παύει να προκαλεί πονοκέφαλο με τις δηλώσεις του που κάνουν το γύρο των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και των πολιτικών μπλογκ.

Η πιο πρόσφατη από αυτές ήρθε σε συνέντευξή του στο CNN, όπου ο Μ. Ρόμνεϊ δήλωσε ότι δεν τον απασχολούν οι πολύ φτωχοί.

Αν και τελικά το σχόλιο είναι μάλλον πιο αθώο απ' όσο φαίνεται, υπήρξε βούτυρο στο ψωμί των συνυποψηφίων και των αντιπάλων του που κατηγορούν τον πολυεκατομμυριούχο Ρόμνεϊ ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα των Αμερικανών που δοκιμάζονται οικονομικά.

Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ κάλεσε τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν πιο προσεκτικά τα λεγόμενά του. Η λέξη «concerned» που χρησιμοποίησε αποκτά έτσι την έννοια του ανησυχώ και όχι του ενδιαφέρω ή του απασχολώ.

Η πλήρης δήλωση του Ρόμνεϊ είχε ως εξής: «Δεν ανησυχώ για τους πολύ φτωχούς. Υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας για αυτούς. Εάν χρειάζεται επισκευή, θα το φτιάξω. Δεν ανησυχώ για τους πολύ πλούσιους: τα καταφέρνουν μια χαρά».

Ερωτηθείς για τη δήλωση Ρόμνεϊ, ο Νιουτ Γκίνγκριτς, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, είπε: «Έχω βαρεθεί τους πολιτικούς οποιουδήποτε κόμματος που προσπαθούν να διχάσουν τους Αμερικανούς».

«Είμαι υποψήφιος για πρόεδρος όλων των Αμερικανών και με απασχολούν όλοι οι Αμερικανοί πολίτες». 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...